reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moje dziecko ne chce butelki :/

Hej!
Po wypróbowaniu różnych mlek zostajemy przy Bebiko. Wiki już opije je 2 razy dziennie po 100ml:)Narazie daję jej mleko bez żadnych dodatków ale niedługo spróbuję podać z jakimś kleikiem.
Dziękuję za wszystkie rady i pozdrawiam:-)

reklama
Kobietki mam ogromny problem...Właśnie odstawiam 8-miesięcznego Damianka od piersi, ponieważ pokarm sam zaczął mi zanikać. Przetestowaliśmy już chyba wszystkie możliwe mleka modyfikowane jakie istnieją. Bebiko, Nan, i wszystkie inne. Wszystkimi pluje i nie chce ich pić :( Próbowałam podawać na śniadanko kaszkę ryżową na mleku modyfikowanym, o wszystkich możliwych smakach ale również bezskutecznie! Mały nie chce pić i koniec! Co mam robić? Przecież te mleczko jest bardzo potrzebne! Nie wiem co mam robić i strasznie się stresuję. Proszę pomóżcie ;( :szok: :szok: :szok: :szok:

Spokojnie dzieci często tak reagują na zmiany wiem że to trudne ale czeba być cierpliwym dziecko jak zgłodnieje to zje z butelki inne mleko. moje maluchy czsem omijały nawet 2, 3 karmienia aż burczało im w brzuszkach .... a potem dopadły butelkę aż furczało..:szok::tak:
a czy napewno chcesz przerwać karmienie piersią? jak są kryzysy że mleka mniej to trzeba częcto przystawiać do cyca... ja karmię i piersią i butelką i zupki itp. córkę karmiłam do 1 i 2 m a chodziłam do pracy... trzymam kciuki

Można też mieszać mleko modyfikowane z Twoim odciągniętym pokarmem, tak pół na pół (tak nam doradziła położna). Wówczas synek będzie czuł zapach Twojego mleczka i może łatwiej mu będzie się przestawić. Pozdrawiam:)

Dokładnie jak pisze Jkrzymka - zgłodnieje zje. Mojej koleżanki córka nie jadła 16 godzin zanim wzięła do ust mieszankę, potem już z górki było :happy:
Czasem oprócz smaku mleka (mój np. nie zauważał różnicy) problemem jest smoczek, wiem że przy problemach z odstawieniem dużo osób polecało mi Tommy Tippee

Też mam dylemat bo do końca miesiąca chce karmić a moja córeczka nie chce pić żadnego mleka.Próbowałam już kilku gatunków nawet mleko krowie i jest tylko plucie.I co zb tym fantem zrobić.Zostają tylko jigurty które lubi.

To widzę, że nie jestem osamotniona w niepiciu mleka. Tylko u mnie jest jeszcze inny problem: muszę podawać NAN HA (jest gorzkie) albo mleko sojowe (jest tłuste) i nijak nie smakuje małemu, po zwykłym bywaja jeszcze zielone kupy. W kaszkach jakoś przemycam, do bidonu (nie używamy butli) daję mleko zmieszane z Sinlakiem, to trochę wypije, ale i tak krzywi się niemiłosiernie. A też planuję powoli zacząć ograniczać małemu cycusia (pije tylko w nocy/rano ew. trochę przed snem)

reklama
Hej!

Moja córeczka już chętnie mleczko, ale pozostałam przy BEBIKO i nie będę kombinować z innym mlekiem. Koleżanki córeczka też ma pić NAN (fe fuj), bardzo jej nie smakuje i nie chciała go pić, więc lekarz kazał je bardziej rozwadniać to mleko (mniej mleka niż jest w przepisie i więcej wody). I powoli mała się przyzwyczaja do smaku i jakoś pije:tak: