Witam.ja swoją córeczkę zaczęłam odzwyczajać od usypiania z cycem tak gdzieś około 9-10 m poprostu wyregulowałam jej dzienne cyckowanie cyc był tylko rano po przebudzeniu i jeszcze 2 razy w dzień ale po spaniu nigdy przed no i musiałam kołysać do spania..niestety.ostatnie cyckowanie było tak gdzieś około 18 a po kąpieli i prze nocnym spaniem była kaszka podawana łyżeczką i córeczka bardzo szybko odzwyczaiła się od usypiania z cycem,niestety w nocy budziła się kilka razy,trwało to do 19 miesiąca kiedy to zakończyłam karmienie piersią.Czas i na mnie przyszedł, muszę zaczynać małą odstawiać od piersi. Niestety nie mam pojęcia jak to zrobić, ona od urodzenia smoczka nie bierze, bawi się nim jedynie. A zasypia tylko przy cycu A jak wy usypiacie maluszki bez cyca? Jakie sposoby są na odstawienie. Zupki je normalnie, czasami kiełbaskę, chlebek, bułeczkę itp. Ale ja zbliża się chęć snu to tylko pierś
Ja bym radziła Ci abyś powoli zaznajomiła małą z mlekiem modyfikowanym ale podawanym z kubka z dziubkiem,niekoniecznie niekapkiem,córeczka jest na tyle duża aby poradzićsobie już z takim kubeczkiem.