U mnie jest też ten problem , Zuzia ma 7 mies i nie chce chycić butelki. Zmieniałam butelki i smoczki kupiłam kubek niekapek i nic nie daje? Tylko cyc mamusi? Chciałabym bardzo żeby nauczyła się picia z butelki byłoby lżej. Nie wiem co jeszcze można zrobię
reklama
MamaNastki
Mamusie październikowe 07
mam dokladnie ten sam problem czasem pomaga przeglodzenie ale i tak moja niunia duzo nie zje z butelki tak do 20-30ml ale pomaga:-)
No a moja Ulka piła nieco z butki ale się jej odwidziało jakoś w okolicy 4 m-ca i teraz nie da rady za żadne skarby z butli zjesc. Na szczescie juz jada zupki i owocki i czasem kleik mleczno-ryzowy, wiec jak wychodze gdzies to dostaje stale pokarmy lyzką. I tyle narazie.
hej dziewczyny mam identyczny problem. Moja 5-miesięczna Julka też nie chce za nic w świecie butelki. Kupilam juz trzy i żadnej niezaakceptowała. Mleko modyfikowane też nie wchodzi w rachubę. Probowałam podac jej kaszki ale nie chce jeść. Niedługo będe musiala wrócić do pracy i jestem załamana. Julia źle sypia, kręci się całą noc i często chce piersi.
MamaNastki
Mamusie październikowe 07
Naur a od 4 miesiaca co jej podawalas?tzn mala pila nadal mleczko z piersi czy podawalas lyzeczka?
Hej!
Właśnie odstawiam moją córcie od cycusia (karmię już tylko raz rano) i dlatego próbuję podawać Wiki mleko modyfikowane. No właśnie próbuję bo nic z tego nie wychodzi:-(
Mała wypija łyk i więcej nie chce ruszyć no i strasznie płacze. Próbowałam na razie podawać mleko Nestle (dwa rodzaje) i bez skutku. Wiki ono kompletnie nie smakuje. Mój pediatra mówił że mogę podawać zamiast mleka modyfikowanego codziennie kaszkę mleczno-ryżową (żeby przemycić choć troszkę mleka), ale moja córka jak je za dużo kaszek to dostaje uczulenia.
Może ktoś wie jak zachęcić dziecko do picia mleka modyfikowanego?
Właśnie odstawiam moją córcie od cycusia (karmię już tylko raz rano) i dlatego próbuję podawać Wiki mleko modyfikowane. No właśnie próbuję bo nic z tego nie wychodzi:-(
Mała wypija łyk i więcej nie chce ruszyć no i strasznie płacze. Próbowałam na razie podawać mleko Nestle (dwa rodzaje) i bez skutku. Wiki ono kompletnie nie smakuje. Mój pediatra mówił że mogę podawać zamiast mleka modyfikowanego codziennie kaszkę mleczno-ryżową (żeby przemycić choć troszkę mleka), ale moja córka jak je za dużo kaszek to dostaje uczulenia.
Może ktoś wie jak zachęcić dziecko do picia mleka modyfikowanego?
agnieszka272
Aktywna w BB
Może spróbuj na innym mleku; NAN, BEBIKO... Może Twojej córci po prostu nie smakuje to mleczko które jej podajesz. Mój synek zaraz po odstawieniu piersi dostawał Bebiko i zajadał ładnie. Pozdrawiam
agnieszka272
Aktywna w BB
Być może córcia potrzebuje czasu aby przywyknąć do nowej sytuacji. Długi czas karmiłaś ją piersią i teraz może jej być ciężko odzwyczaić się od tego. Daj Maleństwu trochę czasu, może to tylko chwilowe problemy. Mam nadzieję że wszystko dobrze się ułoży. Pozdrawiam
reklama
popróbuj różne mleka. u nas tez najlepsze okazało się BEBIKO. Czasem daje to z kleikiem ryżowym, czasem o smaku babanowym i zawsze Asia chętnie wypija całą butle, pije rano po przebudzeniu, raz w ciągu dnia i butla jeszcze przed snem.