reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moje dziecko ne chce butelki :/

Witam
My tez mamt ten problem Filipek ma 5 miesięcy i za nic nie chce pić z butelki, interesuje go tylko cycunia. jak próbuję nakarmić go butlą to jest jeden wilki płacz i robi mi sie go szkoda i daję mu cycunie. Macie jakieś dobre sposoby na nauke picia z butelki? A może kubek niekapek byłby lepszy.

reklama
widze ze nie jestem z tym problemem sama, nieco mnie to pocieszylo, ostatnio wykapowalam ze malemu nie chodzi o rodzaj butli tylko zawartosc ;-) no i musi byc naprawde glodny.... udalo mi sie go przekonac do wypicia z butelki mojego mleczka, wiec dzisiaj dosypalam do niego jedna miarke mleka modyfikowanego i wypil, mysle ze bede go tak powoli przyzwyczajac do smaku mleka w proszku ;-) aha herbatek nie pije, ale soczku sie napil :-)

U nas problem jest jeszcze glebszy, bo Jas najbardziej lubi pic z normalnego, doroslego kubka. Oczywiscie wszystko jest mokre, a Jas sredniop napojony:) Probujemy niekapkow, ale trzeba z nich troche ciagnac, a Jas wlasnie tego nie potrafi.

hej.

Ja jestem mamom 3,5miesiecznej Marie i mam ten sam problem bo karmie piersia i niestety trzy razy w tygodniu pracuje po 3h plus 0,5h na dojazd i powrot , odciagam sumiennie pokarm dla malej aby mala glodna w tym czasie niebyla ale jak tylko butelke jej sie przylozy to krzyk taki ze hoho..a teraz takie upaly i nie wiem co robic bo mala ma dopiero3,5mca a i herbatki tez nieruszy ...wybredna ta moja mala ksiezniczka...

pozdrawiam

Może spróbuj z kubkiem niekapkiem avent ma takie od 3 miesiące. Ja też miałam problem z butla a kubek trochę lepiej moje maleństwo zaakceptowało

Maleństwa niestety nie lubią picia z butelki jak mają cyca:-)Jednak musisz na zasadzie prób i błedów wypróbowac różne smoczki- mój synuś nauczył się pic z butelki dopiero po pół roku i cały czas próbowałam różne smoczki:tak:a najlepsze okazały się profilowane :-)

Ja kiedyś miałam takie same problemy. Na moim synu wypróbowałam chyba wszystkie smoki jakie są dostępne na rynku :tak: i dopiero zaakceptował smoka firmy NUK kauczukowego profilowanego. Od tamtej pory nie miałam problemu, aby pił z butelki. Życzę powodzenia.

hej.

dzieki za wszytsie rady.
rozgladam sie w necie za tym kubkiem od 3mca i wyprobuje smoczek profilowany moze moja mala ksiezniczka sie w koncu skusi...pozdrawiam

Zamierzam isc do pracy ale mam problem z coreczka. ona wogole nie chce pic z butelki... tylko cycek... po urodzeniu do 2 miesiecy nie bylo z tym problemu jak musialam wyjsc to pila z butelki ale teraz nie chce. co moge zrobic?

reklama