reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Moje dziecko już potrafi....

Hanus nasz Adas rano nie kumal co to siadanie a wieczorem nie mogl przezyc jak mu rak nie dalam do podciagniecia :baffled: w ciagu kilku godzin taka wieka zmiana. Dalej mamy lekkie problemy z opanowaniem raczek, jak widzi zabawke to czasami ja ladnie i zrecznie lapie a czasami jak by go pradem razilo macha we wszystkie strony i nie moze schwytac.
Stopki to przyjaciel nr2, sam ich jeszcze nie umie zlapac ale jak mu je pokaze i przyblize do buzi od razu jezyk w ruch i lizanie stopek :blink: co do skarpetek to maly opanowal sztuke ich zdejmowania do perfekcji, robi to ocierajac stopka o stopke :-D

reklama
Kurcze - mój nie sięga stópkami do buziaka :-(
Ale za to zaczął pełzac do tyłu. Podnosi kufer ale przód mu opada. Wścieka się i zamiast łapki prostowac do wkłada je du buziaka.

Sebastian tez bawi sie stopami, ściąga skarpetki i pakuje od razu do buzi :-D Tylko leniuch nie chce przewracac się na boczki a chyba już powinien :-(
Mikolaj tez nie chcial dopuki kulululu mu nie zaczela robic pare razy sie pokulal i teraz nonstop na boczk wkoncu mu sie spodoba:tak:

Icedal nie ma co zalowac ze sie nie turla, moj łobuz dzisiaj caly dzien sie turlal i zalozenie papmersa graniczylo z cudem i zajmowalo dobre kilka minut :eek: Normalnie to zadko chce sie przewracac, a dzisiaj szalal jak tylko sie go polozylo.
Clue no to chyba bedzie pierwszy w raczkowaniu :tak: fajniutko :-D

U mnie z przewijaniem tez teraz jest problem, mala przewraca sie na boki, wiec zalozenie pampersa zajmuje nam dobre kilka minut, a i w niedziele sama siedziala przez kilka sekund bez podparcia:-) az sama sie zdziwilam

Kurcze - mój nie sięga stópkami do buziaka :-(
.

Clue ja mam książkę i tam podane jest że dopiero w piątym miesiącu dzieci potrafią wkładać nóżki bo buziol, wiadomo że czasem niektóre robią to wcześniej a inne później, nic się nie martw na wszystko przyjdzie pora :tak:

Stópek nie wkłada do buziaka ale za to wczoraj zaczął pełzac do przodu.
Podkula nogi pod siebie i się odpycha, tylko rączki mu troszkę przeszkadzają bo nie bardzo wie co ma z nimi zrobic.

Szymek przedwczoraj pierwszy raz obracał się z plecków na brzuszek, ale wczoraj i dzisiaj nie było humorku do zabawy przez mamy pośpiech w żywieniowych nowościach:-(. Może jutro już będzie ok:-)

reklama
Antoś wczoraj nauczył się kląskać :-) aż w całym domu słychać. Na początku myślałam że jest głodny i ssie powietrze, ale on wymyslił że taks ię można bawić.
Ostatnio też nie ma czasu na jedzenie bo ciągle kręci głowką na boki i się rozgląda i w dodatku denerwuje się że pierś za nim nie podąża :-)

Do góry