reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Moje dziecko już potrafi....

Moj Mati,zaczyna sam siadac,pediatra mowila ze jest bardzo silny,na ostatnim badaniu chwycila go za raczki a on zamiast usiasc to na nogi,smiesznie to wygladalo,ostatnio czesciej zamiast pogaworzyc,wywala jezyk i robi prrryyy,caly sie przy tym opluje.to tyle.pozdrawiam.:-):-):-):-)

reklama
No wlasnie lana3 u nas podobnie, mala przestala gaworzyc i caly czas jakies dziwne dzwieki wydaje, oczywscie z jezorem na wierzchu, jakies takie warczenie czy cos:-D.

Do siadania dzwiga sie pieknie i caly czas chcialaby siedziec na raczkach, niepotrzebnie jej tak pokazalam bo teraz nie chce sama za bardzo lezec:baffled:

I znalezlismy sposob na lezenie na brzuszku. Klade sie na plecach i mala brzuszkiem na siebie i tak jej sie strasznie podoba na mame z gory patrzec i przy okazji cala ja obslinic:-D:-D:-D

Sebastian podciąg sie do siadania, nawet nie ma mowy żeby nie skorzystał z okazji jak jest w pozycji pół leżącej i ma mozliwość się za coś złapać. DŹwiga głowę do góry w każdej pozycji. Przy przewijaniu bardzo mi pomaga bo podnosi pupę do góry hehe:-D

u nas do samodzielnego siadania daleko- Mikolaj glowy tez nie podciaga jak go chwytam za raczki. Za to na brzuchu zaczyna mu si epodobac i trzyma glowe bardzo wysoko i rece napreza :-)
Bardzo lubi siedziec w pozycji polezacej i wszystko obserwowac no i gaworzyc sobie

Icedal Rysiu też pomaga przy wkładaniu pieluszki dźwigając pupę:tak: ale do podciagania się samemu to jeszcze mu daleko, pewnie za chwilkę będziesz musiała Sebusiowi obniżyć łóżeczko :-)

U nas gaworzenie tez sie skonczylo, plucie na szczescie tez juz minelo, teraz ma ulozony caly repertuar dziwkow, od piskow po okrzyki a'la goryl czy malpa :baffled: W Dzien Kobiet ladnie z samego rana wydeklamowal "wierszyk"
Agawina uwazaj bo cie maly ktoregos dnia zaskoczy, dasz mu raczki a on hop i juz bedzie siedzial, Mikolaj ledwo zaczol 3 miesiace, ma czas chlopak :-)
lana3 radze zaoparzyc sie w sliniaki, inaczej przy prrryyy beda mokre wszystkie ubranka :tak:
Maliinka zazdroszcze, moj lubi tak lezec ale u tatusia bo tatus jest "mieciutki" :-D
olaolatm wypatruj zabkow to dostaniesz prezent :-D

Mój straszy synek Bartuś ma dopiero 1,5 roku a juz sam umie jesc:-):-):tak::tak:Moja tesciowa troche sie dziwi bo mowi ze zna dzieci ktore maja prawie 3 latka i jeszcze same jesc nie umialy a jak ostattnio w rosól dmuchal zeby wystygł hahaha:-D:-D

Ostatnia edycja:
Miki tez przy siadaniui wstaje na nogi strasznie mu sie to podoba ale pytalam sie pediatry is ie dowiedzilam ze mozna na to pozwolic ale rzadko a ogolnie od dzisaj przewraca se na boczek co rowniez mu sie bardzo podoba lezy w lozeczku i non stop na boczek na plecki w kolku az w koncu w poprzek lozeczka lezy :-) z łapkami slabe postepy cos nie chce za bardzo nimi pracowac;-)

reklama
olaolatm- ja tez sie chyba wybiore znowu do lekarza bo zauwazylam...biale kropeczki- odetchnelabym z ulga bo wiedzialabym w koncu dlaczego miki tak marudzi

adas13- wiem ze ma czas, ale milo poczytac jak inne dzieci robia postepy:-)

Do góry