reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moje dziecko boi się spac

asiakkk94

Fanka BB :)
Witajcie, od jakiegoś czasu moja pięciomiesięczna córka boi się usnąć . Mimo że jest śpiąca kiedy próbuję ją uśpić zaczyna strasznie płakać i robi wszystko żeby nie usnac. Czym to może być spowodowane? Może coś źle robię . Już nie wiem sama

reklama
Rozwiązanie
Ja myślę że to skok ,albo jest za bardzo zmęczona, tu raczej nie chodzi o strach , nasza tez to przechodziła minęło, z czasem ale trochę się umeczylismy tym.plqczem za każdym.razem przy usypianiu
Macie zachowaną higienę snu? Wieczorną rutynę? Dziecko może płakać bo jest zbyt zmęczone i paradoksalnie wtedy zasypia mu się dużo trudniej, albo to jeszcze nie jest ten moment, bo tarcie oczu i ziewanie to dopiero wstęp i co prawda są to oznaki senności, czy znużenia, ale nie zawsze prowadzą one prostą drogą w sen.

Macie zachowaną higienę snu? Wieczorną rutynę? Dziecko może płakać bo jest zbyt zmęczone i paradoksalnie wtedy zasypia mu się dużo trudniej, albo to jeszcze nie jest ten moment, bo tarcie oczu i ziewanie to dopiero wstęp i co prawda są to oznaki senności, czy znużenia, ale nie zawsze prowadzą one prostą drogą w sen.
Od urodzenia staram się ją usypiać w takich samych warunkach , o jednej porze . A od jakiś 2 tygodni są z tym problemy

Od urodzenia staram się ją usypiać w takich samych warunkach , o jednej porze . A od jakiś 2 tygodni są z tym problemy
A to może być też regres snu albo skok, wtedy dzieci są dość marudne i mają problemy z zasypianiem. Moje dziecko ma od dawna wieczorną rutynę a kiedy próbuję go lulać w złym momencie to się złości. Czasami zasypia po 20, a czasami głuży sobie i piszczy do 22.

reklama
A to może być też regres snu albo skok, wtedy dzieci są dość marudne i mają problemy z zasypianiem. Moje dziecko ma od dawna wieczorną rutynę a kiedy próbuję go lulać w złym momencie to się złości. Czasami zasypia po 20, a czasami głuży sobie i piszczy do 22.
Jestem straszna panikara w stosunku do niej i wszystko co mnie niepokoi zaraz analizuje 🤦

reklama
Do góry