reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Nimfii ja mam większość firmówek,bo w UK niefirmówek nie było ;-) wg mnie george to ta sama jakośc co cherokee i early days,a mamy tego sporo.
a co do zimowych rzeczy typu kurtki czy kombinezony to ja uważam,ze opłąca się kupować używane dla takich małych dzieciaczków,bo to zawsze jak naowe jest,o ile ktoś szanuje.Ja bede miała napewno do sprzedania kombinezon cocodrillo +czapka i szalik do kompletu,ale to nie ze względu na płeć a rozmiar,bo ten kombinezon jest na 74 cm czyli ogólnie na jeszcze więcej jak to bywa z rozmiarówka cocodrillo,a więc na nasze maluszki będzie dużo za duży,bo to tak na pół roku.Ale takie zimowe rzeczy to jesienią powystawiam,kiedy będzie największe zapotrzebowanie.

reklama
cześć dziewczyny u mnie po usg wiadomo że to będzie dziewczynka ( mąż uradowany bardzo chciał ) , ja już od dawna po trochu kupuję jakieś ubranka ale większość na allegro .teraz zastanawiam się nad kupnem wózka . tylko tu mam dylemat czy wybrać dobrą spacerówkę taką na płasko rozkładaną czy 2w 1 . ma już niby coś upatrzone w obu gatunkach ale wybór trudny . a wy jak zdecydowałyście .

Duszek* ja chcę kupić sobie wózek który ma osobno spacerówke i gondole montowaną i plus z nim fotelik.

Nimfii- mojej mamie spodobał się ten wózek jednak http://www.borowkasklep.pl/ARTE_3X3-93.html i postanowiła, że go mi kupi także bym bardzo sie cieszyła :)

Ja nie długo jak mi przyślą ciuszki to też się pochwale zdjątkami co mam dla małego :) już się nie mogę doczekać, a zrobiłam zakupki na pare złoty.

andrzelika i dobry wybor jak mysle ;) tylko pamietaj ze na Allegro jest on tanszy niz na tej stronie - to taka rada. Oczywiscie Allegro tez ze sklepu borówka :) a ja jeszcze pomysle nad tym Arte Alu, na razie oprusz niego skladniam sie do tako jumpera ewentualnie xlandera xa (ale ten tylko uzywka wchodzi w gre)
Co mnie cieszy to na Allegro pojawil sie ten Arte Alu tez uzywany :) To tak w razie jakby nam zabraklo kasy na nówke, bo jeszcze nie wiem ktore kupimy.

no i tez doczeklam sie paczki z kombinezonami polarowymi - sa ekstra! Wiem juz na pewno ze moj Kubuś nie zmarznie w zimie

29 czerwca
Łóżko dziecięce HENSVIK 60x120 białe za jedyne 149,99

Oferta Ikea Gdańsk - znalazłam i pomyslałam, że może Wam się przyda :)

ja dzisiaj byłam na łowach kupiłam w sumie 10 ciuszków i tak wyszło mi ze mam ponad 40szt body(krótki rękaw, długi rękaw,od rozmiaru 56 do 74) jak uważacie wystarczy, a pajacyków mam zaledwie 10szt kupuję tylko bawełniane i z misia, śpiochy i kaftaniki odpadają nie podobają mi się chodz podobno są bardziej wygodne przy małym maluszku.:-)

mirelka policz sobie tak zebys miala przynajmniej z 7 szt body kazdego rozmiaru, no i najlepsze sa zapinane kopertowo przez cala dlugosc. Tego samego wzgledu wygodne sa kaftaniki. Ale to raczej dlatego ze latwiej je zalozyc maluszkowi ktory sie nie umie obracac. Powiem ci, ze ja przy Macku do szpitala sobie zabralam tylko bodziaki zakladane przez glowe i strasznie żałowałam bo jak przyszlo mi pierwszy raz przebrac maluszka zaraz po porodzie to nie wiedzialam jak sie za to zabrac.
Co do pajaców to ja bym też brala tak 7 szt pajacow albo spioszkow -zalezy jak wolisz ubierac dziecko : w body z dl rekawkiem i spioszki, czy w body z kr rekawkiem i pajac. Ja wole pajace ;) Bawelniane i welurowe sa bardzo przydatne. Te grubsze misiowe czy polarowe to raczej na spacery sie przydadza bo w domu nie jest az tak zimno.

Też jestem zwolenniczką pajacyków i body tylko pajacyki zapinane z przodu. Moja córcia jak miała 6 tyg miała poduszkę Frejki na biodra i od tego czasu natomiast pokochałam body , rajstopki i bluzeczki bawełniane łatwo zakładać i jej było wygodnie bo pajace się ciągnęły na nogach.

nimfi szczerze mówiąc nie wiem jakie ta są body zapinane kopertowo przez całą długość ja mam takie zapinane w kroczku na zatrzaski zdaje sobie z tego sprawę że wygodniejsze na początek są kaftaniki batystowe i śpioszki nie podoba mi się taki zestaw jak już pisałam wolę body i pajacyki bawełniane lub welurowe a pajacyki mam wszystkie zapinane z przodu z góry aż do kroczka;-)

reklama
mirelka też mi się nie podobają kaftaniki , bo śpiochy to już prędzej (zawsze można body pod nie założyć) a kopertowe to takie zapinane z przodu po prostu rozkładasz rozpięte kładziesz sobie na nim maluszka i zapinasz ;) bo takie zwykłe body to trzeba maluszkowi przez głowę wcisnąć , a po domu to do body zakładałam też rajtuzy ,albo półśpiochy

właśnie dzisiaj przyszedł mi fotelik :))) ,super się ciesze bo mam już jeden ważny zakup mniej :)))

Do góry