reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

majuska wiecej sie ostatnio czyta o SIDS i z tego wzgledu nie zaleca sie kladzenia na brzuszku, ale z najnowszych badan wynika ze nawet nie to spanie na brzuszku ma wplyw na śmierć łózeczkowa tylko jeszcze innne czynniki :tak:
Wiesz ja Macka kladłam na brzuszek bo bardzo czesto (przez kolki) tylko w tej pozycji mógł zasnąc. No a jesli chodzi jeszcze o te pieluski to zauwazylam ze dzieci i tak spią w takich pozycjach "na żabę:" z szeroko rozstawionymi nózkami :-) Widac im najwygodniej.

Ssabrina bardzo fajne lozeczko :-)

Do mnie dzis dotarla przesylka z bucikami/ skarpetkami.
BUCIKI KAPCIUSZKI SKARPETKI WELUROWE NOWE!!! (1680771941) - Aukcje internetowe Allegro
Myslalam ze beda troszke grubsze ale to cienki welur. Mimo to fajne ;-)

No i dostalam zamowiona darmowa probkę produktow Johnsons baby - mleczko pielegnujace 50ml, lagodny plyn do mycia ciala i wlosow 50ml, ochronny krem przeciw odparzeniom.
http://www.johnsonsbaby.com.pl/
Polecam Wam do zamawiania, bo to nic nie kosztuje a mozna coś za darmo zgarnac. Takie male tubki sa bardzo fjane jak sie z maluszkiem gdzies jedzie do rodziny na noc itp.

Ostatnia edycja:
reklama
Ssabrina bardzo ładne łóżeczko, lubię takie z pełnymi oparciami :-). Podobne widziałam w Polsce firmy Klupś. Śmiesznie niska cena!
Bo to jest ta sama firma i oni maja teraz tez sklep i magazyn na terenie Anglii i w porownaniu do angielskich lozeczek to oni maja na parwde tanio i robia na tym niezly interes :tak: jestem szczesliwa ze udalo mi sie na nich natrafic na ebay :-D

Ssabrinna- ładne łożeczko podobne do tego co bryszka ma i co ja bym chciała kupić ;) tylko mi zależy z szufladą.

Nimfii- już kiedyś dawałaś tą stronę ;) i mi właśnie też wczoraj te próbki z jonsona przyszły, bo zamówiłam sobie hehe ...

Ssabrinaa kupilas dokladnie to samo lozeczko co ja chce, z tego co wiem to opcje z szuflada tez sa, ja zamierzam je zciagnac z Polski ale jakbys mogla mi dac namiary na ta firme z Anglii to moze bardziej bedzie mi sie oplacalo

Widzisz Ssabrina, to dobrze zapamiętałam, że to ta firma ;-)
Nimfii nie mam zdania na temat tych szeleczek.

A ja chciałam się pochwalić i wrzucić zdjęcia mojej ostatniej zdobyczy z Allegro. Welurkowy ocieplany od środka bawełną kombinezonik- nowiutki :-)

StKombinezonik.jpg

nimfii- nie mam pojęcia co o tym myśleć nie słyszałam u koleżanek, ani nie widziałam wśród znajomych tego użytku, kiedyś to pieluchy wkładali pod ręce i tak uczyli, ale znów jestem przeciwna chodzikowi, wiele dzieci po nim dość późno zaczyna chodzić lub ma problemy z tym i podrzebny jest lekarz, bo chodzik kształtuje złe nawyki chodu, znam wiele takich przypadków u dzieci wiadomo wygodnie wsadzić w to dziecko,ale późnej może być problem.

Ssabrinaa kupilas dokladnie to samo lozeczko co ja chce, z tego co wiem to opcje z szuflada tez sa, ja zamierzam je zciagnac z Polski ale jakbys mogla mi dac namiary na ta firme z Anglii to moze bardziej bedzie mi sie oplacalo
Ja kupowalam z www.ebay.com i to jest link do tego sprzedawcy i maja tez wlasnie z szuflada :tak:

Grab Your Bargain items - Get great deals on items on eBay.co.uk Shops!

Mialas sie was spytac jakie jest wasze zdanie na ten temat

MOON WALK SZELKI DO NAUKI CHODZENIA CHODZIK DZIECI (1708545855) - Aukcje internetowe Allegro

Mnie sie zawsze wydawalo ze takie szelki do chodzenia to troszke jak smycz dla psa. Nie uzywalam dla Macka a teraz dostalam je gratis do wozka. Moze i je wyprobuje, ale chcialam prosic o zdanie mamy ktore z tego korzystaly lub slyszaly opinie?
Tutaj w Anglii to dzieci na takiej smyczy widze caly czas ale nie wiem czy chcialabym tak prowadzic wlasne dziecko po ulicach :tak:

Angun sliczny ten kombinezonik :-)

Ostatnia edycja:
andrzelika ja dla Macka mialam znów pchacza z Chicco, ale sie nie sprawdzil w nauce chodzenia. Młody zaczol sie nim bawić gdy juz smigał na nogach. Ale on wczesnie zaczol chodzić, nawet nie raczkowal. Takie mam odczucie ze ani chodzik ani takie szelki nie sa do niczego potrzebne, bo przeciez kazde dziecko kiedys stanie na nogi.

reklama
sabrina łóżeczko śliczne :)
nimfii takie szelki są spoko ale żeby dziecko wsadzić na max 10 min bo one są strasznie wąskie i będą się wcinać w krocze ,to już lepiej z tą pieluchą pod pachy jak któraś mama pisała :) , ja młodemu kupiłam skoczka takiego na drzwi zakładanego i sprawdził się rewelacyjnie ale też wkładałam go max na 10-15 min ,a pchacza miałam takiego 5w1 SMOBY Maestro CONFORT jeździk chodzik 5w1 +piłka (1695633875) - Aukcje internetowe Allegro i do tej pory go używamy ,a właśnie przy nauce chodzenia nam też dużo pomógł

Do góry