reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja ....cytomegalia

Mona ja dopiero przeczytałam i serce mi się kraje na samą myśl o tym co przechodzicie. Ale wierzę tak jak dziewczyny, że wszystko będzie dobrze. Wierzę, że wasza córeńka jest silna i ma wielka wole walki i ogromną chęć życia. Musi być dobrze.
Pozdrawiam i modlę się za Was kochana...

reklama
Ja też dopiero teraz przeczytałam ten temat i myślę Mona że wszystko dobrze się skończy. Po pierwsze twoja reakcja była szybka, decyzja lekarzy również trafna - czyli dla Twojej córci jest nadzieja. I tego trzymać się trzeba.
Po drugie - wszystkie tutaj jak jesteśmy modlimy się i myślami jesteśmy przy Tobie i malej ZUZI
Więc musi się udać!!!!

Mona- ja tez dopiero dziś przeczytałam ten temat. Kochana musi być wszystko dobrze, jesteśmy myślami z Tobą, z Waszą córeczką!!! Jeśli czujesz, że potrzebujesz pomocy specjalisty, to uważam, że warto skorzystać. Zawsze będzie Ci lżej.

Mona jestesmy z toba najwazniejsze ze zuzia zyje wiec kazdego dnia jest coraz silniejsza wie napewno bedzie coraz lepiej pamietam jak moja corcia miala 5 miesiecy i trafilam z nia do szpitala i lezala bidula lezala z welflonem i te kroplowki leki i wszystko niezapomne tego koszmaru i tez naogladalam sie chorych dzieciaczkow w roznym wieku i niezycze tego nikomu i wierze ze na swieta bedziecie juz razemzrowi w domu cieszyli sie swietami a to coprzezywacie bedzie tylko przykrym wspomnieniem...

"Tam, gdzie jest nasza niemoc, tam też jest siła.
Tam gdzie jest nasza nędza, tam też jest nasza wielkość. Tam, gdzie jest ciemność, tam także panuje światło...
Jednak tylko wiara może nam o tym powiedzieć
i jedynie nadzieja pozwala nam to usłyszeć."

I o tym będę cały czas pamiętać, jeszcze raz dziekuję za tak serdeczne i ciepłe słowa.

Dzisiaj Zuzia niecierpliwa była,przestali jej dawać leki przeciwbólowe i wyciszające (ograniczyli sie do jednego podaja w ostateczności) aby była bardziej świadoma, napewno czuje rurkę i stąd spadki saturacji. Chcą zapewne aby szybciej zaczęła oddychać, aby dysplazja się nie pogłębiała. Miała przetaczaną krew lekka anemia ale wiadomo ,że tyle antybiotyków bierze, ciągle krew pobierana. Płytki z 30 wzrosły na 42 ale oddechowo się pogorszyło miała wczoraj 25.5 a dziś 30.8 . Minęła 24 doba podawania gancykloviru.
I zobaczymy co jutro przyniesie...

mona79 - myślami i sercem jestem z Tobą. Przesyłam ile tylko się da pozytywnej energii i siły dla malutkiej :)
Dziękuję, że piszesz nam na bieżąco co się u Was dzieje, my tutaj niecierpliwie czekamy na każdą wiadomość o malutkiej Zuzi a Tobie na pewno wizyta u specjalisty nie zaszkodzi, czasami obcemu człowiekowi łatwiej się wygadać.

mona, wiesz co, to wspaniale, że widać, że Zuzia cały walczy jak lwica! Bardzo dzielna kobietka:tak:
Zresztą tak jak ty :-)
Pozdrawiam i czekam na jutrzejsze wieści

reklama
ale to maleństwo walczy!!!!! z minuty na minute!! masz dzielną kruszynkę Mona! 3mam za nią kciuki i szczerze jej "kibicuje". zuch dziewuszka!!

Do góry