reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mniam Mniam :)

dzięki, zapomniałam dodać, że mam jeszcze pomrożone owoce i koperek, a mój M winko domowe robi:-)a ja dziś kompoty z jabłej porobiłam:tak:
 
reklama
Megi masz rację, byliśmy wczoraj,raptem godzinkę ale grzybów ani widu:dry:zebrałam aż 4 a M 1:-) trzeba poczekać

A My ostatnio we Trójeczkę byliśmy 2 dni pod rząd po 2h w lasku koło Naszego domku i za każdym razem przynosiliśmy pełną reklamówkę grzybków,z których później zrobiłam pyyyyyyyszny sosik,hihi. :-D
Nawet Zuzia znalazła (raczej przez przypadek :-p) jednego grzybka! :-D :-D :-D
 
Ach jak ja tesknię za wyprawą na grzybki, kiedyś czesto chodziłam na grzyby, a teraz ............już nie pamietam kiedy:-(

A sosik grzybowy z ziemniaczkami mniam mniam paluszki lizać:tak:
 
Ach jak ja tesknię za wyprawą na grzybki, kiedyś czesto chodziłam na grzyby, a teraz ............już nie pamietam kiedy:-(

A sosik grzybowy z ziemniaczkami mniam mniam paluszki lizać:tak:

Mamuśka,no to na co czekasz? :-p Bierz męża i synka pod pachy i heja do lasku! :-) :-) :-) ;-) :-p

hmm...no to ja Cię Aguś chyba w tej ZG jednak odwiedzę...i wcale mi o te grzybki nie chodzi...:tak::-p:-);-)

Hahaha,czyżby o jakiś sosik? :cool2: :-p To zapraszam następnym razem,bo ten od razu zniknął. :sorry2: :-p :-D Nie żebym go sama zjadła - miałam kilkuosobową pomoc. :-p :laugh2:
 
reklama
MUS JABŁKOWY
-jabłka 2 kg
- cukier 20-30 dkg (w zależności jakie słodkie lubimy i jak słodkie jabłka mamy)
- trochę kwasku cytrynowego

jabłka myjemy obieramy i wycinamy pestki. Kroimy na ósemki. Na dno brytwanki wlewamy szklankę wody, wrzucamy jabłka i wsypujemy płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego-żeby jabłka zbytnio nie ściemniały. Dusimy na małym ogniu aż jabłka dość zmiękną (jakieś 20 minut) i jeszcze ciepłe miksujemy malakserem lub blenderem na papkę. Ponownie wstawiamy na gaz, dodajemy cukier i dusimy do miękkości jakieś pół godzinki. Gorącą papką napełniamy słoiki i pasteryzujemy- słoiki 0,3 kg 20 minut więsze 5-10 minut dłużej. Ot cały przepis:-)
Doskonałe do naleśników, ryżu z jabłkami czy na bułeczkę - Przemko uwielbia. SMACZNEGO
 
Do góry