hejka poniedziałkowo
Łykendowy snieg nadal lezy, tylko chlopcy zachwyceni tym faktem ;/
mnie rozklada katarzysko. zatoki sie odezwaly tez i czuje sie jakbym po twarzy dostala porządnie ;/
Happy miedzy moimi synami jest 4 lata roznicy. dla mnie roznica ok. Chociaz widze ze gdyby bylo to 2 lata bardziej by zgodni byli, wiecej ze sobą by sie bawili. ale to tez wina wieku w jakim są i chrakteru. F ma 7 la i uwaza sie za doroslego. Oskar dla niego to dzieciak i to mu nie na reke ze O wszedzie chce z F chodzić.
chociaz są chwile ze mi serce roznie, jak widze jak Filip czegoś uczy Oskara.Jak mu tlumaczy, jak pokazuje mu jak kanapki mu robi
Co do ząbków, siadania i raczkowania. F mial po roku jak wyszedł mu pierwszy ząbek, na kolejny czekalismy ok 3 m-cy. Siadac sam i raczkowac zaczął jak mial ok 6-7 m-cy. chodził jak mial 13 m-cy
Oskar zeba mial 10 dni przed skonczeniem 7 m-ca. w Ł urodziny ( taki maly prezent ),kolejny po tygodniu ( mojej mamy urodziny ) i tak co wazniejsze rodzinne swieto to O startował z nowym zebem w paszczy. siedzial sam jak mial 4 miesiące. a siadał sam jak mial poł roku. raczkowac zaczłą jakos w grudniu
( skonczone 7 m-cy mial)
znam dzieci co pierwszego ząbka m,ialy w pierwsze urodziny.
Siadac tez pozno zaczely, lub bardzo wczesnie.Niepokojące jest jak dziecko marok i nie siedzi samo, a co dopiero o siadaniu samodzielnym. znam i taki przypadek, ale to przez zaniedbanie dziecka..