reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Olcia mnie wkurza to owlosienie i mam nadzieje ze po ciazy zniknie:p i w ogole zauwazylam ze na udach mam tez takie wloski ciemne jak łonowe i okolice krocza tez bardziej niz zwykle.. te hormony:p
Femme szczerze mowiac u mnie nie ma co pokazywac haha:p

czy to mozliwe zebym czula juz maluszka? Nie jakies kopniaki ale takie bulgoty i przelewanki i raz takie napiecie brzucha bylo.. i to tylko z tej stronki co maluch tam sie chowa?Hmm ciekawe;) ale jakos dziwnie sie maluch ulozyl bo teraz to ciagle na siku musze chodzic.. czesto i gesto.. pewnie gdzies w okolicach pecherza.. nawet przy tulaskach z T odczuwam bardzo dziwny dyskomfort.. Kazdy mi karze jesc bo mowia ze bedzie malenkie bardzo dzidzi;) no ale ja jem jem:p, nie dam rady juz oszukac zoladka:p

reklama
magda dzięki za przepis rzeczywiście pychota, a ciasto nie jest trudne a też smaczne.

magda, femme fatale
Piecze się zwykły biszkopt na biszkopt wylewamy gorący budyń ugotowany nie na mleku tylko na zielonym Pysiu potem jest warstwa ciastek Delicji potem bita śmietana z tężejącą galaretką i galaretka na wierzch

Milena przykre to co piszesz, trzymam kciuki żeby Ci się ułożyło

a ja wczoraj tak mieszałam alkohol że dzisiaj ledwo żyje, odchorowałam i to porządnie, teściowej już nie pasuje bo jak kobieta i w dodatku matka może się tak załatwić, ale naprawdę na jakiś czas mam dość alkoholu

u nas dużo śniegu i dziewczyny już drugi raz poszły na dwór, mają dzieci uciechę

MAGDA - oj tam oj tam pokazuj porównamy wasze 3 brzuszki bo w podobnych tygodniach jesteście :-p co do owłosienia ja się strasznie wstydziłam obleśne to było :-p zastanawiałam się czy nie woskować ale na szczęście odczekałam i samo zeszło jeszcze w ciąży ;-)

ANETAF - oo to nie trudny się wydaje :-) hehe niektóre panie starej daty są nie do przegadania :-p to kiedy można pić ? :-D skoro najpierw jest się za młodym a później za starym :-D :-p

A co do ruchów ja swojego kopniaka bardzo dobrze pamiętam bo było to w dzień matki jak autobusem jechałam :-D :-) czyli u mnie to był jakoś 15-16 tydzień ;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny mam problem moj synek na 6 miesiecy i 2 tygodnie i troche sie martwie bo nie potrafi jeszcze sam siadac, nie przewraca sie z pleckow na brzuch i odwrotnie. Siedzi tylko jak posadze og w krzeselku do karmienia na półlezaco i wtedy chwyta sie blaciku i podciaga, obraca sie tylko z pleckow na boki. Nie potrafi pelzac i niecierpi lezec na brzuchy czy wszystko jest okey?

Spokojnie kazde dziecko rozwija ie w swoim tempie, moj iedzial majac pol roku ale poro dzieciaczkow w jego wieku nie siedzialo. Tak samo jet z chodzeniem moj chodzil przed roczkiem a znam dziewczynke ktora ma rok i 4 mie a nie chodzi;-)przyjdzie cza zacznie siedziec, wazne zeby go sama nie sadzala bo to nie przyspieszy a tylko szkodzi

Ja ruchy czulam w 18- 19 tyg a wczesniej tylko bulgotanie i przelewanie;-)

Milena Femka dobrze pisze olej Go... Niech zobaczy że nie jesteś od niego zalezna...

Olcia Aaaa Magd
a nie martwicie się będzie widać... Ja urodziłam 4 października a na uczelni kapnęli się na koniec czerwca na ostatnim egzaminie i to dlatego że dziewczyny z grupy podsłuchały moją rozmowę z psiapsiółą;P
A co do jedzenia mi też teściowa i moja babcia jedz bo dziecko małe bo anemie będzie miało... Jeśli 55cm i 3340g to małe dziecko to ja chyba świętą zostanę... Dziecko samo się upomni choćby przez zachcianki.
Pokazywać brzuchy:)

AnetaF
co kacyk??

Femme biedaku.... Do 21;/

Happy
ja myślę że nie masz się czym martwić jedne dzieci wcześniej drugie później

Ale zimno byłyśmny na spacerku i zaszłyśmy do C siostry na herbatę a teraz młoda bajkuje

Aneta fajnie ze smakowala salatka;) ciacho faktycznie trudne nie jest do zrobienia;) co do alkoholu to matko kazdy ma prawo.. ale widze ze masz podobnie jak ja:p bo ja kiedy po alko chorowalam na drugi dzionek to starczalo mi to na hoho i jeszcze dalej:p ost raz pilam w lipcu ze wzgledu na boba.. a jakies 2 tyg temu musialam wziasc 3 łyczki piwka tego leszka smakowego bo chodzilo za mna z msc i mam spokoj;) a jak chcialo mi sie energy drinka jak T pil to powachalam i bylo ok:p
Femme masakra z tym owlosieniem jest.. mnie tez to obrzydza.. ostatnio nawet jak goliłam nogi to miałam ochote ogolić brzuch.. ale póxniej pewnie odrosłby jeszcze gorsze:p

No i T teraz odsypia a ja umieram z nudów;/;/ mam ochote na pizze..

dzięki kasiek88kasiek :)
Olcia Aaaa Magda U mnie było szybko widać brzuszek do 15 tgc przytyłam ponad 6 kg ale przez cała ciąże 14kg tylko ze ja z natury jestem b.szczupła:)

reklama
HAPPY - mojej koleżanki syn też ma 7 miesięcy i sam nawet siedzieć nie umie jak się go posadzi :sorry: a moja już raczkować zaczynała chłopcy ogólnie wolniej się rozwijają przeważnie nie ma co się martwić póki co to jeszcze jest normalne ;-)

KASIEK - a no :dry:

MAGDA - nie gól ! minie :-p :-p a jak zgolisz to będą gorszę odrastały :-p

Do góry