reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Olcia mnie wkurza to owlosienie i mam nadzieje ze po ciazy zniknie:p i w ogole zauwazylam ze na udach mam tez takie wloski ciemne jak łonowe i okolice krocza tez bardziej niz zwykle.. te hormony:p
Femme szczerze mowiac u mnie nie ma co pokazywac haha:p

czy to mozliwe zebym czula juz maluszka? Nie jakies kopniaki ale takie bulgoty i przelewanki i raz takie napiecie brzucha bylo.. i to tylko z tej stronki co maluch tam sie chowa?Hmm ciekawe;) ale jakos dziwnie sie maluch ulozyl bo teraz to ciagle na siku musze chodzic.. czesto i gesto.. pewnie gdzies w okolicach pecherza.. nawet przy tulaskach z T odczuwam bardzo dziwny dyskomfort.. Kazdy mi karze jesc bo mowia ze bedzie malenkie bardzo dzidzi;) no ale ja jem jem:p, nie dam rady juz oszukac zoladka:p

reklama
magda dzięki za przepis rzeczywiście pychota, a ciasto nie jest trudne a też smaczne.

magda, femme fatale
Piecze się zwykły biszkopt na biszkopt wylewamy gorący budyń ugotowany nie na mleku tylko na zielonym Pysiu potem jest warstwa ciastek Delicji potem bita śmietana z tężejącą galaretką i galaretka na wierzch

Milena przykre to co piszesz, trzymam kciuki żeby Ci się ułożyło

a ja wczoraj tak mieszałam alkohol że dzisiaj ledwo żyje, odchorowałam i to porządnie, teściowej już nie pasuje bo jak kobieta i w dodatku matka może się tak załatwić, ale naprawdę na jakiś czas mam dość alkoholu

u nas dużo śniegu i dziewczyny już drugi raz poszły na dwór, mają dzieci uciechę

MAGDA - oj tam oj tam pokazuj porównamy wasze 3 brzuszki bo w podobnych tygodniach jesteście :-p co do owłosienia ja się strasznie wstydziłam obleśne to było :-p zastanawiałam się czy nie woskować ale na szczęście odczekałam i samo zeszło jeszcze w ciąży ;-)

ANETAF - oo to nie trudny się wydaje :-) hehe niektóre panie starej daty są nie do przegadania :-p to kiedy można pić ? :-D skoro najpierw jest się za młodym a później za starym :-D :-p

A co do ruchów ja swojego kopniaka bardzo dobrze pamiętam bo było to w dzień matki jak autobusem jechałam :-D :-) czyli u mnie to był jakoś 15-16 tydzień ;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny mam problem moj synek na 6 miesiecy i 2 tygodnie i troche sie martwie bo nie potrafi jeszcze sam siadac, nie przewraca sie z pleckow na brzuch i odwrotnie. Siedzi tylko jak posadze og w krzeselku do karmienia na półlezaco i wtedy chwyta sie blaciku i podciaga, obraca sie tylko z pleckow na boki. Nie potrafi pelzac i niecierpi lezec na brzuchy czy wszystko jest okey?

Spokojnie kazde dziecko rozwija ie w swoim tempie, moj iedzial majac pol roku ale poro dzieciaczkow w jego wieku nie siedzialo. Tak samo jet z chodzeniem moj chodzil przed roczkiem a znam dziewczynke ktora ma rok i 4 mie a nie chodzi;-)przyjdzie cza zacznie siedziec, wazne zeby go sama nie sadzala bo to nie przyspieszy a tylko szkodzi

Ja ruchy czulam w 18- 19 tyg a wczesniej tylko bulgotanie i przelewanie;-)

Milena Femka dobrze pisze olej Go... Niech zobaczy że nie jesteś od niego zalezna...

Olcia Aaaa Magd
a nie martwicie się będzie widać... Ja urodziłam 4 października a na uczelni kapnęli się na koniec czerwca na ostatnim egzaminie i to dlatego że dziewczyny z grupy podsłuchały moją rozmowę z psiapsiółą;P
A co do jedzenia mi też teściowa i moja babcia jedz bo dziecko małe bo anemie będzie miało... Jeśli 55cm i 3340g to małe dziecko to ja chyba świętą zostanę... Dziecko samo się upomni choćby przez zachcianki.
Pokazywać brzuchy:)

AnetaF
co kacyk??

Femme biedaku.... Do 21;/

Happy
ja myślę że nie masz się czym martwić jedne dzieci wcześniej drugie później

Ale zimno byłyśmny na spacerku i zaszłyśmy do C siostry na herbatę a teraz młoda bajkuje

Aneta fajnie ze smakowala salatka;) ciacho faktycznie trudne nie jest do zrobienia;) co do alkoholu to matko kazdy ma prawo.. ale widze ze masz podobnie jak ja:p bo ja kiedy po alko chorowalam na drugi dzionek to starczalo mi to na hoho i jeszcze dalej:p ost raz pilam w lipcu ze wzgledu na boba.. a jakies 2 tyg temu musialam wziasc 3 łyczki piwka tego leszka smakowego bo chodzilo za mna z msc i mam spokoj;) a jak chcialo mi sie energy drinka jak T pil to powachalam i bylo ok:p
Femme masakra z tym owlosieniem jest.. mnie tez to obrzydza.. ostatnio nawet jak goliłam nogi to miałam ochote ogolić brzuch.. ale póxniej pewnie odrosłby jeszcze gorsze:p

No i T teraz odsypia a ja umieram z nudów;/;/ mam ochote na pizze..

dzięki kasiek88kasiek :)
Olcia Aaaa Magda U mnie było szybko widać brzuszek do 15 tgc przytyłam ponad 6 kg ale przez cała ciąże 14kg tylko ze ja z natury jestem b.szczupła:)

reklama
HAPPY - mojej koleżanki syn też ma 7 miesięcy i sam nawet siedzieć nie umie jak się go posadzi :sorry: a moja już raczkować zaczynała chłopcy ogólnie wolniej się rozwijają przeważnie nie ma co się martwić póki co to jeszcze jest normalne ;-)

KASIEK - a no :dry:

MAGDA - nie gól ! minie :-p :-p a jak zgolisz to będą gorszę odrastały :-p

Do góry