reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Magda Tak karmię . Ale to nie takie od alergii czy coś . tylko duży bąbel ;/ Siostra mówi że teraz od szczepionki na gruźlice mogło wyjść ( bo to w tym miejscu ) ale szczepionka w dzień porodu była robiona .

Ewi jak się trzymasz kochana ?? No właśnie stoi to wszystko . Doktorka mowiła ze to już wysoko jest ale ze właśnie nie odkaszlnie . Choć ona pokaszluje - ale normalne ze nie na tyle mocno zeby to się odkleiło . Choć dziś wypluła na mnie taka ślinę z flegmą i to dość sporo . Wiesz no poklepuje ją po pleckach troszkę .

Maleństwo No szybciutko . Dużego już masz tego szkraba . Ile waży ? Moja dziś równe 6 tyg . Ostatnio ją ważyłam 4240. tylko bodach i pampersie więc z 4kg będzie :-) Spokojny ???

reklama
Milena moj mial cos takiego po szczepince, ropa sie zbierala i byl wielki babel. Okropni to wygladalo przez kilka mies w koncu peklo duzo ropy wycieklo i zopstala dziurka, lekarka mowila ze pielegniarka zle zasczepila:dry:moj gdy mial 6 tyg wazyl 4,5kg

Anula Kazała Ci może czymś smarować ? jutro idę na kontrole więc zapytam o to . A po jakim czasie po porodzie Bartusiowi to wyszlo ?? Ale widzisz twój niuniek urodził się 3500 moja 2850 . Tu mamy już ponad 0,5 kg różnicy ;PPP

Ewi jeszcze chwilka i bedzie dzidzia;)
Milena a no to od szczepionki, syn kuzynki do tej pory ma strupka, ale nie mial szczepionki od razu po urodzeniu, bedzie sie to babrac;) ona niczym nie smarowala

Milena nam nie kazali smarowac, dotykac i moczyc. Wygladalo tragicznie pod koniec babel byl wielkosci ziarnka grochu z zolta ropa:no:od razu byl strupek ale brzydkie zaczelo sie robic gdy mial okolo mies i ciagnelo sie ze 2-3. Obecnie ma spory znak z dziurka

MILENA to możliwe, że to od szczepionki, która była po urodzeniu. Mój mały też ma ślad, taki ślad już zostaje nie martw się i nie zamartwiaj się od razu szpitalem, układaj małą wysoko do spania.

MALEŃSTWO słodki Bąbel.

EWI a no Ty już??? Ja właśnie czekam na rozsypanie się swoje szefowej na dzisiaj ma pierwszy termin drugi na 17.

Kacperek chory, gardło i uszy-przez które nie śpimy w nocy.

MILENA Justynka miala taki guzek po szczepionce ale na udzie. Pielegniarka mowila ze tak moze czasami byc i przy nastepnej szczepionce po obejzeniu przez lekarza dostala w to samo miejsce i niestety skonczylo sie na chirurgii na zabiegu oproznienia worka z ropy. A skierowala nas inny lekarz niz ten ktory pozwolil na szczepienie. Mala teraz ma blizne na nodze. Najlepiej niecy lekarz obejzy te zgrubienie a przy nastepnej szczepuonce popros na wszelki wypadek zeby nie kloli w to. A co do twojego pytania to wsio napisalam w poprzednim poscie.

Hej dziewuszki ; **

Magda a to sie wszystko ulozy :) nie powinnam tak mowic ale ja sie ciesze ze nie mam tesciowej bo ona by mnie zniszczyla ...

Liza ahaa :D no to moze urodze 14 kwietnia :-D zreszta dzidziulek wyjdzie wtedy kiedy bedzie chcial my juz nie mamy na to wplywu :D

Renata juz szukalam i calkiem inny tydzien mi wyszedl :) bo ja uwazam ze mi nie powinno sie liczyc od OM pponiewaz ja mam bardzo nie regularne czasami mialam co 40 dni co 60 roznie :)

EWI no to bede pilnowala tego pierwszego :D

VI a w ktorym miesiacu masowalas ? :D

EWI a ty juz na dniach bedziesz miec dzidziulka :D to czekamy :D

Ja dzisiaj mam jakis kiepski dzien ... skonczylam ze swoim bo ostatnio dalam mu ostatnia szanse i jej nie wykorzystal nie nawidze jak ktos mnie non stop oklamuje i jeszcze nic sobie z tego nie robi ;/ wiec powiedzialam koniec ja sie denerwoac nie bede ... zadzwonilam do siostry troche mi ulzylo i zaraz mam USG3D wiec zobacze bejbisia i bedzie o wiele lepszy dzien :tak:

Maleństwo No szybciutko . Dużego już masz tego szkraba . Ile waży ? Moja dziś równe 6 tyg . Ostatnio ją ważyłam 4240. tylko bodach i pampersie więc z 4kg będzie :-) Spokojny ???

3540g, już spokojniejszy oby szybko odparzenie zeszło.

Dziewczyny mam do Was pytanie:
na odparzenie polecacie sudocrem sam czy samą mąke ziemniaczaną? czy może krem i mąkę??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Bry :) Malenstwo u nas sudokrem nie pomagal a szkodził. Krem penaten uzywalam i masc linomag. tylko to goilo dupke i obu panów.

Kolezanka byla dziś znow u mnie. chlopcy z jej synem sie wyszaleli. OSkar znów scene odstawił. z trudem sie pochamowywalam zeby krzywdy jemu lub sobie nie zrobić. Mam wrazenie ze on z jakąś pasją mnei z rownowagi wyprowadza, ze jakas przyjemnosc z tego czerpie ;/

Magda ja ci z calego serca wspolczuje tesciowej.

Do góry