reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Magda Tak karmię . Ale to nie takie od alergii czy coś . tylko duży bąbel ;/ Siostra mówi że teraz od szczepionki na gruźlice mogło wyjść ( bo to w tym miejscu ) ale szczepionka w dzień porodu była robiona .

Ewi jak się trzymasz kochana ?? No właśnie stoi to wszystko . Doktorka mowiła ze to już wysoko jest ale ze właśnie nie odkaszlnie . Choć ona pokaszluje - ale normalne ze nie na tyle mocno zeby to się odkleiło . Choć dziś wypluła na mnie taka ślinę z flegmą i to dość sporo . Wiesz no poklepuje ją po pleckach troszkę .

Maleństwo No szybciutko . Dużego już masz tego szkraba . Ile waży ? Moja dziś równe 6 tyg . Ostatnio ją ważyłam 4240. tylko bodach i pampersie więc z 4kg będzie :-) Spokojny ???

reklama
Milena moj mial cos takiego po szczepince, ropa sie zbierala i byl wielki babel. Okropni to wygladalo przez kilka mies w koncu peklo duzo ropy wycieklo i zopstala dziurka, lekarka mowila ze pielegniarka zle zasczepila:dry:moj gdy mial 6 tyg wazyl 4,5kg

Anula Kazała Ci może czymś smarować ? jutro idę na kontrole więc zapytam o to . A po jakim czasie po porodzie Bartusiowi to wyszlo ?? Ale widzisz twój niuniek urodził się 3500 moja 2850 . Tu mamy już ponad 0,5 kg różnicy ;PPP

Ewi jeszcze chwilka i bedzie dzidzia;)
Milena a no to od szczepionki, syn kuzynki do tej pory ma strupka, ale nie mial szczepionki od razu po urodzeniu, bedzie sie to babrac;) ona niczym nie smarowala

Milena nam nie kazali smarowac, dotykac i moczyc. Wygladalo tragicznie pod koniec babel byl wielkosci ziarnka grochu z zolta ropa:no:od razu byl strupek ale brzydkie zaczelo sie robic gdy mial okolo mies i ciagnelo sie ze 2-3. Obecnie ma spory znak z dziurka

MILENA to możliwe, że to od szczepionki, która była po urodzeniu. Mój mały też ma ślad, taki ślad już zostaje nie martw się i nie zamartwiaj się od razu szpitalem, układaj małą wysoko do spania.

MALEŃSTWO słodki Bąbel.

EWI a no Ty już??? Ja właśnie czekam na rozsypanie się swoje szefowej na dzisiaj ma pierwszy termin drugi na 17.

Kacperek chory, gardło i uszy-przez które nie śpimy w nocy.

MILENA Justynka miala taki guzek po szczepionce ale na udzie. Pielegniarka mowila ze tak moze czasami byc i przy nastepnej szczepionce po obejzeniu przez lekarza dostala w to samo miejsce i niestety skonczylo sie na chirurgii na zabiegu oproznienia worka z ropy. A skierowala nas inny lekarz niz ten ktory pozwolil na szczepienie. Mala teraz ma blizne na nodze. Najlepiej niecy lekarz obejzy te zgrubienie a przy nastepnej szczepuonce popros na wszelki wypadek zeby nie kloli w to. A co do twojego pytania to wsio napisalam w poprzednim poscie.

Hej dziewuszki ; **

Magda a to sie wszystko ulozy :) nie powinnam tak mowic ale ja sie ciesze ze nie mam tesciowej bo ona by mnie zniszczyla ...

Liza ahaa :D no to moze urodze 14 kwietnia :-D zreszta dzidziulek wyjdzie wtedy kiedy bedzie chcial my juz nie mamy na to wplywu :D

Renata juz szukalam i calkiem inny tydzien mi wyszedl :) bo ja uwazam ze mi nie powinno sie liczyc od OM pponiewaz ja mam bardzo nie regularne czasami mialam co 40 dni co 60 roznie :)

EWI no to bede pilnowala tego pierwszego :D

VI a w ktorym miesiacu masowalas ? :D

EWI a ty juz na dniach bedziesz miec dzidziulka :D to czekamy :D

Ja dzisiaj mam jakis kiepski dzien ... skonczylam ze swoim bo ostatnio dalam mu ostatnia szanse i jej nie wykorzystal nie nawidze jak ktos mnie non stop oklamuje i jeszcze nic sobie z tego nie robi ;/ wiec powiedzialam koniec ja sie denerwoac nie bede ... zadzwonilam do siostry troche mi ulzylo i zaraz mam USG3D wiec zobacze bejbisia i bedzie o wiele lepszy dzien :tak:

Maleństwo No szybciutko . Dużego już masz tego szkraba . Ile waży ? Moja dziś równe 6 tyg . Ostatnio ją ważyłam 4240. tylko bodach i pampersie więc z 4kg będzie :-) Spokojny ???

3540g, już spokojniejszy oby szybko odparzenie zeszło.

Dziewczyny mam do Was pytanie:
na odparzenie polecacie sudocrem sam czy samą mąke ziemniaczaną? czy może krem i mąkę??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Bry :) Malenstwo u nas sudokrem nie pomagal a szkodził. Krem penaten uzywalam i masc linomag. tylko to goilo dupke i obu panów.

Kolezanka byla dziś znow u mnie. chlopcy z jej synem sie wyszaleli. OSkar znów scene odstawił. z trudem sie pochamowywalam zeby krzywdy jemu lub sobie nie zrobić. Mam wrazenie ze on z jakąś pasją mnei z rownowagi wyprowadza, ze jakas przyjemnosc z tego czerpie ;/

Magda ja ci z calego serca wspolczuje tesciowej.

Do góry