reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ANULA przede wszystkim nie zezwól małemu na bicie Ciebie. Może zaczyna mu się bunt dwulatka-tak tak dwulatak u mojej Meli bunt dwulatka trwał rok. A co do skakania z różnych rzeczy może naoglądał się jakiś głupich reklam, mało to teraz tego.

reklama
Olcia znajdz w necie kalkulator ciązy i sobie oblicz w ktorym tygodniu jestes :)

U mnie z F wychodzilo tak ze z miesiączki mialam termin na 27 kwietnia a z usg na 16. urodzilam 19-go :)
z O termin z okresu na 30 kwietnia a z usg na 9 kwietnia. to dopiero rozbieznosc. i wez tu mądry bądz. O urodzil sie 30 kwietnia :)

Anula co ci poradzić?? taki wiek ;) Bartus testuje cie na co mu pozwolisz. Moi panowie tez probowali skakac po łózku, po pufie, bili mnie jak czegoś nie pozwolila, F nawet gryzł. grunt to sie nie dac. jAK DZIEC WCHODZI NA ŁOZKO I i zaczyna skakac to mu mowie ze nie wolno. 2 razy powtarzam potem zabraniam wchodzić. fakt moi chlopcy starsi, ale Bartus tez duzo rozumie.Ton glosu tez duzo daje. dziec rozpoznawal kiedy mama ostrzega :) kara nawet dla roczniaka byla. kącik. jak uparcie wchodził i skakał, w efekcie spadł nie bylo przytulania, chuchania i calowania. i nie, latwo nie bylo. zdarzylo sie ze i w tylek dostał klapsiora jak kąt rezultatu nie zdał a dziec mnie okladac zaczał.

pogoda do d..y u nas ;/ zamiast pieknej polskiej jesieni to tak ponuro jest.

olciaa Może być i taka rozbieżność w terminie porodu. najlepiej to samemu obliczyć i pilnować. ja znam już kilka przypadków kiedy gin źle obliczył termin porodu babkom i one już wściekłe ze po terminie już sporo czasu chodzą a tu się okazuje że gin źle wyliczył. a co do terminu z usg to najwiarygodniejszy jest z pierwszego usg.

anula nie możesz pozwalać Bartusiowi na bicie Ciebie. takiemu dziecku trzeba dużo i to bardzo dużo tłumaczyć że tkaie zachowanie nie jest dobre. a co do reszty to musisz chyba wytrzymać i przeczekać to.

Maleństwo a jak z kupkami stoicie? nie mam zielonego pojęcia co może być Jasiowi.

renata może alergia faktycznie a wczesniej jak na psy reagował?
młoda może miec kolki kup infacol i podawaj mu .. tak samo przed karmieniem wyciszaj bo jak połyka z powietrzem to stad kolki właśnie ...
masuj brzuszek bo też wzdecia moga być i podawaj herbatke rumiankową
olcia heheh ja nie masowałam sobie ale mój czasami tak :-p przy Vi miałam strasznie podraznione bo źle przystawiałam w ogóle miałam akcje z piersiami nie z tej ziemi ale przetrwałam wszystko :-) a z Emma już wiedziałam co i jak i nie miałam problemów żnadnych :D
olcia u mnie byłu duże róznice .. najbardziej prawidłowe jest 1 usg ;-) (jeśli chodzi o datę wg usg)ja miałam duże dzieci i mi też liczyli róznie wg usg co wizyta inny termin praktycznie czyli wg rozmiarów dzieci podawali wczesniejsza datę , a to jednak Om jest lepszym pomiarem :-) ja się sugerowałam OM i wiedzą że po prostu dziecko jest duże a urodzi się wg terminu takiego jak powinien być z om
Anula ja nie pomoge moje też skacza obie ale .. moje sa od małych uczone nurkowania i na basenie z pozycji stojącej lub siedzącej na ready go skaczą pod wodę i wiedzą że skakać można jak mama stoi obok... więc może naucz go takiego triku i mów np raz dwa trzy skaczemy zeby wiedział ze tylko wtedy moze skakac .. w domu dziewczyny wchodza mi na taki stoliczek niski w salonie i stoja i nie skaczą dopóki nie podejde nie ukucne i nie dam komendy ready go ;-)
co do bicia jak Cie uderzy to złap go za reke i zagroź tak zbey wiedział że nie wolno..
mi Vika lubi trzasnąć 2 rękami w policzki ale nie żeby mnie uderzyć tylko tak zeby mi powietrze z policzków wyleciało (kiedyś się z nią tak bawiłam) i właśnie teraz jak tak zrobiła to jej powiedziałam wyraźnie że nie woilno czasem się zapomni i i tak mi walnie :p ale jej przypominam zawsze kiedy jej się "wymsknie" z tym że wiem że ona nie robi tego w celu uderzenia mnie
magda nie możecie tak sobie teściowej rzadzić waszym życiem żeby jeszcze mówiła gdzie i na ile macie lecieć :sorry: ja bym jej nic nie mówiła.. kur** to Ty masz swojej rodziny - rodziców nie odwiedzić bo juz siostrę widziałaś :sorry: chora baba i tyle

ale się ruchliwie zrobiło az byłam w szoku że tyle do nadrobienia mam :-p

Ostatnia edycja:
ANULA przede wszystkim nie zezwól małemu na bicie Ciebie. Może zaczyna mu się bunt dwulatka-tak tak dwulatak u mojej Meli bunt dwulatka trwał rok. A co do skakania z różnych rzeczy może naoglądał się jakiś głupich reklam, mało to teraz tego.

zgadzam sie. Anula nie pozwol na to. powiem na przykladzie. moja kolezanka pozwolila na to swojemu synowi potem to on starszy to podczas klotni uzywal sily

Maleństwo[/B] a jak z kupkami stoicie? nie mam zielonego pojęcia co może być Jasiowi.

już wiem dlaczego. to od odparzenia pupy. to przez pampersy BABYDREAM z ROSMANNA. kupilismy raz na probe i mam efekt. boli go gdy kupke robi dlatego tak krzyczy. dzisiejsza noc byla spokojniejsza a dlatego ze zaczelam uzywac maki ziemniaczanej oprocz sudocremu i wkoncu schodzi. po samym sudocremie nie schodzilo.

przeziebienie już mu minęło ja też zdrowa.
wczoraj bylismy w por. patologii noworodka na kontroli. ladnie rośnie. ma już 3540g (dziennie ok 60-90g rosnie). teraz sobie slodko spi. moj B pojechal nad morze na tydzien do pracy a ja przez ten tydzien do ok 13 sama w domu z jasiem szwagier w szkole tesciowa w pracy. troszke sie bede nudzic.

Malenstwo tez miałam problem z kupką od odparzenia od pampersow ''pampers''... kupiłam maść robiona zeszło moment .. O jejciu Jaś już miesiąc .

Nusi coś na rączce wyskoczyło ;// Same problemy . Dalej jej charczy . Dalej antybiotyk wczoraj byłam u lekarza . jutro kontrola i coś czuje że jak nie będzie poprawy to szpital . a siostra w niedziele przylatuje , i bedzie w szpitalu niunie odwiedzać ;//

A co do kalkulatora ciąży . To Od dnia ostatniej miesiaczki odejmuje się trzy miesiące i dodaje dwa tygodnie i oczywiście rok w przód ...
np / ostatnia miesiączka 11.październik 2012 i termin by wychodził na 25 lipiec 2013

Vi tak dokladnie, ja nie musze swoich widziec, wazne zebysmy gwiazde odwiedzili aa no i jeszcze prezenty kupili.. juz naobiecywala dla siostrzencow T, ze wujek pracuje w Anglii i kupi im fajne nowe gry na PS3 tylko musza mu powiedziec jakie.. noo kur... a dzieciak jak to dzieciak powiesz takiemu i sie nakreca.. a chlopcy maja 7 i 8 lat.. sorry ale my na kasie tez nie spimy, tez mamy swoje wydatki, dziecko w drodze, ktore tez kosztuje. Ona kazdego 24-go dzwoni i pyta czy matka pieniezna byla i ile przyniosla( T ma wyplate akurat), oczywicie on jej nie mowi ile, bo jej sie o to nie pyta ile ona zarabia.. Kiedys jak mnie wkurzyla ze ja nie pracuje, lenie sie, leze i pachne to jej powiedzialam ze wlasnie szukam nr do agnecji towarzyskiej i bede pracowac od jutra za ogromna kase i 75% jej bede wysylac i od tamtej pory siedzi cichoo haha:p No a jak T stwierdzil ze na dziecko nam kasy pojdzie po Nowym Roku, bo trzeba bedzie powoli kupowac to ona mowi ile nam moze pojsc kasy, skoro sa tutaj te carbooty i mozna tanio kupic ciuchy, zabawki, bo po co kase na nowe dawac, wozka mamy nie kupowac nowego bo to szkoda kasy.. ja nie moge z niej poprostu.. bede wozic dziecko w wozku z marketu:p haha lozeczko nie potrzebne bo jest kolyska po T.. a jak mowimy ze dziecko dlugo nie pospi i tak potrzebne lozeczko to ona mowi ze mozna kupic od kogos z materacem.. ahh.. ta moja kochana tesciowa:pP ona juz sie zapowiedziala jak dziecko sie urodzi na 2-3 tyg, a T jej powiedzial ze na tydzien moze przyleciec:p haha bo to starsza kobieta i ona ma takie dziwne metody wychowania i pielegnowania maluszka i u niej caly czas dziecko jest glodne.. Jak siostra T urodzila to pamietam co sie dzialo.. masakra..
Ewi a ty jak sie miewasz??;) wszystko oki?
Malenstwo noo dobrze ze z malym juz okkkk;))))
Milena a ty karmisz piersia?? moze cos zjadlas?? A moze to potoweczki tylko?? Ty sie nie stresuj na zapas, ominie was szpital zobaczysz;-))

Witam.
Ja dzisiaj na morfologie i mocz z rana jechalam a S ze mna bo juz sama jezdzic nie moge.
W poniedzialwk do kontroli. Torba szpitalna od tygodnia czeka spakowana tak samo kacik dla malenstwa tez juz przygotowany i tylko czekamy.

MAGDA Twoja tesciowa to naprawde lubi sie wtryniac w czyjes zycie. Moja to z Justynka probowala wciskac swoj sposob na wychowanie ale z aMarkiem sie poddała. Najlepiej jednym uchem wpuszczac a drugim wypuszczac. A ja jakos sie trzymam, od ponad dwoch tygodni mam te przepowiadajace skurcze, teraz powoli dochodzi bol krzyza wiec moze juz niedlugo final. Poki co dpoczywam jak jestem zmeczona i w miedzy czasie robie porzadki stopniowo.

MILENAA Nie nastawiqj sie od razu na szpital. Z takimi maluchami to zwykle sa takie problemy bo same nie odkaszlną tego co im zalega i trzeba im pomagać np oklepując plecki tylko malutka chyba jeszcze za mała na to.

MALENSTWO Dobrze ze problem zazegnany.

reklama
Do góry