reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej. Mam problem. Jaś przy karmieniu często krzyczy. Je i krzyczy ale słychać jak przelyka i ssa. I pokarm leci bo jak puści to widzę. I przez sen często krzyczy i nie wiem czemu. Pampers przebrany pupa posmarowana najedzony i czy lezy w lozeczku czy na rękach to krzyczy. I pod kątem i na płasko jak lozeczko jest. I w rozku i pod sama koldra. Znasz może przyczynę??

Nie jem nic wzdymającego. Kanapki z mielonka z biedronki lub pasztetowa lub twarozek lekko przyprawiony. Kawa zbożowa. A obiady lekkostrawne.

najbardziej w nocy mnie martwi czemu tak sie dzieje. myslalam ze to nadmiar pokarmu ze za duze cisnienie mu leci. ale nie jak malo leci to tez krzyczy.

prosze o rade.

reklama
Czesc kobitki :) nie bylo mnie ale okropnie sie czulam i szkola jeszcze ;/ a w sobote znowu mialam te plamienia cholerne a przy tym bol brzucha troche mniejszy niz przy @ bylam wczoraj u lekarza zbadal i wszystko niby jest okey sprawdzil i powiedzial ze nie krwawie w tym moemncie z dzidzia wszystko ok serducho bije jak szalone karta ciazy w koncu zalozona ... ale dzisiaj boli mnie tak glowa ze wezme sobie chyba ten apap ice czytalam ze bezpieczne to jest w ciazy ... a co do pogody to u mnie tez szaro buro ;/ a wieje taki wiatr ze szok ...

dziewczyny mama mi powiedziala zebym sobie tak sutki masowala bo pozniej przy karmieniu jak malenstwo bedzie ssalo to moze cholernie bolec ... czy masowalyscie sobie sutki czy to pomoglo ? bo ja probowalam raz ale az sie poplakalam z bolu ...

Czesc
Malenstwo kurcze nie wiem co mam ci poradzic, a nie mozesz zadzwonic do poloznej i spytac? Lub nawet podejsc do lekarza z malym? Bo szkoda zeby sie meczyl, a przy tym zebys Ty sie stresowala..
Olcia kurcze co Ty masz ciagle z tymi plamieniami?? Noo mnie glowa tez bolala przez kilka dni i tez bralam 2 razy APAP bo myslalam ze zwariuje z bolu;/;/ Mi siostra T tez mowila zebym sobie masowala sutki ta szorstka strony gabki do kapania bo pozniej wlasnie bedzie bardzo bolec przy karmieniu piersia.. I zbieram sie do tego i jakos zebrac nie moge:p

Ostatnio zdarzylo mi sie zwymiotowac pierwszy raz hehe
Teraz czekam na T, skoczymy do sklepu i zrobie racuchy na obiad;-)
U nas pogoa dalej nieciekawa, chociaz rano sloneczko bylo a teraz zbiera sie na deszcz...

Maleństwo a Jasio zdrowy? Bo pomyślałam że może ma gardziołko zaczerwienione i Go boli??

Przepraszam że się nie odzywałam ale mieliśmy imperzę urodzinową Dominiki w sobotę... Nad ranem ona wymiotowała ale potem ok... W niedziele leniuchowaliśmy i mi się w nocy zaczęły rewolucje żołądkowe wczoraj cały dzień w łóżku i chyba młoda coś z przedszkola przyniosła bo teraz każdy po kolei

Kasiek pochwal sie fotkami z urodzinek jesli posiadasz;-) A co do dolegliwosci zoladkowych to nie zazdroszcze..blehh.. Pewnie cos w powietrzu jest bo ostatnio moj brat tez lezal i mial rewolucje zoladkowe...

Hejka

nie mam czasu by byc na bieżąco :)

magda, olcia
w tak wczesnej ciazy i ogolnie cos mi sie kojarzy ze to nie jest dobre- to masowanie sutków.... kurde... ale nie napisze dokladnie o co biega...
malenstwo lec z malym do lekarza to zajrzy w gardełko i moze go faktycznie boli... :tak:

A tak to u mnie po staremu, dzieci, szkola, sad-jabłka, dom, dzieci............... i tak wkółko :tak:
jeszcze ze 2 tyg to bedzie juz po sezonie ;-)

Ostatnia edycja:
Magda no wlasnie nie wiem co jest grane z tym plamieniem ;/

Liza masz racje :) co do tych "masazow" brodawek yto najlepiej na koniec ciazy przeczytalam artykul przed chwila i masowanie powoduje skurcze macicy co powoduje przedwczesny porod ... wiec ja jednak sobie odpuszczam te masaze :-D

IMG_4124.jpgIMG_4189.jpgIMG_4259.jpg

W ogole dziewczyny powiedzcie mi bo polozna powiedziala ze jestem w 14 tyg ciazy i na 11 kwietnia porod a lekarz ze w 12 i na 30 kwietnia porod czy wy tez mialyscie taka roznice ? bo ja juz sie pogubilam :-D

reklama
kasiek fajny torcik i jaka fajna rowerzystka:p Superr;-)))
Liza praca na gospodarce wre, hehe;)
Olcia mi z okresu wyszlo ze mam termin na 11kwietnia, a z USG wyszlo ze na 17 kwietnia:p
Kurde ja mam problem maly z jedzeniem ciagle.. Niby chce mi sie jesc ide sobie cos przygotowac i co d**a.. widze i czuje i mi sie odechciewa.. jeszcze na wadze nie przybieram, waga stoi w tym samym miejscu, mam nadzieje ze dziecko jakos na tym nie ucierpi i ze wszystko bedzie ok..

Do góry