reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KASIEK mój chłop sie zmienił, choć łudzę się, że to chwilowe, stał się nie miły, bezszczelny w stosunku i nerwowy w stosunku do Amelki (gdzie zawsze ja byłam tym rodzicem który krzyczy i karci). Jak mi w sobotę sypnął tekstem to aż mi w pięty poszło a on mysli, że już jest ok a ja cały czas słyszę w uszach to co on mi powiedział.

reklama
do Kubicy to mi daleko :) hahah.. dziś jak Ł wczesniej wroci tez ide posmigac :) cofac sie musze nauczyc.. Milena no juz malo ci zostało. KAsiek i nie zawsze w 41 max wywolują poród. JAk bylam w ciązy z F na patologii poznalam dziewczyne ktorą odsylali od szpitala do szpitala, i ona tak jezdzila miedzy miastami. z silnymi bolami. Termin na 24 grudzien. a był 18 styczen. Urodzila 20 stycznia.
Wszedzie twierdzili ze trzeba czekac do skurczy, ze dziecko samo wie kiedy ma sie urodzić. masakra.
Ja to z O w dzien terminu jak zajechalam i mi powiiedzieli ze akcji porodowej nie widac a skurcze mialam takie ze bolało mniew wszystko, powiedizlam ze ja nie wyjde z izby puki mnie nie polozą na oddzial. ze moge nawet tu gdzie stoje rodzić. No i tego samego dnia urodzilam.
Znowy ogorki robilam. juz mam ich dosc. bedą mi sie snily w nocy koszmary ogorkowe ;/ i grzybki marynowalam :) mniam.. ale octem cuchnie niemiłosiernie ;)
Grzybki marynowane mniiiiiaaaaaaaaam :-p:-p:-p:-p Nauczysz się i cofać i parkować , zobaczysz będzie z Ciebie kubica && ;)) Wydaję mi się że to zależy od szpitala , no i od tego co i jak z bobasem ....

Noo a ogólnie to w pon. byłam na 2godz usg hehe w sumie to siedziałam na poczekali z 30min w łazience z 10min a reszte na usg nie mogła zrobić zdjęć do pomiaru bo bestia skakała więc siedziałam jak jeleń i czekałam .... biedaczek się denerwuje jak wraca z pracy rano o 6 wchodzi nam do sypialni przykrywa mnie poprawia włosy i idzie do wiki z nią to samo i wychodzi a jak słyszy ,że wiki wstała idzie na góre zabiera ją a mi daje jeszcze z 1h pospać :)
to tyle bo się rozpisałam
Ostatnio jak byłam tez ciężko była gin zrobić pomiary , bo mała skakała na wszystkie strony ;)) A ten twój miły , daje odpocząć ;)) Choć na na P też nie narzekam :)))

MILENA nie stresuj się tak tym dojazdem, bo ja też tak się stresowałam bo prawka M nie miał,auta też nie mieliśmy no i przenosiłam tydzień, po tygodnniu poszłam o szpitala ze skierowaniem od mojego gina, o 18-19 jakoś się położyłam na szpitalne łóżko, lekarz kazał mi się wyspac bo stwierdził że to ostatnia przespana noc na najbliższe 3 lata... A o 2 w nocy dostałam regularnych skurczy:tak: Kacperek czuł że mama się denerwuje dojazde do szpitala to odczekał aż się położe w nim ;-)

EWI może jutro dojdą... Pokaz fryzurke:tak:.

Dobra zbieram się po młodego

MILENA nie stresuj się tak tym dojazdem, bo ja też tak się stresowałam bo prawka M nie miał,auta też nie mieliśmy no i przenosiłam tydzień, po tygodnniu poszłam o szpitala ze skierowaniem od mojego gina, o 18-19 jakoś się położyłam na szpitalne łóżko, lekarz kazał mi się wyspac bo stwierdził że to ostatnia przespana noc na najbliższe 3 lata... A o 2 w nocy dostałam regularnych skurczy:tak: Kacperek czuł że mama się denerwuje dojazde do szpitala to odczekał aż się położe w nim ;-)
Mnie tez chyba czeka skierowanie , wole poleżeć , niż jakoś kombinować czym dojadę jak poród zacznie się w domu bo wszyscy wtedy będą panikować ... Ale do terminu jeszcze kawałek czasu:-p:-p:-p Mam nadzieje ze w domu nie urodzę:tak:

I znowu wpadam do was z doskoku żeby nikt przypadkiem o mnie nie zapomniał :-D:-D:-D :-)

Dzisiaj miałam dzień dla siebie pofarbowałam włosy paznokcie sobie zrobiłam jakąś maseczkę na twarz zarzuciłam :-D :-p
A teraz zaczyna się druga część dnia i będę robiła porządki w domu :dry: :-p no nic mus to mus :-D

Aaaa i może ktoś pomoże ...
Genialna jestem i wrzuciłam granatowe spodenki do białych rzeczy ...no i teraz te wszystkie białe rzeczy mam błękitne i w tym ulubioną koszulę K ... czy ktoś wie czym to wybielić ? może ktoś też taką głupotę kiedyś odwalił ? :-p przecież on mnie zabije :-D:-D :dry: :-p

MILENAAA - no no ty już tuż tuż :-) co do zdjęć to ja robiłam Kubie jak pępowinę przecinał :-D te babki co były przy porodzie to tam lały ze śmiechu że dopiero co urodziłam a ja z aparatem już i zdjęcia robię między nogami sobie :-D:-D (dodam że to nie był mały aparat bo lustrzanka :-p ) ale ja się świetnie czułam po porodzie :-p nic mnie nie bolało Kubie nawet sesję zrobiłam jak czekałam aż tam mnie ogarną żebym mnie szyć :-p :-p

AURELKA - to szybko Cię złapały te dolegliwości w 20tc to ja się jeszcze czułam jak nowo narodzona dopiero od 30tc mnie zaczęło już wszystko wkurzać a nawet dalej w sumie :-p

MAGDA - 3mamy kciuki :-)

SZALOM - śliczne masz to zdjęcie profilowe ! :-)

NATALIA88 - dobrze że masz takiego ogarniętego lekarza który wszystko kontroluje i sam z siebie ... bo niektórzy to są tacy że szkoda gadać :sorry: mój np. to mnie w ogóle nie kojarzył a całą ciąże od początku u niego prowadziłam :-D i tak do 20tc jakoś póki nie było zbytnio widać brzucha to się pytał czy ja z ciążą przychodzę czy z czym :dry: masakra :-p :-D

Kurde no i tyle póki co bo muszę iść sprzątać :-p :-D
Ale od poniedziałku jestem w pracy 10 dni pod rząd to będę pisać za dwie :-p :-)

Czesc dziewczyny

Rozpisalyscie sie az milo :)
witam sie ze wszystkimi nowymi :)

ja dzis malo bede pisac bede odsypiac bo poszlam spac o 6 a wczoraj wrocil kumpel mojego V i wstal sobie o 10 i muzyke puszczal i mi teraz w glowie gra.... boshe jeszcze tydzien i go nie bedzie.... na nerwach mi gra strasznie....

@ mi sie skonczyla dzieki bogu.... mam taka ochote na kompiel a nie moge bo do wanny z ta noga nie wejde :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

I znowu wpadam do was z doskoku żeby nikt przypadkiem o mnie nie zapomniał :-D:-D:-D :-)

Dzisiaj miałam dzień dla siebie pofarbowałam włosy paznokcie sobie zrobiłam jakąś maseczkę na twarz zarzuciłam :-D :-p
A teraz zaczyna się druga część dnia i będę robiła porządki w domu :dry: :-p no nic mus to mus :-D

Aaaa i może ktoś pomoże ...
Genialna jestem i wrzuciłam granatowe spodenki do białych rzeczy ...no i teraz te wszystkie białe rzeczy mam błękitne i w tym ulubioną koszulę K ... czy ktoś wie czym to wybielić ? może ktoś też taką głupotę kiedyś odwalił ? :-p przecież on mnie zabije :-D:-D :dry: :-p

MILENAAA - no no ty już tuż tuż :-) co do zdjęć to ja robiłam Kubie jak pępowinę przecinał :-D te babki co były przy porodzie to tam lały ze śmiechu że dopiero co urodziłam a ja z aparatem już i zdjęcia robię między nogami sobie :-D:-D (dodam że to nie był mały aparat bo lustrzanka :-p ) ale ja się świetnie czułam po porodzie :-p nic mnie nie bolało Kubie nawet sesję zrobiłam jak czekałam aż tam mnie ogarną żebym mnie szyć :-p :-p :-p :-)
Miłego sprzątania :-):-):-) Oj niestety udaję mi się prać bez farbowania :-D:-D Ale moja mama np jak firanki wybiela wrzuca kostkę do zmywarki w pralkę . I wybielają się , choć nie wiem czy tak z błękitnego ci wybieli , chyba jakiś wybielacz będzie potrzebny .. Szalona jesteś, ja jak urodzę to padnę , a nie będę o zdjęciach myśleć :)

Czesc dziewczyny
mam taka ochote na kompiel a nie moge bo do wanny z ta noga nie wejde :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(
Jedną nogę poza wannę i jazdaaaaa;-);-)

A ja dziś od rana na Boom ;) , Ale za raz P pewnie z pracy przyjdzie to mnie wygoni z neta ; ))))

Ostatnia edycja:
Femme !!!!!!!! szalona Ty już sobie wyobraziłam Ciebie z tą lustrzanką między nogami!!! Hahahah leje ze śmiechu!!!

Eve
to chociaż raz:p Oszczędzaj się. A jak Wiki zgrzeczniała??

Milena Renata
no to jakaś już przesada i jak się mówi wyjątki się zdarzają... Ale bez przesady

Dorotar
no to może trzeba mu tyłek przetrzepać... A co mu się stało??

Pam
biedna Ty ile jeszcze ten gips??

DSC08632.jpg KASIEK - o proszę:-D jakie miałam szalone wyjściowe skarpetki w ogóle :-p:-D na tym zdjęciu nie widać akurat niestety :-p w pomarańczowe motylki :-D :-p w ogóle teraz tak sobie uświadomiłam że ja jeszcze nieźle musiałam się unieść żeby to zdjęcie zrobić :-p :-p jeszcze na brzuszki miałam siłę po porodzie :-D

reklama
Do góry