reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KASIEK mój chłop sie zmienił, choć łudzę się, że to chwilowe, stał się nie miły, bezszczelny w stosunku i nerwowy w stosunku do Amelki (gdzie zawsze ja byłam tym rodzicem który krzyczy i karci). Jak mi w sobotę sypnął tekstem to aż mi w pięty poszło a on mysli, że już jest ok a ja cały czas słyszę w uszach to co on mi powiedział.

reklama
do Kubicy to mi daleko :) hahah.. dziś jak Ł wczesniej wroci tez ide posmigac :) cofac sie musze nauczyc.. Milena no juz malo ci zostało. KAsiek i nie zawsze w 41 max wywolują poród. JAk bylam w ciązy z F na patologii poznalam dziewczyne ktorą odsylali od szpitala do szpitala, i ona tak jezdzila miedzy miastami. z silnymi bolami. Termin na 24 grudzien. a był 18 styczen. Urodzila 20 stycznia.
Wszedzie twierdzili ze trzeba czekac do skurczy, ze dziecko samo wie kiedy ma sie urodzić. masakra.
Ja to z O w dzien terminu jak zajechalam i mi powiiedzieli ze akcji porodowej nie widac a skurcze mialam takie ze bolało mniew wszystko, powiedizlam ze ja nie wyjde z izby puki mnie nie polozą na oddzial. ze moge nawet tu gdzie stoje rodzić. No i tego samego dnia urodzilam.
Znowy ogorki robilam. juz mam ich dosc. bedą mi sie snily w nocy koszmary ogorkowe ;/ i grzybki marynowalam :) mniam.. ale octem cuchnie niemiłosiernie ;)
Grzybki marynowane mniiiiiaaaaaaaaam :-p:-p:-p:-p Nauczysz się i cofać i parkować , zobaczysz będzie z Ciebie kubica && ;)) Wydaję mi się że to zależy od szpitala , no i od tego co i jak z bobasem ....

Noo a ogólnie to w pon. byłam na 2godz usg hehe w sumie to siedziałam na poczekali z 30min w łazience z 10min a reszte na usg nie mogła zrobić zdjęć do pomiaru bo bestia skakała więc siedziałam jak jeleń i czekałam .... biedaczek się denerwuje jak wraca z pracy rano o 6 wchodzi nam do sypialni przykrywa mnie poprawia włosy i idzie do wiki z nią to samo i wychodzi a jak słyszy ,że wiki wstała idzie na góre zabiera ją a mi daje jeszcze z 1h pospać :)
to tyle bo się rozpisałam
Ostatnio jak byłam tez ciężko była gin zrobić pomiary , bo mała skakała na wszystkie strony ;)) A ten twój miły , daje odpocząć ;)) Choć na na P też nie narzekam :)))

MILENA nie stresuj się tak tym dojazdem, bo ja też tak się stresowałam bo prawka M nie miał,auta też nie mieliśmy no i przenosiłam tydzień, po tygodnniu poszłam o szpitala ze skierowaniem od mojego gina, o 18-19 jakoś się położyłam na szpitalne łóżko, lekarz kazał mi się wyspac bo stwierdził że to ostatnia przespana noc na najbliższe 3 lata... A o 2 w nocy dostałam regularnych skurczy:tak: Kacperek czuł że mama się denerwuje dojazde do szpitala to odczekał aż się położe w nim ;-)

EWI może jutro dojdą... Pokaz fryzurke:tak:.

Dobra zbieram się po młodego

MILENA nie stresuj się tak tym dojazdem, bo ja też tak się stresowałam bo prawka M nie miał,auta też nie mieliśmy no i przenosiłam tydzień, po tygodnniu poszłam o szpitala ze skierowaniem od mojego gina, o 18-19 jakoś się położyłam na szpitalne łóżko, lekarz kazał mi się wyspac bo stwierdził że to ostatnia przespana noc na najbliższe 3 lata... A o 2 w nocy dostałam regularnych skurczy:tak: Kacperek czuł że mama się denerwuje dojazde do szpitala to odczekał aż się położe w nim ;-)
Mnie tez chyba czeka skierowanie , wole poleżeć , niż jakoś kombinować czym dojadę jak poród zacznie się w domu bo wszyscy wtedy będą panikować ... Ale do terminu jeszcze kawałek czasu:-p:-p:-p Mam nadzieje ze w domu nie urodzę:tak:

I znowu wpadam do was z doskoku żeby nikt przypadkiem o mnie nie zapomniał :-D:-D:-D :-)

Dzisiaj miałam dzień dla siebie pofarbowałam włosy paznokcie sobie zrobiłam jakąś maseczkę na twarz zarzuciłam :-D :-p
A teraz zaczyna się druga część dnia i będę robiła porządki w domu :dry: :-p no nic mus to mus :-D

Aaaa i może ktoś pomoże ...
Genialna jestem i wrzuciłam granatowe spodenki do białych rzeczy ...no i teraz te wszystkie białe rzeczy mam błękitne i w tym ulubioną koszulę K ... czy ktoś wie czym to wybielić ? może ktoś też taką głupotę kiedyś odwalił ? :-p przecież on mnie zabije :-D:-D :dry: :-p

MILENAAA - no no ty już tuż tuż :-) co do zdjęć to ja robiłam Kubie jak pępowinę przecinał :-D te babki co były przy porodzie to tam lały ze śmiechu że dopiero co urodziłam a ja z aparatem już i zdjęcia robię między nogami sobie :-D:-D (dodam że to nie był mały aparat bo lustrzanka :-p ) ale ja się świetnie czułam po porodzie :-p nic mnie nie bolało Kubie nawet sesję zrobiłam jak czekałam aż tam mnie ogarną żebym mnie szyć :-p :-p

AURELKA - to szybko Cię złapały te dolegliwości w 20tc to ja się jeszcze czułam jak nowo narodzona dopiero od 30tc mnie zaczęło już wszystko wkurzać a nawet dalej w sumie :-p

MAGDA - 3mamy kciuki :-)

SZALOM - śliczne masz to zdjęcie profilowe ! :-)

NATALIA88 - dobrze że masz takiego ogarniętego lekarza który wszystko kontroluje i sam z siebie ... bo niektórzy to są tacy że szkoda gadać :sorry: mój np. to mnie w ogóle nie kojarzył a całą ciąże od początku u niego prowadziłam :-D i tak do 20tc jakoś póki nie było zbytnio widać brzucha to się pytał czy ja z ciążą przychodzę czy z czym :dry: masakra :-p :-D

Kurde no i tyle póki co bo muszę iść sprzątać :-p :-D
Ale od poniedziałku jestem w pracy 10 dni pod rząd to będę pisać za dwie :-p :-)

Czesc dziewczyny

Rozpisalyscie sie az milo :)
witam sie ze wszystkimi nowymi :)

ja dzis malo bede pisac bede odsypiac bo poszlam spac o 6 a wczoraj wrocil kumpel mojego V i wstal sobie o 10 i muzyke puszczal i mi teraz w glowie gra.... boshe jeszcze tydzien i go nie bedzie.... na nerwach mi gra strasznie....

@ mi sie skonczyla dzieki bogu.... mam taka ochote na kompiel a nie moge bo do wanny z ta noga nie wejde :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

I znowu wpadam do was z doskoku żeby nikt przypadkiem o mnie nie zapomniał :-D:-D:-D :-)

Dzisiaj miałam dzień dla siebie pofarbowałam włosy paznokcie sobie zrobiłam jakąś maseczkę na twarz zarzuciłam :-D :-p
A teraz zaczyna się druga część dnia i będę robiła porządki w domu :dry: :-p no nic mus to mus :-D

Aaaa i może ktoś pomoże ...
Genialna jestem i wrzuciłam granatowe spodenki do białych rzeczy ...no i teraz te wszystkie białe rzeczy mam błękitne i w tym ulubioną koszulę K ... czy ktoś wie czym to wybielić ? może ktoś też taką głupotę kiedyś odwalił ? :-p przecież on mnie zabije :-D:-D :dry: :-p

MILENAAA - no no ty już tuż tuż :-) co do zdjęć to ja robiłam Kubie jak pępowinę przecinał :-D te babki co były przy porodzie to tam lały ze śmiechu że dopiero co urodziłam a ja z aparatem już i zdjęcia robię między nogami sobie :-D:-D (dodam że to nie był mały aparat bo lustrzanka :-p ) ale ja się świetnie czułam po porodzie :-p nic mnie nie bolało Kubie nawet sesję zrobiłam jak czekałam aż tam mnie ogarną żebym mnie szyć :-p :-p :-p :-)
Miłego sprzątania :-):-):-) Oj niestety udaję mi się prać bez farbowania :-D:-D Ale moja mama np jak firanki wybiela wrzuca kostkę do zmywarki w pralkę . I wybielają się , choć nie wiem czy tak z błękitnego ci wybieli , chyba jakiś wybielacz będzie potrzebny .. Szalona jesteś, ja jak urodzę to padnę , a nie będę o zdjęciach myśleć :)

Czesc dziewczyny
mam taka ochote na kompiel a nie moge bo do wanny z ta noga nie wejde :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(
Jedną nogę poza wannę i jazdaaaaa;-);-)

A ja dziś od rana na Boom ;) , Ale za raz P pewnie z pracy przyjdzie to mnie wygoni z neta ; ))))

Ostatnia edycja:
Femme !!!!!!!! szalona Ty już sobie wyobraziłam Ciebie z tą lustrzanką między nogami!!! Hahahah leje ze śmiechu!!!

Eve
to chociaż raz:p Oszczędzaj się. A jak Wiki zgrzeczniała??

Milena Renata
no to jakaś już przesada i jak się mówi wyjątki się zdarzają... Ale bez przesady

Dorotar
no to może trzeba mu tyłek przetrzepać... A co mu się stało??

Pam
biedna Ty ile jeszcze ten gips??

DSC08632.jpg KASIEK - o proszę:-D jakie miałam szalone wyjściowe skarpetki w ogóle :-p:-D na tym zdjęciu nie widać akurat niestety :-p w pomarańczowe motylki :-D :-p w ogóle teraz tak sobie uświadomiłam że ja jeszcze nieźle musiałam się unieść żeby to zdjęcie zrobić :-p :-p jeszcze na brzuszki miałam siłę po porodzie :-D

reklama
Do góry