reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vi, Wampi straszne to co piszecie, ja przy porodzie mialam oxy i lozysko wypadlo ze mnie. Lekarze ogladali tak samo i pepowine bo mysleli ze z tego powidu wody byly geste i zielone ale podobno nie dlatego
Nuska, my nie planujemy dzieci przez najblizsze 10 lat o ile wogole sie zdecydujemy. No chyba ze sie przytrafi wtedy jakos to bedzie ale wolalabym nie

reklama
femme serio tak u nas miałam z łozyskiem , nie wiem czy innym też tak robią bo nie spotkałam się z nikim komu łozysko nie wyszło samo :-p
a co do karuzel to wiecej jest takich na które ja mogę iść niż takich na które Vi może iść czy Emma hehe
to nasza najwyzsza karuzela (zdjęcie zaporzyczone z neta ale u nas w mieście akurat robione)

5867263696_d9010e1878_z.jpg

Ostatnia edycja:
VI - o fajnie :-) ja lubiłam zawszę na Break Dance chodzić nie wiem czy kojarzysz jak nie to w google wpisz :-p a to co widać na zdjęciu to młot chyba też byłam :-D a ogólnie to ostatni raz na karuzeli to chyba 5 lat temu byłam :-( muszę się wybrać :-p :-D

no nie wiem czy młot
tu jest krótka wersja tego:

Fun fair - YouTube

tu akurat krótko trwało albo w połowie ktoś włączył nagrywanie , ale normalnie jest tak ze jak to zawisa
na górze a później z wielką siłą leci w dół :-D i się okręca i tak po kilka razy
break dance też mamy !
o mamy też to : http://www.youtube.com/watch?v=F6PXddZk6Qs&feature=related
i mamy to też z tym że nasze nie obbkręca się do góry nogami tylko do pionu najdalej: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=vUUVrwuO0V0&NR=1

i jeszcze duzo innych :-p hehe szkoda tylko ze rok w rok pryjezdżają z tym samym :-p

Ostatnia edycja:
hehe u mnie w pl zawsze też stawiali przed blokiem bo był plac duży wszyscy mówili na to "pola" bo miedzy osiedlami była po prostku pustka , a teraz stoi tam lidl :-p ale zatrzymuje się karuzela tam czasami jeszcze:-) jak jest jakas mniejsza , a tak to przeważnie na OSIRze te większe:-)
nom fajnie mamy .. za daleko iść nie muszę :-p

Nuuska matko .. nieciekawie mialaś. Fajnie ze znalazlas faceta, ktory pokochał ciebie i Ole.
I piękną masz core :)

Femme jaka z Ninki diablica. Na zdieciu jak aniołek :)

Vi fajowo ci z tymi karuzelami po sąsiedzku. U nas jak coś jest to tez blisko mnie sie rozstawiają. tylko ze zazwyczaj na dwa dni 2 razy w roku są. no i jak narzie tylko takie dla dzieci.a szkoda.. sama bym sie pokrecila :)

Nuuśka WItaj. śliczne kotki masz. to miałaś dziewczyno przejścia ale dobrze ze już po wszystkim a córę masz śliczną.
okatkaoo gratuluje zdanego prawka.
Milenaa mi się sni że rodze nawet nei czując bólu.
Renatat nie ma co się bać prawka. trzeba się zpaisywac na kurs i tyle.
Kasiek dla dziewczynki? Ola z resztą już tyle razy to tu pisałam.:-D,, że stwierdziłam że nie mam co pisać. a w śnie zawsze był synek.
Anula no właśnie nie wiem które. ale chyba będzie Bartosz.
Liza może jakiś pyłek sie wdrał?
Femme gniew tytanów oglądałam, mozliwy film.
Kamcia Matko co za odbsługa:szok::szok:, to tutaj u nas w porównaniu to bardziej cywilizoanie się rodzi chyba.

Kamcia u mnie w miasteczku tez jest wesole miasteczko, stoi juz za 2 tyg akurat mam 5 min spacerkiem;-)
Ewi, moj jest Bartosz:tak:Bartlomiej mi sie nie podoba

reklama
oj nie Ewi , u nas bardzo dobrze podchodza do rodzacych , nie smiem słowa powiedzieć na temat porodu czy obsługi po... mają dobrych lekarzy i wogóle wszystko jak nalezy tylko chyba łożysko to obsługa ręczna:-D poza tym nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń :tak:
tym bardziej jak moja kumpela z polski która rodziła 5 miesięcy później niż ja w pl była nacisnaka na brzuch mówiła że lekarz dosłownie uciskał ją całym ciałem no i po porodzie od razu zabrali jej córke z sali bo niemal sie udusiła pępowiną , a tu nikt po nikim nie skacze więc uważam że czasami to polska jest bardziej w tyle niż Irlandia ;-)
a ręcznie.. przynamniej wyciągła wszystko :-p z tym ze było to bolesne ;-) no i ja miałam postrzepione łozysko bo najpierw próbowali czymspodobnym do takich szczypcy do łapania wyciągac ale że szło po maleńkim kawałeczku to wtedy przyszła "złota rączka" :-p

Do góry