reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

femme na tm zdjeciu to nie ja tylko wiktoria z ciocia.

dzis po pracy z moim pojechalismy na zakupy a po zakupach zaprosilismy rodzicow na spacer i przy okazjipiwk. wyobrazcie sobei ze w ogrodki piwnym pani mipowiedziala ze jak jej male dziecko to nie moze jedna osoba pic wogole alkoholu. a moj z tata wypili po jednym duzym a ja z moja mama po jednym z malym z sokiem. i panie sa oburzone bo z dzieckiem do ogrodka weszlam. wiecie ja wszystko rozumie ale gdybym przyszla juz pijana albo bym chciala wyjsc i ledwo sie na nogach trzymala. a ja po prostu miala smaka na piwo z sokiem na dworze. a tak wogole tokierowca moze wiezc dzieci samochodem do 0,2 promila alkoholu to ja tak samo moge miec przy sobie dziecko. co wy o takiej sytuacji myslicie. Jutro na obiad mam rodzicow a pozniej wieczorkiem grila robimy.

reklama
MLODA_MAMA- aaa to wszystko jasne ;-) ... :sorry: przy drugim czy trzecim piwie to one mogły by Ci uwagę zwrócić a nie tak na dzień dobry co to jest bez przesady żeby ktoś się zalał tak jednym piwem żeby dziecka nie mógł upilnować :sorry:

Nuśka miałas przeżycia... ale najwazniejsze ze juz z górki leci... ;-) córka śliczna :tak:
mloda_mama heh po jednym piwie i dziecka nie upiluje sie? :-D hehehe no ale teraz chyba zwracają na to uwage, lepiej jak tak robia niz jak nie ;-) choc mogli dac se spokoj jak widzieli z ejedno wypilas tylko... :baffled:

dzieciaki spia, ja ogladam tv ale nic nie ma... :p ehhhh
zeby w sobote nie bylo nawet nic normalneego... :p

młoda ja bym nie poszła do ogródka piwnego z dzieckiem chyba że na jakąś pizze jedynie (o ile by tam podawali jakieś posiłki)i colę (jeśli towarzystwo piłoby piwo) jak z dzieckiem , ale jesli sama chciałabym wypić piwo to bez dziecka jedynie

Młoda no niezle.. ja sie nie spotkalam z takim czyms zeby mi ktoś uwage zwrocił ze np piwo wypilam przy dziecku. do ogrodków piwnych nie chodze, bo u nas niema. jak chcem wypić to w domu.

Ja w ogrodku nie wypilbym piwa bedac z dzieckiem , zle bym sie czula z tym jak juz poszlabym cos zjesc a inni nich by pili:tak:z reszta ja teraz po jednym malym piwie jestem zakrecona:-Di pomyslec ze na studiach 4 duze pilam:laugh2:

femme ja nie napisałam że przy dziecku nie wypiłabym piwa , tylko ze nie wypiłabym przy dziecku w miejscu publicznym bo źle bym się czuła jakby właśnie tak na mnie patrzyli a jeszcze rzucali jakieś komentarze ...
i wogole tez sie zastanawiam czy nie byłoby mi głupio wejść z dzieckiem do piwiarni :-p co innego do restauracji ale do piwiarni nie weszłabym niestety

Bez sensu :sorry: skoro w domu można wypić przy dziecku piwo to czemu na mieście nie :sorry: ? ja tego nie kumam w dupie mam gapiących się ludzi co mnie to ? matka już nie może sobie wyjść z dzieckiem kulturalnie na jedno piwo z soczkiem się odprężyć poplotkować ? co innego na kilka piw pójść nie wiem z kumplami kumpelami i przy tym dziecko ale z rodziną czy np przyjaciółką ... litości ja nie pojmuje takiego rozumowania że w domu owszem po kryjomu żeby nikt nie widział jak by to grzech okrutny był :sorry: no ale to moje zdanie :-)

reklama
dobry wieczór Drogim Paniom :)

Ja byłam dziś w pracy do 14 ogarnełam cokolwiek domek(myślałam że R to zrobi,ale...:D) wyszłyśmy z Niunia na Plac Zabaw nowo pobudowany prawie,że przed blokiem:) Ami sie wyszalała,ale i tak wracałyśmy z wielkim żalem, no bo jak to juz:-p Taka była zmęczona,że padła mi na podłodze między regałem a łózkiem tylko nogi wystawały:-D
femme ja osobiście nie wyszłabym z dzieckiem na piwo z resztą u nas to zaraz gadają...a nie chciałabym,żeby opieka mi sie zwaliła na dom:) a u nas to mozliwe. Sąsiad strasznie krzyczał na swoją córkę jak się go nie słuchała (były policjant a lubi sobie wypić) a 2 sąsiadka zadzwoniła po opiekę bo krzyki bo płacze tra lalala i wogóle. głupie ludzie:tak:a jak widzę Matkę z dzieckiem w wózku ktora pije piwo to szlag mnie trafia nie wiem czemu.A jak jestesmy gdzies z Małą to pije ja albo moj luby;-)
Renata ...wiesz to zdjęcie co wstawiłaś na fb jesteś tak podobna do mojego R siostry ciotecznej,że aż wróciłam zobaczyć czyje to zdjęcie:tak:
vegas BABO a Ty gdzie się szlajasz???
Mąż mój oznajmił mi,że jeżeli w tym mies nie zapiszę się na prawko to w pazdzierniku z wesela z buta wracamy:zawstydzona/y:chyba czas na mnie:-pale mi sie nie chce tych testów uczyć jakiś dobry patent???:sorry:
Nuśka a ilę masz lat jeśli mogę zapytać??? Mi ostatnio chce się drugiej dzidzi ale jak pomyślę,że musiałabym zrezygnować z pracy i mniej kasy co miesiąc to chyba nie dali byśmy rady...:-(z resztą moj maz nie chce,:( i zapomniałam ja mam siostrę o 18 lat starsza a brata o 16:-D(jestem totalną wpadką):p

Wogóle to co raz bardziej i co raz czesciej nie chce mi sie mieszkac z rodzicami momentami łapie az doła...a teraz siedzę z lampką francuskiego winka (kolega mi przywiózł) całkiem dobre...:)
dobranoc.

Do góry