reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

femme jest różnica:-) nawet ja jak w domu napiję się piwa to nigdy nie jestem np sama z dzieckiem (mimo ze jest to jedno piwo) czekam na męża- on nie pije , po 2 sąsiedzi mnie znają więc i przed dom wyjdę bez problemu , bo wiedza że nie jesteśmy jakimis alkoholikami
a w pubie różnie sobie można pomyśleć...
po 2 nawet wychodząc z dzieckiem a piją wszyscy to sorry .. ale dla mnie to nie do pomyslenia.. to tak jakbym sama sobie poszła z dzieckiem na spacer i sama poszła do pubu wypić piwo , bo co za róznicy czy jestem z kimś czy nie skoro i tak piję :/
no i opcja kolejna w piwiarni mnie nie znają nie wiedza czy ja sobie lubię wypić czy nie i nie dziwię się że głupio patrzą na matke z dzieckiem pijącą ...bo sam widok że sie nie wstydzi iść na piwo mimo że ma dziecko swiadczyłby o tym że lubi sobie wypić
i to nie jest ze ktoś się ukrywa tylko po prostu dom to dom , a piwiarnia to piwiarnia a nie plac zabaw

Ostatnia edycja:
reklama
Hej porannie, Mialam plan pospac co najmniej do 8 ale Oskarek zbudził mnie o 7 ;/ no i koniec. "wląc mi bajki" i matka musiala dla swietego spokoju zwlec sie z wyra.

F WCZORAJ MNIE ROZWALIŁ.. USMIALAM SIE JAK MALO KIEDY. SĄSIAD MAMY MA PSIAKA.Pimpuś go nazwał. a ze F ma wade wymowy.. to psa Pinduś nazywa. hahahahahaha i w domu Ł pyta czemu on () ze F ) Pindusia niema. Ł myslał ze F zaczyna rozmowy o meskosci..i zaczał mu nawijac ze to nie pinduś tylko siusiak. hahahahahah.. ja sie rozplakalam ze smiechu z ich rozmowy..
jeden o psie, drugi o siusiakach..hahahaha

Gosiek a moze jestem ta siostrą cioteczną twego chłopa ??:D

a tak serio. kiedy mi jedna kobieta mowila ze strasznie przypominam jej zmarłą kilka lat temu siostre. nawet glos mam taki sam. Ponoć prawqie zawału dostala jak najpierw mnie uslyszała. potem zobaczyla. myslala ze to duch jakis, sni jej sie czy co innego.

zaraz bede dla Ł przypominac o jarmarku. Chcem z chlopcami jechac niech zubry i osły pooglądają.

Ostatnia edycja:
Ja byłam wczoraj z mama i z P u Ciotki na Urodzinach ;-) Posiedzieliśmy , pośmialiśmy się , oni troszkę drinków wypili :tak: i wróciłam do domu ok 22 a dziś zmęczona i nie wyspana bo spać jakoś nie mogę , wstałam o 6 :wściekła/y::wściekła/y: Pogoda taka ponura u mnie ze aż siedzieć się nie chce :baffled: Co do kotów Śliczne wszystkie, podobają mi się kotki , ale osobiście nie chciała bym mieć :-)

Nuśka
Witaj :) Śliczna córa
Ewi w śnie zawszę wszystko piękne :tak:

I nie pamiętam co jeszcze miałam pisać . :no: Któraś pytała O to jak P zareagował na '' Modliboge '' - nie uwierzył że mogła bym to zrobić ' i w sumie ma racje :-D:-D

Dziewczyny ma któraś z was Karte z hayah ?? :blink:

Milego dnia kobitki ; *** , potem wejdę postaram się Was nadrobić bo teraz to wysiadam :angry:

Witam.
Kamcia no potem doczytałam ze poród miałaś super ale już nie chciało mi się edytować.:-D.
młoda-mama93 zdarzają się przypadki takich dewiantów. no ale powiem ci że ja też nie wypiłabym piwa, nie to ze przy dziecku ale nie w ogródku piwnym gdzie wszyscy piją tak naprawdę. no chyba ze ktoś jest kierowcą.
Gosia he he nogi wystawały. ale dobrze tak na wieczór dzieciaka wymęczyć potem szybciej idzie w kimę.

EWI ja bardzo rzadko pije piwo czy jakis alkohol tylko dziwi mnie fakt ze jak trzy miesiace temu bylismy to nam uwagi nie zwrocona. Na nas nikt sie nie patrzal ze ja wyrodna matka i komentarzy tez nie slyszalam. A moj tata pracuje w niemczech i tam nest tak ze na ulicy mozesz pic piwo i miec dziecko i do momentu kiedy nie zaczniesz sie awanturowac i krzyczec po dziecku to policja do ciebie nie podejdzie.
A tak szczerze to ja piwka nie lubie pic w domu jakos mi nie smakuje lepsze jest na swiezym powietrzu.
A wieczorkiem dodam zdjecia moje z wiktoria i z pawlem takie rodzine.

Femme to ja chyba tez zaliczam sie do grona tych nie pijących przy dzieciach. Choc ogolnie jestem nie pijaca, malo kiedy piwa sie napije, jakis taki wybryk natury jestem :sorry2::sorry2:Nie pale zreszta tez, łukasza oduczylam w tym roku po prawie 8 latach palenia :-D
A co do dzieci to tak, tez sie obawiam o brak kasy, ale zyjemy tylko raz, warto,zebysmy to zycie wykorzystaly na maxa,a prawda taka ze Nasze matki, babcie i ciotki w Naszym wieku mialy juz dwojke, czy tak trojke, nikt sie w tamtych czasach tak nie martwil o kase, o przyszlosc jak teraz...yh a mowi, ze sie jest lepiej.
Ale dobrze Femme w takim wiec razie obydwie bedziemy sie starac w przyszlym roku bo my chcemy zaczac od stycznia :tak:A,że pracujac w przychodni dzieciaki widuje codziennie ( ostatnio nawet jednego takiego malego czlowieczka nianczylam przez chwile :-)), to instynkt macierzynski znowu zaczal wariowac ale wymyslilam sposob dobry i przydatny - mianowicie od tego miesiaca bede co miesiac zaspokajala swoje dzikie rzadze w sklepach,para spiochow i grzechotka,i bede szczesliwa :happy2:A potem uzbieram tego tyle, ze jak przyjdzie co do czego, to zasypie sie w ciuszkach i zabawkach :sorry2:

Nuśka chodziło o to że napisałaś 4 posty pod rząd a w między czasie Femme i jej tez połączyłam i Femme się ze mnie śmiała:p
No ja bym chciała tylko najpierw rozsądnie było by znaleźć pracę już powolutku szukam bo Dominika idzie do przedszkola no i tak umownie to mamy zamiar w przyszłym roku koło września się starać:)

Kamcia muszę poznać wszystkie tricki:p
Fajne wesołe miasteczko:)

Ewi a wiesz że skleroza nie boli:p

Młodamamusia93
ja tak jak nie które na ogródek piwny po prostu z dzieckiem bym nie poszła bo mi nie podobają się takie widoki dziecko siedzi w wózku albo biega naokoło a ja piję piwko po prostu uważam że to nie miejsce dla dzieci:) I źle bym się czuła w takiej sytuacji...

Gosia bierz się za prawko!!!

Femme wiesz mi to nie chodzi o to że ludzie się gapią tylko że to po prostu nie jest miejsce dla dziecka tak na prawdę różni przychodzą może ktoś się nachla jakieś małolaty będą się darły klnęły będą się potykać o nogi więc raczej mówię nie.

My wczoraj byliśmy u znajomych na grilu koło 1 wróciliśmy ale się ośmialiśmy i otańczyliśmy:)

gosia wiosen mam prawie 26 ( 7 wrzesnia mam urodzinki).Czemu piszesz o zrezygnowaniu z pracy ? Przeciez mozesz isc na l4, potem na macierzynski, w 2013 roku bedzie w sumie z dodatkowym 24 tygodnie ( co to jest...:no:), ale zawsze to cos eh, ja obliczylam wczoraj ze to 5,5 miesiaca jakos. No i plus tacierzynski.Co zrobi moj pracodawca jak sie dowie ze jestem w ciazy ? nie wiem, wiem, ze prawa wyrzucic mnie nie ma, jak i zadnej z Nas ktora jest czy planuje byc w ciazy.
Wyjatkiem jest jezeli pracujemy na umowie na okres probny, badz jezeli firma oglosi bankructwo.Kazda z Nas majaca umowe na czas nieokreslony ma jasno okreslone prawa, ktore pracodawca musi spelnic.Moze oczywiscie Nam wreczyc wypowiedzenie kiedy zjawimy sie spowrotem po macierzynskim, choc nie wiem jak to jest zargumentowane w kruczkach prawnych, musze jeszcze do tego sie dokopac.

kasiek a kim jestes z zawodu ? Ja skonczylam ogolniak o profilu ochrona i ksztaltowanie srodowiska, a zaczelam pracowac na stazach w przychodniach, raz w szpitalu, i kiedy przenieslismy sie do Katowic, w koncu zadzwonil telefon z propozycja pracy, ale propozycja rowniez przychodniana, takze chyba czeka mnie to juz do konca, bo w cv nic wiecej nie posiadam oprocz wymagan jak najbardziej potrzebnych ale tylko do pracy w sluzbie zdrowia :dry:

Hej ale naskrobałyscie....Ja staram sie was podczytywac ,ale ostatnio dzien w dzien mam gości wiec czytam po łebkach;/

Vikamcia ta karuzela była u nas w Bydgoszczy stała miedzy budynkami wiec ci co na niej byli mieli wrazenie ze w Spichrza zaraz uderza haha

europejski festiwal rozrywki Bydgoszcz 2012-karlos - YouTube

Kotów nie lubie wiec sie nie bede zachwycac wybaczcie;P

Co do piwa to juz wiecie ze ja piwosz hehe...na dzielce to wiadomo ze pije sie przy dzieciach ale wiadomo ze wszystko pod kontrolą.Bylismy nad morzem to na plazy tez sie wypiło zreszta tam po dancingach chodzą rodziny z dziecmi mi to nie przeszkadza ,wiadomo ze nikt nie pije do upadłego bedąc z dzieckiem :tak:

Lete sie opalac bo u nas upał ale tylko do jutra niby;/

reklama
Do góry