reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

RENATA to czemu Oskarowi życzenia urodzinowego nie spełniłaś????

Ja spełnię owszem ale za jakieś 10 lat minimum.

reklama
od jakiegoś czasu z brzucha wydobywają mi się odgłosy bąbelków, dodam że to wg OM jest 39 tydz. a wg USG 37 tydz. Czy Wy też cos takiego miałyście? Co to może być?

RenataT Dobrze ze nic wielkiego się nie stało . :-) Boisz się, nie umiesz pływac , też bym była sparalizowana , bo nie wiedziala bym co robić na woim miejscu .
Doroar110 Śliczny , tęskknie za swoim brzuszkiem z przed ciazy !! Mała ok 2 tyg temu wazyła ok 1270 .. Ale ostatnio przybałam sporo na wadze .; // Dlatego chyba te rozstepy bo nagle mi wszystko w nogi polazło .;//
kasiek , sali Każdy chce dla dzieci jak najlepiej . A w czym będą sie dobrze czuć to tak zrobią, nic na siłe . Ja postawiłam na swoim i mam gastronomie bo lubie . ( pracy jest , ale nie super płatna bynajmniej u mnie w miescie , chyba ze sie dojdzie do jakiegos szefa kuchni ale to dłuuga droooga hehe ;p ) a teraz dalsza szkoła i planuje pracować z dzieciakami ; PP
Vegas Dokładnie po zawodówce lepiej niz po studiach ale to tez zalezy jaki zawód się zrobi .. ja kończyłam gim z przyuczeniem do zawodu , plus zawodówka , teraz czas na liceum. ale to po krótkiej przerwie . teraz Bobas , miałam iść ale jednak rok musze miec przerwy . ; )) Martynka swietna ma fryzurke / bardzo mi sie podobaja fryzury tego typu / ale nie odwarzyła bym się ;// Pamiętam , jako dziecko identyczne blond włosy miałam .; PP
Sali Ciekawe jak będzie z moją córą . Chciała bym zeby miała blond po mnie . Ale u mojego P w rodzinie kazdy ma Ciemne , zobaczymy ;PP
Młoda-przyszła-mama Witam . Niestety nie miewam takich objawów ciązy . nie pomogę . Jeśli się martwisz idź do lekarza , on najlepiej Ci na to odpowie .

Witam ; )) Ale konferencja o fryzjerkach ; PP Ja osobiście , do fryzjerek u mnie w mieście ( nie mówie o dziewczynach z forum ) czuję wstręt , jedną mam zaufaną fryzjerke , która pracuje w profesjonalnym salonie pff i troszkę sobie nalicza . Ale co zrobić , lepiej dac te 30-50 zł więcej niż płakac aż odrosną . Dlatego tez na krótko ( choć mi sie podoba) nie mam odwagi ... Ale od jakiiegoś czasu nawet nie podcinam , zawsze miałam grzywe teraz zrezygnowałam , w ciazy wygodniej jak mozna dobrze Kucyka zrobic itd zeby włosy nie leciały na twarz . Po porodzie coś pewnie się pomyśli nad fryzurą . Ogólnie chce mieć Ciemniejsze włosy chociaz jasny brąz . Ale mój P mi nie pozwli , bo on chce swoją blondynke /.. :p

A się rozpisałam ; pp , a teraz mykam się zbierać i prawdopodobnie na miasto z P . Bo dzis pogoda mi na to pozwaala .. Miłego dnia kochane .

RENATA to czemu Oskarowi życzenia urodzinowego nie spełniłaś????Ja spełnię owszem ale za jakieś 10 lat minimum.
hehehe.. moze i spełnie kiedys :) o prezencie zaczął wspominac w lutym :) w kwietniu urodziny.. nawet jakbym bardzo chciala to bym nie zdązyla. Tak wiem, jak sie teraz postaramy to na 4 urodzinki w sam raz.. ale 3-cie dziecie z kwietnia??? to wogole powiedzą ze my co 4 lata, w lipcu ze sobą spimy :D za jakies 3 lata.. moze.. o ile nas stac bedzie na 3 dziecię :)

Hej :-) a ja was znowu zaniedbałam :zawstydzona/y: ale trochę wolnego miałam to na forum nie zaglądałam bo coś zawsze robimy jak jest wolne :-)
Nas choroba dorwała :dry: ale na szczęście osłuchowo czysto tylko nosy zapchane i kaszel mokry duszący :dry:

Hehe co do wykształcenia to jest ciężka sprawa ... prawda jest taka że żeby dostać pracę nie wystarczy być magistrem :sorry: trzeba mieć też dobrą aparycję do niektórych zawodów ... do innych trzeba mieć super gadkę a jeszcze do innych idealną wymowę :sorry: a przede wszystkim trzeba umieć coś konkretnie robić moim zdaniem ... Mój K jest np tylko po gimnazjum tak naprawdę bo liceum nie skończył bo nie ma kiedy ciągle praca a jak nie praca to chce z nami pobyć i szkoda mu całego weekendu na szkołę ... a prace ma zawsze zmieniał różne przeróżne rzeczy robił i nigdy nie miał problemu ze znalezieniem pracy i to wcale nie za najniższą krajową :sorry: nauczył się spawać w hydraulice też robił na budowach między innymi rusztowania stawiał a teraz siedzi na jakiejś wykrawarce i też sam się tego w tydzień nauczył :-p tak więc chęci przede wszystkim studia moim zdaniem bardziej dla siebie niż dla pracodawcy bo jak się pracodawcy rozmowa z Tobą spodoba to i oko przymknie na braki w wykształceniu ...
*wiadomo nie zawsze czasami konkretnie szukają z danym wykształceniem.

hej;-)
Ja na chwile bo jestesmy od srody u Ł mamy. Poczytalam Was i odniose sie do tematow bo nie pamietam co kto pisal.

Co do szkoly ja mam studia, moja siostra skonczyla lo i studium fryzjerskie, zalezy od osoby. Ł tez ma studia. znam wielu chlopkakow po zawodowce i prace maja, nie wiem jak z dziewczynami bo chyba nie znam takich.pewnie tez zaalezy od zawodu
Papitka moj 2 mies byl na piersi a pozniej na mleku na poczatku na bebilonie pepti przez kolki, pozniej prszeszlam na zwykly bebilon ale on drogi prawie 40 zl, maly po nim mial biegunke co ranek musialam go kapac i robic pranie, po bebiku to samo. Odkad przeszlismy na nan nie ma problemu. Co do koperku nam pediatra nie kazala bo maly mial kolki i mowila ze wiecej szkody niz pozytku.
Kasiek tez bym byla zla na Twoim miejscu, rzum iem co do kluchow z wlosow, moja siostra nigdy wiazac nie chciala i wisialy takie straki zwlaszcza gdy byl upal
Kamcia witaj;-)ja teskinilam:-D
Milena moj tyle wazyl w 28 tyg, ja rostepow nie mialam ale pojawily sie w 8 mies gdy 2 raz bylam w szpitalu i dostalam sterydy, sa teraz mniejw idoczne ale widac no i niestety nie da sie opalic

RENATA ja nie mówię, że nie ja wręcz chcę mieć 3 dziecko, ale pierw chcę odchować moją dwójeczkę i zrobić mieszkanie a tu się zejdzie bo fundusze kiepskie no i po dwóch cc mój organizm musi się trochę zregenerować. Więc oficjalnie za przynajmniej 10 lat, ale jak się przytrafi wcześniej to nie będę płakać nad "rozlanym mlekiem" tylko trzeba będzie dać radę.

Hej witam was mamusie troche długo mnie nie było ale teraz będę dwa razy dziennie po południu jak Wiki śpi i wieczorem jak zaśnie :-) debata na temat fryzjerów super szkoda ,że wczoraj miałam aż tak zły humor ,że nawet pisać mi się nie chciało :-(ale widzę ,że u was wsio ok dzieciaki rosną jak na drożdżach zdrowe i śliczne :tak:
A u nas niespodzianka a propo dzieci mam termin na 18lutego co prawda lekarz stwierdził ,że jeżeli 2testy pozytywne to na 100% ciąża ja nie uwierze do póki nie zobacze usg albo nie usłysze serduszka jakoś za dobrze się czuje ;-)

Co do wykształcenia zgodzę się i nie zgodzę bo są takie zawody które wymagają smykałki poznania pewnych mechanizmów doświadczenia chociaż doświadczenie to wszędzie by się przydało. Ale właśnie takie zawody jak piszecie budowlaniec spawacz elektryk kierowca choćby jak mój mąż nie wymagają studiów tylko znania się na danym zajęciu. Ale nie zapominajmy że inne zawody też są potrzebne bo żeby budowlaniec postawił dom to ile pozwoleń wizyt u notariusza musimy zrobić. Żeby elektryk położył te kable to ktoś musiał je wymyślić. Można wyliczać prawnik lekarz(już nie biorąc pod uwagę że trzeba mieć znajomości) ale nauczycielka przedszkolanka itp.

Po za tym moim zdaniem dzisiejsze zawodówki mają bardzo niski poziom bo kiedyś skończyć zawodówkę to było coś po za tym ani uczniowie ani nauczyciele się nie przykładają więc po raz kolejny powtórzę jak ktoś chce to i dużo osiągnie po zawodówce i po studiach bo można w między czasie pracować to zależy od człowieka.

Więc te studia też nie są takie złe no niestety postęp idzie codziennie o 3 kroki do przodu codziennie coś jest opracowywane. Podam przykład mój tata skończył technikum jest elektrykiem w elektrowni a przyjdzie szczyl któremu i tak musi wszystko pokazywać ale jest po studiach i ma większą pensję... Moja mama po liceum pielęgniarskim pracuje w szpitalu jak wiadomo cięcia ma stażu 30 lat jeszcze ze 2 lata i musi iść na studia bo to jest wymagane bo przyjdą młodsze.

Tak więc wszystko jest dla ludzi i różni ludzie są potrzebni mam nadzieję że mnie nie zlinczujecie;P

Sali heheheh ale jaja z tym samochodem:)

Kamma
no właśnie a teraz to ani w tą ani w tą;/

Renata
musisz spełnić życzenie

Femme zdrówka dla Was:)

Anula no właśnie o te kluchy mi chodzi;/

Eve witaj dawno Cię nie było a tu zmiany się szykują leć potwierdzić to gratulacje będziemy składać;)

A my na wsi byliśmy kurczę coś z kosiarką zrobiłam ale lipa... Teściowa jeszcze została ja z dzieciakami przyjechała Domka brudna i czarna jak diabełek zaraz idzie się moczyć a młody pognał już na osiedle zaraz mu się dostanie bo miał się meldować co 30 min. Kurcze C coś w plecy wlazło w domu mam ogólny chaos jeszce się nie rozpakowałam;/

reklama
Anula co zrobic , trzeba się liczyc z rozstępami . Moje jeszcze nie sa niewiadomo jak widoczne , zobaczymy co bedzie potem . Ale spodenki je zakrywaja więc nie jest aż tak źle .
Dorotar Jasne ze trzeba liczyć sie z wydatkami . ale gdy by już nie ma co płakać , trzeba dawać rade ; ))
Eve Trzymam kciuki za dzidziusia
Femme zdrówka .

Jak nie fryzjer tak zawód hehe . ;P Moim zdaniem jest właśnie tak jak pisze kasiek , Jest praca po zawodówce , i taka która wymaga mieć studia ; PP A Jaką szkołe kończymy to od nas zależy . ; )) Mój P jest po gimnazjum zawodowym ( Ślusarz ) zawodówki nie skończył miał iść na studia ale w tych czasach praca ważniejsza jak jest , tym bardziej teraz gdy zaraz na swiecie bedzie dziecko . i nie mówie ze zarabia miliony ale tez nie minimalną stawkę . Moja mama po studiach zarabia mniej od niego , takze to zalezy co się robi , i na jaką prace się wpadnie . ; ))

A ja pochodziłam po sklepach , dokupiłam reszte rzeczy dla małej, zostało mi iść jutro po tetrówki bo milionerem nie jestem i jest różnica dla mnie kupić tetrówke za 1,50 szt niż 3,00zł ( choc pewnie i tak jeszcze czegos brakuje , ale to wyjdzie z czasem ) Strasznie duszno się zrobiło i uciekłam do domciu . Cos zaczynam sie martwić , jakieś bóle mnie biorą ; //

Do góry