reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witajcie ja tylko przeczytałam tyle o ile.

Co do fryzjerek, żeby być na prawdę dobrą fryzjerka to trzeba się niestety non stop dokształcać i wyrobić sobie renomę. nie się tam podoba ten zawód, ale tylko od strony własnego zarabiającego salonu. Niestety wizja poszukiwania pracy w tym zawodzie jest moim zdaniem gosć kiepska, przynajmniej u nas w mieście, od trzech lat nigdy nie widziałam żadnego ogłoszenia ze ktoś szuka fryzjerki:eek:, za to nowych salonów fryzjerskich jest na pęczki, otwierają sie i upadają, tak jak fryzjer za scianą u mnie w budynku w którym mam biuro...

Co do zawodówki, ja uważam że zawodówka to nie wszystko, u nas trzeba mieć co najmniej średnie, najlepiej techniczne. Po studiach szukają ludzi na minimalna krajową, za to po zawodówce ciężko cokolwiek znaleźć.

reklama
Umi lepiej tego okreslic nie mogłas wyjełas mi to z ust ze tak powiem hehe. Ja tez zawsze marzyłam o swoim salonie w którym bede szefowa,nie nawidze jak ktos mi patrzy na rece...jak obcinam kolezanki czy sasiadki to w lustro patrza dopiero po efekcie koncowym hehe. Fryzjerki u nas poszukuja ,ale na jakich warukach co i jak to nie wiem... Co do szkoly tez sie zgodze ja poszlam do zawodówki po której w tej samej szkole było technikum ale juz mi sie go nie chcialo konczyc bo potrzebne były praktyki a ja wiedzialam ze ten zawód mnie nie rajcuje ze tak powiem ...dlatego jestem za technikum od razu...zeby miec i zawód i mature;)

Własnie przyjechałą mojej szwagierki córka.
Tesc jezdzi teraz drugim samochodem mojego taty i Paula mowi ze jak tu jechali wyszła z domu mszybciej wzieła kluczyki od samochodu otwiera siedzi sobie szuka radia nie moze znalezc i co sie okazało???wsiadła do innej skody niz powinna hahahaha ale jaja otworzyła kluczykiem inny samochód;D

Ostatnia edycja:
Liza - ja napisałam , że kwestie koperku odradzam przy dopajaniu i na zatwardzenie , a nie na gazy właśnie . Na zagazowanie wlasnie jest dobry . Ja wogóle nie dawałam rumianku , ale slyszałam , że na pragnienie dobry . Więc nie chodzi o kwestie odradzania .
Papitka- mi bebilon pomógł chyba lepsze miał trawienie . Dokładnie bo bebiko kosztuje ok19zł a Bebilon 38zł bodajże jesli chodzi o 1 , dlatego 2 zmieniłam na bebiko.
Umi - u nas odwrotnie zauważyłam , że duzo zawodówkowych ma prace a po studiach mniej . Mi nie przeszkadza , że mam zawodówkę . Jesli jest sie w czyms dobrym szczególnie.
Vi - ale miałaś jej jelitówa zębole Brrr ,ale teraz bedzie lepiej

Helloł

Papitka po nan-ie sporo dzieciaczków ma problemy bo zawiera dużo żelaza a ono zatwardza, Julka zanim, jej wyszła skaza była na Bebilonie ma fajny skład, tylko on z tych droższych za 800g płaciłam coś ok 40zł chyba.

Kasiek ja też bym się załamała jakby Julka tyle włosów sobie by obciachała teraz nawet grzywke jej zachodowałam i robie palemkę a i tak spocona cała głowa codziennie do mycia :no:

Kamcia witaj kochana mysłałam o Tobie :* współczuje ząbkowania i problemów brzuszkowych dobrze że już po.

A co do wyształcenia to J skończył technikum o profilu stolarz, przez pare ładnych lat robił jako budowlaniec cały czas się doszkalał i teraz jest fachurą, dom postawi i wykończy od A do Z, za 2 tygodnie zaczynamy remont łazienki i to on właśnie będzie ją robił :tak: Moim zdaniem jeśli się ma chęci i cały czas chce się rozwijać- dokształcać to można dużo osiągnąć, mam taki przykład moja mama skończyła gastronomik zwykłą zawodówkę, 8 lat harowała na swoją pozycję i teraz jest kierownikiem jednego z działów w największej podlaskiej gazety także da się da się ;-)

E:

Widzę że z tym koperkiem to co kraj to obyczaj mnie zawsze uczyli że koperek dobry prfilaktycznie przeciw kolkom ale przy samej kolce może zrobić więcej krzywdy niż pożytku.

Ostatnia edycja:
ola a u nas mój T jest po zawodówce elektrycznej, praca jest owszem ale musiałby miec do tego maturę:sorry:. No ale u nas Podkarpacie. Np na stanowisko spedytora non stop szuka się ludzi z minimum 2 letnim doświadczeniem plus 2 języki obce najlepiej to 3, minimum matura a najlepiej studia i pensja 1500brutto:confused2:.
kaamaa wiele jeszcze zależy od popytu na dany zawód w danym województwie. Wg tego co ostatnio zaobserwowałam najniższe płace są niestety na Podkarpaciu i w Lubelskim. A żeby się wybić trzeba mieć szczęście i motywacje.
sali no tak te panie ci ufają ja tez miałam fryzjerkę, która ścinała mnie na tej zasadzie, teraz juz do niej nie chodze bo za daleko mi dojeżdżać znalazłam inna ale ta nie jest tak dobra. Wiele tez zależy od tego jak na początku się człowiek w ty zawodzie pokarze, bo wystarczy tylko raz schrzaniona komuś grzywka i fama idzie na całe miasto. Strasznie niebezpieczny fach:sorry:. Ja np idąc do fryzjerki ide do jednej konkretnej i nie daje sobie obcinać włosów żadnej innej, może to głupie ale dla mnie włosy są ważne

Umi dlaczego głupie??dla mnie to jest normalne,kazda z nas ma swoja ulubiona fryzjerką której ufa bezgranicznie(choc wiadomo to tylko człowiek i moze tez miec słabszy dzien)ja ufam tylko i wyłacznie sobie jak na razie hehe.

Kolezanka mieszka w Anglii i teraz jak przyleciała to pierwsze co do mnie włosy zrobic bo tam nikt jej nie umie tak obciąc ,mało tego ceny z kosmosu;/

Co do męzów to mój jest po zawodówce -spawacz...zatrudniony jako spawacz od 10 lat w tej samej firmie ale w ogóle nie spawa a w papierach ma "monter".
Mój D. to typowa złota rączka w domu sam robi remonty,umie zrobic cos z niczego...jego tata to juz w ogóle pomysłowy Dobromir hihi...aktualnie robi nam wszystkie drobne i grubsze prace na dzialce...zbudował nam nawet drzwi do szopy...moj tata jest pod jego ogromnym wrazeniem;)

Ostatnia edycja:
sali mój te to elektryk, a meble robi:-p:-D i w sumie mu to idzie :tak: i lubi to a to najważniejsze.
Ja mam czasem wyrzuty sumienia, jak jakaś praktykantka chciałby mi ściąć włosy a ja sie nie zgadzam. No po prostu nie i koniec, dopuszczam możliwość błędu mojej fryzjerki, nikt nie jest doskonały i raz mnie ścielą źle, ale gdyby ktos inny mi schrzanił włosy to bym zabiła:-D. Ale twoja grzywka mi się podoba więc np do Ciebie bym poszła się obciąć:-p

VEGAS aj jaka tam afera??? Wymiana zdań.
Ja roumię, że może lubić jak ma rozpuszczone, ale gorąco moja też lubiła ale sama raz się przekonała i już nie chce. Ale powiem Ci, że moja siostra miała włosy za pupę i wcale nie wiązała nawet jak upał ponad 30 stopni i jej gorąco nie było, ja to bym się chyba ugotowała he he.
Ładny kolorek włosków ma Martynka.
A Ty pilnując to dziecko to tylko tak, czy jesteś u tych państwa jakoś zarejestrowana i masz składki???
A tak z ciekawości ile u was Niania zarobi??? I robisz tam w tym domu jeszcze coś czy tylko pilnujesz dziecka?? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj.
SALI to tak jak moje Amelce jak rozpuszę to zaraz poplątane i poklejone a potem przy czesaniu marudzenie, płacz i moje nerwy.
Ja też bym się chyba załamała jakby Melek włoski sobie ścieła, jakieś 3 miesiące temu jej podciełam trochę ale potem żałowałam ale już odrosły, właśnie wczoraj ją czesałam i w szoku jestem jakie już z tyłu ma długie, prawie do pasa.
To Ty nie miałaś praktyk w salonie jak się uczyłaś na fryzjerkę, tylko w szkole??? Ja jak chodziłam do szkoły to było tak na pierwszym roku 3 dni szkoły i 2 dni praktyk plus sobota a na 2 i 3 roku to 2 dni szkoły i 3 dni praktyk plus też sobota.

VI KAMCIA witaj znowu.
Już znalazłam pracę, dzięki, że zapytałaś.
Na szczęście w zawodzie.
Współczuję ząbkowania i jelitówki.

KASIEK Kochana bo w dzisiejszych czasach lepiej iść do zawodówki lub technikum to przynajmniej jakiś zawód się ma a jak ktoś będzie chciała to zrobi tak, że i na te studia w końcu pójdzie.

A jeszcze co do zawodów to mój K jest po zawodówce z zawodzie ogrodnik z ogrodem ma tyle co trawę skosi a pracuje jako budowlaniec, zrobi prawie wszystko, od ocieplenia budynku po położenie terakoty i paneli.

A propo Amelki, dziś rano się ubieram, stoję przed lustrem i mówię ale mam wielki brzuch a ona podlatuje, kładzie ręce na moim brzuch i mówi:TY MASZ DZIDZIUSIA W BRZUSZKU-ha ha ha rozwaliła mnie.
Zresztą ostanio jakoś przy grillu siedzimy, toczy się jakaś rozmowa między starszymi a ona mówi:MAMO JA KOCHAM KACPERKA ALE CHCĘ MIEĆ JESZCZE MALUTKĄ SIOSTRZYCZKĘ.

Dorotar tak mialam praktyki w szkole...w szkole był salon fryzjerski,przychodzili emeryci głownie i nauczycielki ze szkoly bo mieli znizki ...wiadomo same uczennice to ludzie sie bali...i słusznie bo nie które to antytalencia ze nawet jakby mi zaplacili to bym nie usidła haha.

reklama
hehehehe Dorota to wypadałoby marzenie cory spełnić :D

U nas Oskar pytany co chce na urodziny odpowiadał ze dzidziusia. prawdziwego. trakiego co placze. NIE LALKE! nawet gotowy był swoją polke oddac na ubranka, i zabawkami juz sie dzielił.I tak ze dwa miesiące non stop pytał kiedy on tego dzidziusia dostanie. :) narazie mu przeszło.. nie domaga sie rodzenstwa młodszego :)

Do góry