reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Burzowata nocnik kupiony był chyba wczesną wiosną wiec jak nie miała 1,5 roku tak przez wakacje próbowaliśmy na początku w ogóle nie chciała siadać na nocnik więc nie naciskałam. Potem siadała ale nic nie robiła. Wie do czego służy nocnik wie kiedy się sika bo jak sika to trzyma się za pampiersa i krzyczy skia sika ale jak ją posadzę to nie zrobi;/ powoli zaczynamy w sumie cały czas robię podchody z tym nocnikiem:) Teraz będę ją rano po nocy wysadzać może ruszy:) No 6 miesięcy to w sam raz na ząbki ale nie koniecznie moja zawsze pchała do buzi rączki śliniła się a pierwszy ząbek wyszedł w 11 miesiącu a potem 8 na raz potem potem 4 na raz i znowu 4 teraz czekamy na piątki
A co do nocnika może nie uwierzysz ale znajomi 9miesięcznej córce kupili nocnik przypadkiem siadła zrobiła oni zaczeli klaskać i cieszyć się i jak ją posadzą to robi

reklama
Witam,
Mariolcia, Gratuluje!!!!!!!!!!!!
Kasiek, gratuluje siusiu w nocniczek. :) A tego wyjazdu to się boję bo 350 km i już widzę Zosie w samochodzie.
Kaama, na 1 zdjeciu Julcia jak mucha wygląda. Śliczna dziewczynka:)
Vegas, Twoja córcia też urocza.
Burzowata, witaj.
Fikusek, smacznej sałatki,
Liza, spokojnej @ :-)

Moja Zosia już ma nocnik,swój różowy tron no ale póki co kurz się na nim zbiera.Może spróbuje janiedługo z rana posadzic.
My dzisiaj zaczęłyśmy dzien o 6.20. Ale jak Mała poszła spać o 9 to ja też i wstawałyśmy o 11 20:p.
Dziecko mi się wkreciło w literkowe chochliki, śpiewa literka "E" A ona tam po swojemu zawodzi :p.
Idę zrobić jakiś obiad, bo rodziców niema to trzeba samemu sobie radzić.

Ja pomału kończę sprzątać. Malutka przed 14 usnęła, więc teraz pójdzie mi szybciej
wink2.gif
J. jest na zakupach. To dziś czas przestawiamy w nocy, tak? :-)

Burzowata witaj:-)

Kasiek no proszę, wielkie brawa dla Domci:) Oby tak dalej:)
Liza aleś mi smaka na torcika zrobiła:-p Wproszę się chyba:-p

Wampi oby córci się nie rozkręciła choroba. Nie ma nic gorszego od chorowania:baffled: Ja niby zdrowa a w nocy męczę się z zatkanym nosem i nawet krople mi nie pomagają:crazy:

cześć :-)
aż dzięki wielkie za miłe przyjęcie :-)
tak jak prosiła kasiek napisze o Nas coś więcej. Córeczkę urodziłam w czerwcu tego roku, po 9 miesiącach lepszych i nieco gorszych ;-) Mała przyszła na świat w 40 tyg. SN. Rodziłam w szpitalu w Zielonej Górze, na nic tam nie mogę narzekać. Poród miałam rzekłabym ekspresowy, na porodówce spędziliśmy w sumie 4 godz. (łącznie z 2 godz. leżenia z dzidzią po porodzie). Tatuś był oczywiście cały czas z nami i dzielnie mi pomagał. Maleńka zrobiła nam taki myk, że urodziła się........ maleńka. Mierzyła 48cm i ważyła 2370g. Dzidzia jest zdrowa, chowa się "grzecznie" i szybko rośnie. Ma już ponad 4 miesiące i waży 5,5 kg:-p
pozdrawiam

Witam,
W koncu mam chwilke ale mam posparztane, poprane i ugotowane:-DŁ byl z malym 3 godz na spacerze, w koncu zaczal cos przy malym robic:-Dspakowalam za male ubranka o torby gdy bedzie mama dam jej bo tu nie mam miejsca. Zostawilam te od 74 i wieksze bo w 68 nie wchodzi:-Dale wazy juz 7kg i ma jakies 70cm
Mariolcia gratuluje:-)
Liza ale smaka na tort mi zrobilas, o jacie:-D
Kasiek brawa dla malej:blink:
Vegas oby nic wiecej Cie nie zlapalo, ja juz nie pamietam kiedy chorowalam, maly jak do tej pory tez ok nawet kataru nie mial;-)
Burzowata, witaj;-)
Gosdia, na Zosie przyjdzie jeszcze czas:happy2:
Nnita, witaj;-)faktycznie mala kruszynka byla ale juz ma sluszna wage:tak:ja rodzilam tez w 40 wlasciwie prawie w 41, a jak mala ma na imie?

Dzis siostra dzwonila do mnie w miasteczku ktore jest niedaleko moich rodzicow porwano dziewczynke z podostawowki, znaleziono ja w innej miejscowosci bez wnetrznosci. Okazalo sie ze Ci ktorzy to zrobili przebieraja sie za policjantow i zwabiaja dzieci. Przed tym co sie stalo zatrzymali chlopca powiedzieli ze podejrzewaja go o branie narkotykow, pobrali mu krew i sline...Jeju co sie dzieje na tym swiecie, u rodzicow w miejscowoasi i sasiednich kazali uwazac na dzieci

Ostatnia edycja:
Vegas ja alana od urodzenia kladlam spac miedzy 19 a 20 i idzie spac tak dalej:) zobaczymy jak jutro bedzie z wstawaniem po zmianie czasu:)

Mariolcia gratuluje!:)

Vegas super zdiecia a Martynka jaka ma swietna czapusie:) Alan w tamtym roku mial podobna ale juz jest za mala:(

Liza oj ja przed @ tez nerwowa jestem:-D pozniej tez mi sie z tego smiac chce:-D

wampi zdrowka dla malej

burzowata witaj:)

kama jaka zołza?:D Julka to aniołek:)

kasiek gratulacje dla córci:)

burzowata ja swojego synka sadzalam na nocnik jak juz potrafil sam siedziec,ale dopiero ostatnio nauczyl sie korzystac z nocnika badz wc:)

gosdia moj tez uwielbia literkowe chochliki i spiew po swojemu:-D

Alnula to straszne z ta dziewczynka:szok: ale ludzie sa podli...

A ja dzis rano posprzatalam pozniej wyszlam na zakupy zmlodym:) pozniej drzemka ,obiadek i skoczylismy na plac zabaw a jak chcaialm juz isc z nim do domu to chcial na rowerku swoim pojezdzic ,wiec jeszcze z nim polazilam:-D ale juz umie sam na rowerze jezdzic wiec jest dobrze:-D

Widze,ze dzisiaj wszystkie sprzatalysmy:) moj juz probuje siadac to jak tylko mu sie uda to pomyslimy o nocniku,myslalam o tym z fisherprice co ma fanfary itp :-) Adas juz padl,dzisiaj drugi dzien z rzedu nie spal wogole w ciagu dnia,jedynie rano gdzies poltorej godziny,wczesniej mial gdzies tak 3 drzemki :confused: wymeczylam go bo kapalismy sie razem w normalnej wannie,przywdzialam kostium kapielowy,Adas na golasa i gimmnastyka :-D poprzednim razem byl bardziej zestresowany,a dzisiaj juz usmiechniety,machal wszystkim :-) polecam taka zabawe,moje dziecie potem od razu idzie spac:tak:
Anula przerazaja mnie takie historie :-( nie wiem co sie z tymi ludzmi dzieje,biedna dziewczynka

trzeba leciec kolacje zrobic i spac,chociaz przydaloby sie pouczyc moze :confused::baffled: bo ten brzdac jest rowniez czasopochlaniaczem :) ciekawe kiedy my zaczniemy wychodzic na plac zabaw ;-)

Anula o kurcze:szok::szok: co się na tym świecie dzieje:baffled: brak słów normalnie!!
Fikusek o to Alanek mądrala mały jak już na rowerze śmiga, super:tak:
Kaamaa zapomniałam napisać, że świetną czapę ma Juleczka:-) a jaki słodki ten piesek obok niej:-) i widzę, że córcia Ci pozuje a moją uprosić by spojrzała w obiektyw to masakra:baffled:
Burzowata eee jeszcze macie kupę czasu na nocnik:-p

Nnita no to faktycznie malusia była Wasza córcia. W sumie nadal jest. Moja też leciutka była bo miała 2860g jak się urodziła a ze szpitala wychodziła z wagą ledwo ponad 2600g. Ale miała 53cm. Ale 48cm to mieli moi bratankowie bliźniacy jak się urodzili to wiem jakie to maleństwo:-)

reklama
Do góry