reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Widocznie nie takie obowiazkowe.
ja pamietam ze mialam duzo mniej badan niz inne kolezanki z forum.
ja mialam tylko na toxoplazmoze, Hiv, Vdrl, HCV, mocz, morfologia, krzywa cukrowa i nie pamietam czy cos jeszcze w kazdym razie sprawdze jak odzyskam moja ksiazeczke.

:szok:ja miałam jako obowiązkowe badanie po 36 tc, przy przyjeciu do szpitala pierwsze co pytali się czy mam zrobiony GBS, bo jeśli by był pozytywny po urodzeniu dziecku trzeba szybko podać zastrzyk dziecku bo może się zarazić paciorkowcem, piali mi wszyscy na około o tym badaniu wiec jestem zdziwiona:confused:

edit.
http://www.mamopedia.pl/ciaza/porod/paciorkowiec-niebezpieczny-dla-noworodka

Ostatnia edycja:
ja wiem że tego nie mialam robionego ani przy Sebusiu ani przy Kubie .....

jak znajdziecie chwile zapraszam na bloga.... dzis nowy wpis dodałam :):)

Ja też nie miałam... :no: na szczęście leżałam w szpitalu na tyle długo żeby zrobili badanie.
Paciorkowiec jest bardzo groźny dla noworkodka, jeśli nie poda się leku to może skończyć się śmiercią...

Radzę zmienić ginów, skoro o to nie dbają.....

To na prawdę bardzo ważne i obowiązkowe badanie.

a ja zauwazylam ze w wiekszych miastach tylko biora pod uwage to badanie :tak: np. jak pisalam na gronie, to tam sa wszystkie warszawianki i kazda miala to badanie robione a ja jako jedyna nie i juz jako czarna owca sie czulam bo o dziecko nie dbam td itp... ;] a nie powiem w pierwszej i drugiej ciazy chodzilam do prywatnego gina z wawy i o tez mi tego badania nie robil :tak: takze nie przesadzajmy.... ehhhhh

no ja też jestem Kamaaa w szoku jak lekarze mogą nie powiedzieć przyszłej mamie o konsekwencjach paciorkowca dla dziecka :no: skoro nie jest obowiązkowe to przynajmniej powinny dać wybór :sorry:

To fakt Eliza w wiekszych miastach robia to badanie.
u mnie ni robili i na szczescie nic sie nie stalo.

reklama
Ixi ja jak zaszlam w 2 ciąże też bardzo chciałam dziewczynke.... wyszło inaczej no ale ja jestem tego zdania że jestem jeszcze młoda to 3 moge miec... :):) może akurat dziewczynka bedzie :D:D Jak sie czujesz??

Do góry