reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej kobietki... u mnie szpital w domu... Seba już też chory i mnie wzielo :(
Witam nowa przyszłą mamusie..... Emilianna gratuluje......
Ixi jak tam Olinek?? jak sie czujesz???
Ewii zdrówka życze kochana :)

reklama
Witam drogie panie ;-)

fikusek o to Alan ma taki sam zestaw "usypiający" jak mały mojej siostry:-) mówił na to "maciuś i niania" :-D

EWI super,że humor się poprawił,a choroba może jakoś ominie Cię bokiem;-)

kaamaa u nas -12, pogoniłam Michała na zakupy,bo mnie się nawet nie chce myśleć że mam wyjść na ten ziąb:szok:

ixi lekarz na pewno coś zaradzi;-)

ViKamcia ciesze się,że Vi już się po malutku poprawia, a spacer - jej jak zazdroszcze, ja uwielbiam morze:-) gdybym miała taką mozliwość to przeprowadziłabym się nad bałtyk:-) super zdjęcia:-)

e-miliana jestem takiego samego zdania co dziewczyny - absolutnie nie ma Cię za co potępiać. Jestem pewna,że będziesz świetną mamą:-):-)

paula ja tam zawsze uprzedzam,że nas "nie ma w domu" i mamy spokój, tylko teściom i siostrze mówię,że mamy leniuchowanie:-) fajnie,że też sobie odpoczełaś;-)

patrycja współczuje, duuużo zdrówka Wam życzę:*

hej

A u nas -22 stopnie:szok:

patrycja zdrówka dla Was

emiliana gratuluję ;-)

ewi44 tak to super zabawa jest. Juz startowaliśmy z M ale pozniej byłam w ciązy i wogóle. A teraz planujemy powrót do wyzszej rangi;-)
Jak znajde zdjęcia to wrzuce

A u nas nocka suuuper . Zuzia wstała tylko o 0.30 na mleczko i spała do 6.30
U niej jedna pobudka to jest nie lada wyczyn:-)

Ja juz poprasowane , posprzatane teraz coś na obiad wymyslec

hej
e-miliana wutam. gratulacje bobaska:-) ja pierwsze dziecko urodzilam majac 18 lat, a drugie 19.:-) trzecie - 22 lata. :-p ale ja to jestem tutaj rekordzistka bo mam dopiero 23 lata i juz trójke dzieci ;-) i daje rade, wiec i ty dasz rede ! ;-)
ixi bidulk, trzymaj sie, a zapalenie ucha objawia sie tym ze jak dotykasz uszka dziecka i mu przyciskasz tą opuszke to odsuwa sie i placze :tak: ale do lekarza najlepisj isc:tak:
EWI super ze jest lepiej, ja ddzis juz tak nie mialam super poranka bo w domu zimno malzo 6:30 polecial do pieca, ale za to pojechal do sklepu i kupil swierze buleczki;-)
patrycja zdrówka zycze dla was!!!! :****

Miki siedzi w foteliku,au nie jest moja chrzesiaczka z braciszkiem:-) i tak jakos gwarniejw domu bo tak to pustkiiii.... w domu wysprzatanie, wczoraj nawet lodówke umylam, upralam posciele dzieciakom ze jak przyjada beda miec swierze i czysciutkie.... ehhhhhhhhhhh

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

U nas noc tragedia :( Tzn. może nie noc, ale Olinkowi coś dolega :( W piątek już mało jadł, w sobote troche więcej.. ale wczoraj urządził nam taki cyrk ok. 20 po kąpaniu: płakał, wrzeszczał, wył.. Ewidentnie coś go bolało..
Pomógł nurofen dla dzieci w czopku... zjadł o 23 i spał do rana.. o 6 powtórka z rozrywki: wrzaski, krzyki, płacz.. i teraz śpi po tym samym czopku.
Jak objawia się zapalenie ocha u takiego dziecka? Bo tak tymi łapkami jakby dotykał się po uszach..
I ma straszny katar.. może go głowa boli, gardło? Sama nie wiem :(
O 14 idziemy do lekarza...

Ja mam straszne mdłości- ciąg dalszy i całkowity brak apetytu- co jest dla mnie nowością, bo jak byłam w ciąży z Olinkiem to pochłaniałam od początku zabójcze ilości jedzenia.

..idę się ogarnąć. Wracam za 30 minut.;-)

Ixi Twoje dolegliwosci pasuja w pelni do mnie:D moze szykuje sie coreczka:D

Vegas babo Ty mialas 21 lat jak urodzilas? a nie prawie 22? toz my ten sam rocznik jestesmy dzieci z grudnia i obie z marca.. Ty z 15 a ja z 6:D

No więc napisze co u nas.
W sobote przesadzialm troche ze spacerem lazilysmy 2 godz i bylo bardzo zimno... julka dobrze zabezpieczna w wozku bo kuretczka ciepla i w spiworku siedziala.. jednak urozmaicilam spacer i pod domem poszlam z nia na plac zabaw by polalatala po sniegu oczekiwalysmy na M. on standardowo konczy prace o 15 a przyjechal o 15:40! krotko kaze na siebie czekac.
Pozniej zadzwonil moj brat czy jedziemy do ciotki i kuzyna zobaczyc ta malenka istotke co wam mowilam ze sie urodzila.
stwierdzialm z M ze pojedziemy.. kupilismy ciuszek zeby nie jechac z pustymi rekami.... jechalismy w 5 osob... moze i na szczescie.. bo droga do ciotki w pewnym momencie jest polna i byla cala w lodzie... prowadzil moj brat... tata mu ciagle mowil czy nie za syzbko jedzie.. 40 na liczniku ale jak na taki lód to za duzo i zapytal go czy nie wie co to hamulce.. no to mlody zaraz ze nei chce hamowac zeby nas nie rzucilo i ie bedzie uyzwal... wtedy tato mowi ze nikt nie karze mu hamulcem hamowac tylko puscic pedal z gazu... no ale on wie co robi.. no i chcial wyminac dziure lekki ruch kierownica i nas zarzucilo przed samym wiaduktem! wywalilo nas na skarpe szczescie ze nas nie przerzucilo na dach no i od drzewa dzielily nas milimetry.... tata z M wyszli z samochodu bo od azu auto ugrzęzło i nas wyciagneli z tego. Brat udawal spokojnego i powiedział tylko : "ale mnie ponioslo" z racji ze nic sie nei stalo zaczelismy sie smiac i tekst:"ale mnie ponioslo" króluje:D i nabijamy sie z brata. on juz teraz po facie chodzi spanikowany caly czas przezywa ze to pierwszy taki jego powazny poslizg itp no i najwazniejsze ze Julce sie nic nie stalo. Ja podobnp krzyczalam jak widzialam co sie dzieje ale szczerze w ogole tego nie pamietam i zastanawiam sie czy mi to wkrecaja czy tak bylo....
dojechalismy dalej szczesliwie prezenty dla dziecka zostwione a dziecka nie zobaczylismy:D hahahhaha
Kuzyn remontuje gre domku bo ma ciotka mieszkanie dwupoziomowe i doł jest jej a góra ich i z racji remontu mieszkaja dziewczyny u tesciowej kuzyna. Mial przywiezc je chcoiaz na troche no ale tu cos robil az w koncu zabrali sie za imprezowanie z okzji narodzin malej ze stwierdzil iz juz pozno i obiecal ze nastepnym razem na pewno zobaczymy mala. miala byc Klara tak ciotka nagadala hahha a oni nic nie wiedzieli i od poczatku wg nich jest Wiktoria:)

Ostatnia edycja:
Malwina gratuluje nocki;-) już tyle zrobiłaś:szok: a ja nie moge się ogarnąć po tym wczorajszym lenistwie:-p siedze,pije kakao i nic mi się nie chce:-D

Eliza z Ciebie to już w ogóle pracuś na potęgę - podziwiam Cię kobieto :-)

Dziewczyny czy miałyście robiony wymaz na paciorkowca w ciąży?? Bo ja mam miec ten wymaz dzisiaj w szpitalu a słyszałam ze jest płatny... ale czy może jak na szpital to darmowe czy nie wiecie?:p Trochę nakręciłam ale może zrozumiecie o co mi chodzi:)

Dziewczyny czy miałyście robiony wymaz na paciorkowca w ciąży?? Bo ja mam miec ten wymaz dzisiaj w szpitalu a słyszałam ze jest płatny... ale czy może jak na szpital to darmowe czy nie wiecie?:p Trochę nakręciłam ale może zrozumiecie o co mi chodzi:)

niestety nie pomoge bo nie mialam.

Malwina gratuluje nocki;-) już tyle zrobiłaś:szok: a ja nie moge się ogarnąć po tym wczorajszym lenistwie:-p siedze,pije kakao i nic mi się nie chce:-D

Eliza z Ciebie to już w ogóle pracuś na potęgę - podziwiam Cię kobieto :-)
Ze mnie pracus?:-D hahaha jakbys nie miala co robic to tez bys tak sprzatala:-D :-p

Ja nie mialam tego robionego nigdy:no: a wiem ze w niektórych szpitalach to robią,niewiem od czego to zalezy :sorry2:

reklama
Do góry