reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Niewiem moze to tez zalezy od tego ze nie przechodzilam zadnych infekcji w ciazy? bo ten paciorkowiec pewnie jakos tak wystepuje? niewiem, nie wypowiadam, sie fakt trzy razy urodzilam zdrowe dzieci i to sie liczy....

ixi a jak rodzicom powiedzieliscie?

reklama
Patrycja 3? to masz ambitne plany :tak: a myslałaś już kiedy?

Eliza nosicielami paciorkowaca, jest dużo osób, to jest bakteria więc można się nią bardzo łatwo zarazić, u noworodków wywołuje zapalenie płuc, i zapalenie opon mózgowych, więc to nie przesada!

ja tez nie miałam robionego tego badania

A wczoraj dowiedziałam się ze siostra M bedzie miała drugiego chłopca, trochę zawiedziona bo chciała miec dziewczynkę ale juz trochę się przyzwyczaja do tego faktu..

Zuzia ma drzemkę a ja juz wszystko mam zrobione oprócz obiadu

Kamma no wiesz póki co nie chce mieć 3 dziecka.....Jak już zdołam R przekonac do tego ( a on nie chce już w ogóle ) to tak dopiero za ok 5-7 lat :D:D:D chce troche odpocząć od porodów pieluch i butelek... no i popracować troche :D

Witajcie. Tez nie miałam tego badania, poza tym miałam tylko jedno badanie na cukier na samym poczatku ciąży i nie miałam czegos takiego jak picie glukozy, a gin mi to wytłumaczył tym ze nie mam jakichś nagłych skoków wagowych i przybieram po kilogramie miesiecznie wiec on nie widzi obaw. No i na kazde badanie musiałam robic morfologie i mocz

daffi masakra aż mnie ciarki przeszły. Dobrze, ze nikomu nic sie nie stało.
Kamcia wow ale wy macie sztorm masakra... ale zazroszcze ze mozecie sobie w sweterku w srodku zimy pomykać:-p

Daff miałaś badania na HIV a tego nie?:szok: Ja miałam HIV ale właśnie nadprogramowo,ale też za free,bo była akurat miesięczna akcja badania na HIV za darmo. Uważam,że oba powinny być obowiązkowe (a nie że jeden zleca drugi nie) przecież i to i to jest dla dziecko groźne!!:baffled:

VikamciaG dobrze,że małej juz lepiej :-)No i fajne widoki :-)

Vegas ja miałam niebieskie,bo kupiłam je dla pudełka ;-) Były po środku: nie za bardzo suche ani też jakieś super wilgotne ;-) Co do pieluch to są cienkie i raczej chłonne,ale ja miałam tylko te opakowanie 2 szt;-) Zwykle używam Dady Sensitive,ale że były te chusteczki Pampersa w promo to nabyłam :-)

Ixi skoro juz na samym początku ta ciąża jest inna to może będzie bez problemowa :-) Zdrowia dla małego:-)

Elizka jak ostatnio Miki miał problem z kupa to co mu w końcu pomogło?

Ixi ja przy Sebusiu nie miałam mdłości w ogóle... a przy Kubie od 9 do 18 tc.... dzień w dzień wymioty były spadłam z wagi ok 4 kg.... z tego co pamietam to chyba Eliza jak była w ciąży z Danielem ( a jeszcze o tym nie wiedziała ) to karmiła piersią.....

Znalazłam fajny artykuł to tak ku przestrodze:

Paciorkowiec niebezpieczny dla noworodka - Mamopedia

Patrycja będzie Ci się chciało za 5 lat jeszcze raz się w pampki pakować? ALe my w sumie młode doopy jesteśmy :tak:

Ixi możesz karmić w ciąży, tylko skonsultuj to z ginem.

A kiedy chcecie powiedzieć rodzicom?

E:

Jak karmisz piersią to nie za dużo.

Jeśli MM to jeśli nie przekarmiasz, to ok, Julka też taki grubas była ;-)

Idę zmienić koopę to już 3 dzisiaj :dry:

Ostatnia edycja:
Ixi mój Seba też rosł poza centylami.... to nic groźniego.. :):):) teraz lekko sie unormował ale Kuba go strasznie szybko goni z centymetrami :):)
Duży chłopak z Olinka jest :):):)
kamma ja strasznie chce córeczke jeszcze mieć.... teraz mówie że mam takie plany na przyszłośc ale co bedzie to bedzie, może byc tak że mi sie za 2 lata odwidzi.... pozyjemy zobaczymy.. :-D

reklama
ixi jesli rosnie w takim samym tempie i np waga mu nie diametralnie nie skacze to jest wszystko ok. no bo jesli byłby np cały czas na 50 centylu wagowym a po 2 miesiacach ponad 97 to byłoby nie fajnie. Tak mi moja pediatratłumaczyła. Czyli jesli od początku mniej wiecej jechał ponad siatką albo ronica jest mniejsza niz 2 te linie ze sie tak wyraze to jest wszystko w normie. A co do wzrostu no to cóz tego juz nie pohamujesz. ale jak rosnie to wiadomo ze na wadze tez musi przybrać

Do góry