reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Niewiem moze to tez zalezy od tego ze nie przechodzilam zadnych infekcji w ciazy? bo ten paciorkowiec pewnie jakos tak wystepuje? niewiem, nie wypowiadam, sie fakt trzy razy urodzilam zdrowe dzieci i to sie liczy....

ixi a jak rodzicom powiedzieliscie?

reklama
Patrycja 3? to masz ambitne plany :tak: a myslałaś już kiedy?

Eliza nosicielami paciorkowaca, jest dużo osób, to jest bakteria więc można się nią bardzo łatwo zarazić, u noworodków wywołuje zapalenie płuc, i zapalenie opon mózgowych, więc to nie przesada!

ja tez nie miałam robionego tego badania

A wczoraj dowiedziałam się ze siostra M bedzie miała drugiego chłopca, trochę zawiedziona bo chciała miec dziewczynkę ale juz trochę się przyzwyczaja do tego faktu..

Zuzia ma drzemkę a ja juz wszystko mam zrobione oprócz obiadu

Kamma no wiesz póki co nie chce mieć 3 dziecka.....Jak już zdołam R przekonac do tego ( a on nie chce już w ogóle ) to tak dopiero za ok 5-7 lat :D:D:D chce troche odpocząć od porodów pieluch i butelek... no i popracować troche :D

Witajcie. Tez nie miałam tego badania, poza tym miałam tylko jedno badanie na cukier na samym poczatku ciąży i nie miałam czegos takiego jak picie glukozy, a gin mi to wytłumaczył tym ze nie mam jakichś nagłych skoków wagowych i przybieram po kilogramie miesiecznie wiec on nie widzi obaw. No i na kazde badanie musiałam robic morfologie i mocz

daffi masakra aż mnie ciarki przeszły. Dobrze, ze nikomu nic sie nie stało.
Kamcia wow ale wy macie sztorm masakra... ale zazroszcze ze mozecie sobie w sweterku w srodku zimy pomykać:-p

Daff miałaś badania na HIV a tego nie?:szok: Ja miałam HIV ale właśnie nadprogramowo,ale też za free,bo była akurat miesięczna akcja badania na HIV za darmo. Uważam,że oba powinny być obowiązkowe (a nie że jeden zleca drugi nie) przecież i to i to jest dla dziecko groźne!!:baffled:

VikamciaG dobrze,że małej juz lepiej :-)No i fajne widoki :-)

Vegas ja miałam niebieskie,bo kupiłam je dla pudełka ;-) Były po środku: nie za bardzo suche ani też jakieś super wilgotne ;-) Co do pieluch to są cienkie i raczej chłonne,ale ja miałam tylko te opakowanie 2 szt;-) Zwykle używam Dady Sensitive,ale że były te chusteczki Pampersa w promo to nabyłam :-)

Ixi skoro juz na samym początku ta ciąża jest inna to może będzie bez problemowa :-) Zdrowia dla małego:-)

Elizka jak ostatnio Miki miał problem z kupa to co mu w końcu pomogło?

Ixi ja przy Sebusiu nie miałam mdłości w ogóle... a przy Kubie od 9 do 18 tc.... dzień w dzień wymioty były spadłam z wagi ok 4 kg.... z tego co pamietam to chyba Eliza jak była w ciąży z Danielem ( a jeszcze o tym nie wiedziała ) to karmiła piersią.....

Znalazłam fajny artykuł to tak ku przestrodze:

Paciorkowiec niebezpieczny dla noworodka - Mamopedia

Patrycja będzie Ci się chciało za 5 lat jeszcze raz się w pampki pakować? ALe my w sumie młode doopy jesteśmy :tak:

Ixi możesz karmić w ciąży, tylko skonsultuj to z ginem.

A kiedy chcecie powiedzieć rodzicom?

E:

Jak karmisz piersią to nie za dużo.

Jeśli MM to jeśli nie przekarmiasz, to ok, Julka też taki grubas była ;-)

Idę zmienić koopę to już 3 dzisiaj :dry:

Ostatnia edycja:
Ixi mój Seba też rosł poza centylami.... to nic groźniego.. :):):) teraz lekko sie unormował ale Kuba go strasznie szybko goni z centymetrami :):)
Duży chłopak z Olinka jest :):):)
kamma ja strasznie chce córeczke jeszcze mieć.... teraz mówie że mam takie plany na przyszłośc ale co bedzie to bedzie, może byc tak że mi sie za 2 lata odwidzi.... pozyjemy zobaczymy.. :-D

reklama
ixi jesli rosnie w takim samym tempie i np waga mu nie diametralnie nie skacze to jest wszystko ok. no bo jesli byłby np cały czas na 50 centylu wagowym a po 2 miesiacach ponad 97 to byłoby nie fajnie. Tak mi moja pediatratłumaczyła. Czyli jesli od początku mniej wiecej jechał ponad siatką albo ronica jest mniejsza niz 2 te linie ze sie tak wyraze to jest wszystko w normie. A co do wzrostu no to cóz tego juz nie pohamujesz. ale jak rosnie to wiadomo ze na wadze tez musi przybrać

Do góry