reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dzieci bajki oglądają więc mam czas posiedzieć troszkę.
Wyszłam z nimi na dwór ale po minucie wróciłam. u nas zawieje i zamiecie. Ja nie wiem jak S z pracy wróci.

co do zostawiania dzieci z kimś na noc to mi zdarzyło się może 3 razy. Dwa razy jak na wesele do kogoś jechaliśmy, a raz 3 lata temu w sylwestra.
Anetka Zdrówka dla Zuzi.
ixi CO chcesz od faceta. to jego pierworodny. Ale potem będziesz narzekać że D nie interesuje się dzieckiem, zobaczysz. S też tak miał z początku.
Ale super uśmieszek.
Kamaa Twoja mała to taka lekko pyzowata, takie fajne policzki ma, aż chciałoby się poszczypać.

reklama
Wypraszam sobie ja już nie robiłam :-D

Vegas ale masz zdolną córuchnę :-) Julka jak tylko dorwie miseczkę od razu na podłogę wyrzuca :-D
oj są wyjątki:-p
Witam.
Vegas A Czemu ze słoiczka? nie łatwiej na miseczek włożyć?
Kamcia Mareczek tez tak często zasypiał jak był młodszy, czy przy jedzeniu czy coś. Raz z chlebem w buzi zasnął tylko skórka wystawała.
moja tak właśnie nie często :-D stąd jestem zszokowana takimi widokami
ale wyobraża sobie Twojego małego z chlebem w buźce:-D:-D:-D

UMI - T mama jakaś dziwna :sorry: nie móc sobie dać rady z własnym wnukiem i dzwonić po nocach :dry: wstyd by mi było na jej miejscu :-p
nie jestes sama.. jak ja zostawiłam D siostrze córkę jak szlismy na wesele, to uśpiłam ją (a nigdy się w nocy nie budzi więc byłam pewna że będzie ok)
czasem jak się poruszy wystarczy jej zrobić "ciiiiii" i dalej śpi
a ta mi po godzinie !! dosłownie dzwoni że ona jej nie moze uspokoić:szok:
ja wracam oczywiście wsciekła żeby zobaczyć co się dzieje... a mała zapłakana , i nie śpi wcale:dry:
musiałam ją uspokoić, zabawić i uspić ponownie zeby móc wyjść
i już jej ocywiście wiecej nie zostawię:sorry:

anetka zdrówka dla córeczki życze:tak:

śliczniusi
może le mu siusiaczka układasz stąd osikane plecki...
albo słabo dpoinasz pampka...:tak:
Ixi jaki śliczny! a taki malutki, czasami tęsknie za taką małą bobą :-)

No to i ja się pochwalę moją Zołzą :-D
ooo jaka słodka księżniczka...:-)

umi ja też nie wiem czemu myślałaś ze jestem starsza:-D

ja byłam dzisiaj z moją na szczepieniu i miała 2 ukłucia,... i normalnie byłam w szoku ,.. patrzyla sobie jak pani ją kłuje i nawet nie zapłakała:szok:i nie skwasiła minki....
zawsze lekko zapłacze przez chwilkę ale teraz to normalnie mnie zadziwiła:-p

Vegas ja miałam kundelka i sznaucera... Kora( kundelek) to pies anioł ale jak zaczęła szczekaćto ja myślałam ze zgłupieje... Jak sie przeprowadziliśmy do bloku i jak szlismy mama do pracy ja do szkoły to ta wyła przez godzine jak wychodziłam z klatki to ją na dole słyszałam. Ale sasiedzi sie nie skarzyli na nia:-p jakims cudem a Ari mapła z niego taka była ze szczekał do upadłego, nawet jak chciałysmy go złapać i dac do łazienki to potrafił wbic sie pod kanape zeby go nikt nie dostał i tam szczekał:-D. Kurcze ja bym chciała pieska, ale nie mam jak z nim wychodzic, mnie cały dzien nie ma... moze jak Kacper do szkoły pójdzie i bedzie sam wracał.
Ixi jak on sie smieje genialnie!!!
Kaamaa haha popieram ewi twoja mała jest tak słodka ze chetnie bym ja za policzki poniuniała :-p
Kamcia jak dobrzeze nie tylko ja miałam takie akcje... mnie sie wydaje ze moze twoja córa wyczuła ze Cie nie ma? co do szczepienia zazdroszcze mój jak widzi zblizajacego sie lekarza to dosłownie wyje:/ tzn jak sie lekarz zbliza bo tak to mu nie przeszkadza

a my ze spacerku wróciliśmy. Po parku naszym ładnym pospacerowaliśmy:) dopiero teraz czuję zimno na sobie a na spacerze było całkiem przyjemnie:)
Na obiad dziś frytki, magnagetsy i sałatka mniamii:) mama się spisała:)

Kaamaa ale cudna dziewuszka, faktycznie pucołki ma, jak moja Martynka gdy miała parę miechów;D
Ixi śliczny Pucuś z Twojego Szkrabka:)

Moja zawsze po ukłuciach wyła z godzinę, no raz był wyjątek, że chwila i po płaczu. W styczniu mamy szczepienie takie co to są w 13 miesiącu, zobaczymy czy powtórzą się płacze bo to już pół roku mija od ostatniego:)

tu filmik jak Martynka sama schodzi z łóżka. Bez problemów zawsze schodzi, kilka razy na dzień. Tylko źle aparat trzymałam bo pionowo i mam efekt do góry nogami:(( idzie to jakoś zmienic??

http://marzenasch.wrzuta.pl/film/76EALvw7pwR/dscn0198

umi ale własnie o to chodzi ze jak kilka dni wcześniej poszłam do bratowej na piwko:-p
to zostawiłam małą i moja mama była w domu to mała spała spokojnie i się nie obudziła , jak się przebudziłą to mama nawet nie zadzwoniła tylko jej po "cichała";-)i ta spała dalej...:tak:
więc nie brakowało jej mamusi ...

edit Vegas moja też schodzi sama z łóżka , tyle że trochę wyższego ;) hihi
też nigdy nie sspadła, ale chcę jej kupić własnie takie niskie jak Ty masz, bo i tak się zastanawiam czy kiedyś jak nie będzie zaspana i będzie chciała zejść to nie spadnie ...
a tak to nie będę się bała wcale..

Ostatnia edycja:
My byliśmy z mężem 27ego listopada na imprezie z okazji Chrztu Chrześniaczki, wróciliśmy do domu o północy, i wówczas to był taki najdłuższy raz co zostawiliśmy Martynkę pod opieką moich rodziców. Na noc bym nie chciała zostawiac, ja to się boję zawsze o moją Małą choc wiem, że ma dobrą opiekę, ale tak już mam, że lękliwa ze mnie babiszona:)
Poza tym z Perłą nigdy nic nie wiadomo, budzi się w nocy, nie zawsze, ale jednak, teraz okres ząbkowania to daje czadu w nocy, ja ledwo wówczas śpię, nie chciałabym w takim czasie zostawiac ją z mamą, zajechała by się;D

misia - jak ja sobie przypomne te sciaganie mleka w szkolnym kiblu, to mnie kre zalewa ;s ledwo z jednego zdazylam sciagnac i juz dzwonek :dry: a tym w ktorej jestes klasie?dziennie/zaocznie?

femme - no no no K. się stara :szok: ukłony dla niego :tak:

anetka -biedny Zuziolek :-( a jednak to cos powaznego...

ixi -a Twoj D dostal kredyt rozumiem? ile on ma lat? :confused:
Oliwier śliczny! chyba podobny do Twojego małżona.. co? :-p

kammaaa- zołzą? przeurocza dziewuszka ! :-D

a ja Damianka zostawilam raz, w zeszlym roku na sylwestra u mojej mamy.. teraz bym nigdy,przenigdy tego nie powtorzyla :no:
a teraz trzeba isc robic obiad.. ale mi sie chce :dry: i do tego sesja egzaminacyjna sie zaczyna :dry: juz mi sie wszystkiego odechciewa...

ixi -ciezko mi bylo stwierdzic czy miniaturka,bo Twojego Di nie widzialam chyba za wiele razy... tylko u Ciebie albumie :tak:
7 lat starszy, to wszystko wyjasnia, bo tak troche sie dziwilam ze kredyt juz dostaliscie :tak: i ile teraz musicie go splacac, w jakich ratach jezeli moge tak z ciekawosci spytac?

reklama
Hej dawno mnie tu nie było, niestety tak wyszło. Zaraz poczytam co u was. A teraz napisze co się u nas dzieje. Ali wczoraj skończył rok, od dwóch miesięcy chodzi i ma coraz więcej do powiedzenia. Nasze pierwsze święta były magiczne:) zwłaszcza, że na nowym mieszkaniu. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie spowrotem?

Do góry