reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mnie babcia moja najbardziej wkurza.. ;/. Codziennie wyskakuje mi z nowymi imionami i milion razy pyta sie o jedno imie o np Maksa i sie pyta codziennie a ja codziennie jej odpowiadam ze nie. Wkurza mnie bo jest tak: Maksymilian? by miał przezwisko Maksyk ;/
Jejku moja babcia wogole od kazdego imienia takie beznadziejne skróty wymyśla, np Milosz mi proponowała, mi sie podoba, czemu nie, ale jak mnie wkurza jak babcia skraca Miłek i Miłek ;/
Jejku ona wogóle ma taki głos jak z kreskówek i strasznie mnie wkurza, codziennie rzuca imiona jakies ;/
Moja mama strzela fochy jak nie jest po jej, mojemu tacie to wszystko jedno ;p nie interesuje sie tym wcale ;p

Boze nie bierz milosza ---> znam kolesia o tym imieniu - ciec nad cieciami a falszywy w ch.....
wez im powiedz ze to twoje dziecko a one juz mialy szanse wybierac dla swoich pociech, teraz twoja kolej, ja moze jestem chamska ale nie wazne czy rodzina czy nie wale prosto z mostu, nie patyczkuje sie i juz....

Jestesaniolkiem,Edyta nie przjmuje sie Tesciową,bo ona to zawsze tak na przekó mi.Ja powiem ,ze cos jest czarne a ona ze to biale:D.Ogolnie nie jest zle.Ona jest chorym czlowiekiem.A Antka to pewnie i tak bedzie widziec ra na ruski rok.

Edyta ale Twoj wymyslil imię o_O skad mu sie takie wzielo?? A Aleksy tez mi sie podoba.
ha to tak jak u mnie, ja jestem wg niej ta zla a ona ta dobra!!!! najchetniej bym stara zołze zap***doliła...
ja powiedzialam P. ze jak ona chce byc babcia to tez niech sie postara, bo inaczej dzirecko zobaczy jedynie na chrzcie a pozniej na naszym slubie, a tak to niech mnie w d... pocaluje....
to moja mama ostatnie pieniadze nam daje, i zakupila wyprawke dla malego za swoje, a ona nawet 20zl nie chce pozyczyc, chociaz ma siana wuchte..... nienawidze starej K...(&^$#^%7$3 %67*&5##5%()$@#.....
uuuuuhh :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Edyta ale Twoj wymyslil imię o_O skad mu sie takie wzielo?? A Aleksy tez mi sie podoba.

sama nie wiem skąd ale juz mu je z głowy wybiłam :p mnie znów strasznie podoba się Iga ale jemu nie;/ chyba będzie Adrianna (taki kompromis obustronny)... jednak mam nadzieję, że to chłopak i tyle :p

jestesaniolkiem nie denerwuj się bo dzieciaczkowi zaszkodzisz :p a swoją drogą to już masz wyprawkę?! hmm... a co dokładnie?

Ostatnia edycja:
mazia89 tez planuje miec jeszcze Kalinek ewentualnie Gaja ale to chyba raczej na drugie. A jak by komus sie nie podobalo to bym miala gdzies bo ladniejszego nie ma:-p
edyta faceci maja wyobraznie moj chcial dac Mikiemu Iwo a powod jakis tam samochod EVO no bylam zalamana:-p

A u mnie nawet nikt tak sie wtracal do imienia chociaz dawali propozycje a wybralismy na porodowce tz. P z moim ojciem wybral ja zostalam poinformowana po tym jak wyszlam z badan ale Mikolaj to bylo ostatnie ktore mi sie podobalo wiec wyszlo na moje:-p Takim sposobem mam Mikołaja Andrzeja.

Ostatnia edycja:
sama nie wiem skąd ale juz mu je z głowy wybiłam :p mnie znów strasznie podoba się Iga ale jemu nie;/ chyba będzie Adrianna (taki kompromis obustronny)... jednak mam nadzieję, że to chłopak i tyle :p

jestesaniolkiem nie denerwuj się bo dzieciaczkowi zaszkodzisz :p a swoją drogą to już masz wyprawkę?! hmm... a co dokładnie?
łozeczko, wanienka, wozeczek gondole spacerowke, fotelik, wszystkie potrzebne ciuszki itd itd....
mi zostalo tylko do kupienia to co do higieny potrzebne nic wiecej....
mama odebrala mi cala przyjemnosc kupowania, tak sie wkrecila w bycie babcia :)...

A Ja się przekonałam że trzeba ostrożnie wybierać imiona. Ja mam na imię Elwira i większość osób które pierwszy raz mnie spotykają mają problem z jego wypowiedzeniem. Ale tu nie o to chodzi. Nie wiem czy jest jakiś związek między imieniem a charakterem osoby je posiadającej. Bo Justynka weźmy, znaczenie jest takie że to jest uparta dziewczyna i stawia na swoim i moja taka jest. Ale to chyba jednak ten wiek. Znaczenie mojego imienia pasuje do mojego charakteru, i mojego S też.
jedno jest pewne. Nie pozwalajcie innym osobom na wybieranie imienia dla waszych dzieci. Trzeba mocno stać przy swoim i tyle. :-)
ANIU To prawda. Fabian to cudne imię

łozeczko, wanienka, wozeczek gondole spacerowke, fotelik, wszystkie potrzebne ciuszki itd itd....
mi zostalo tylko do kupienia to co do higieny potrzebne nic wiecej....
mama odebrala mi cala przyjemnosc kupowania, tak sie wkrecila w bycie babcia :)...

ja mam wózek w drodze a reszte z tych rzeczy które wymieniłaś też już mam w domu... tyle że ja dostałam wszystko po dzieciach moich sióstr ciotecznych (jednej synek skończył teraz 2 latka a drugiej córa skończy 2 w maju)... tylko ciuszków nie mam wszystkich bo po co mają u mnie leżeć skoro im nie przeszkadzają... także ja nic jeszcze nie kupowałam i raczej nie będę...

EWI córa mojej siostry ciotecznej też ma na imię Justynka i uparciuch z niej straszny... wszystko musi postawić na swoim no i oczywiście rządzi wszystkimi w domu a zwłaszcza starszym braciszkiem (6 lat) :p

Ostatnia edycja:
A Ja się przekonałam że trzeba ostrożnie wybierać imiona. Ja mam na imię Elwira i większość osób które pierwszy raz mnie spotykają mają problem z jego wypowiedzeniem. Ale tu nie o to chodzi. Nie wiem czy jest jakiś związek między imieniem a charakterem osoby je posiadającej. Bo Justynka weźmy, znaczenie jest takie że to jest uparta dziewczyna i stawia na swoim i moja taka jest. Ale to chyba jednak ten wiek. Znaczenie mojego imienia pasuje do mojego charakteru, i mojego S też.
ja mam na imie justyna, i kocham je!!!!!!! a i opisy imienia Justyna w 100% sa prawda :D!!! Uparte, kochajace przygody, ostatnie slowo nalezy do mnie i wogole jestem wyjatkowa i kochana - a jak :p:p:p... no i zakrecona ale w pozytywie ;)...

ja na pewno nie dam mojemu dziecku jakiegoś typowo zagranicznego imienia, chociaż sama mam dziwne:baffled: mi się dla chłopczyka od zawsze podobało imię Dominik:rolleyes2: nad innym się nawet nie zastanawiałam (no może jeszcze Filip). a dla dziewczynki może być Kornelia, Amelka, Jagoda, ojj dużo by wymieniać:-D w ogóle to dużo ludzi zwraca uwagę na to, żeby imię pasowało do nazwiska, co według mnie jest bez sensu

Mnie tez sie do zawsze Kornelia...podoba;)

ja juz po pracy i odpoczywam:)

a mam do was pytanie: Wy chcecie zeby zostala na tym watku...??

ASHEARA - hehe specjalnie chciałam na siebie uwagę ściągnąć :-p :-p Lat mam 20 :-) a mnie zastanawia skąd taki nick u Ciebie :confused:

MAZIA - ja Ciebie w ogóle nie pamiętam :zawstydzona/y: ale pewnie dlatego że chwilę po tym jak urodziłam już się mniej zaczęłam udzielać a piszesz że ty się ukrywałaś w tym czasie :-p co do porodu to zleci :-) ciesz się brzuszkiem :-) a czemu cc ?

POLNA - czemu nie realne że pierworódka może mieć szybki poród ? :confused: a ja znam dziewczyny który taki miały ;-) zależy ile dziewczyna będzie czekać w domu przeważnie dłużej leżą na porodówce niż za 2 razem bo szybciej do szpitala lecą ale zdarzają się przecież wyjątki ;-)

JESTESANIOLKIEM - hehe nie nie żeby odczuważ "przyjemność" to by musiałom być moje dziecko :-p

ARTYSTKA - chyba za dużo się naczytałaś o depresji po porodowej :-p będzie dobrze ale nie nastawiaj się tak ;-) bo jeszcze sobie to wmówisz :baffled:

Co do wyglądu dziecka po porodzie to wszyscy mówili jak GRECJA że pomarszczone opuchnięte mogą nie być za piękne ale dla mnie Ninka była cudowna ja nie mogłam uwierzyć że to dziecko takie piękne jest :-p byłam bardzo pozytywnie zaskoczona :-p

Co do imion to mi dla dziewczynki Rosyjskie imiona się strasznie podobają mają charakter :-) a że Nina będzie Nina to ja już wiedziałam w przedszkolu :-p :-p :-p

Kurde później resztę opiszę bo odpisuje odpisuje a tu mi się strony nie kończą tyle nadrukowałyście a już dawno miałam iść Mysie kąpać :-p i kłaść:-p

Mała położona zasypia a ja lecę dalej z tematem ... :-p

EDYTA - "czy się komuś podoba czy nie... w końcu to nasze dziecko! " zajebiste podejście :-) co do wyników niestety nie pomogę ale myślę że google zna odpowiedź :-p

MOTYLICA - ...żałosna jesteś z takimi pytaniami. co ty masz 10 lat i pytasz się koleżanek czy chcą się z Tobą kumplować ... daj spokój ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
SYLCIA dziękuję;-)

A moje pysiowi zaczęły chyba wychodzić ząbki. Chodzę normalnie na rzęsach ale jakoś muszę dać radę dla maludy. Dałam mu na noc czopika, panadol i posmarowałam dziąsęłka maścią.

MAZIA a ja widzę że Ty świeżuteńką mężatką jesteś;-) GRATULUJĘ;-)
A tak serio powiedz jak podoba Ci się ten stan? Pewnie bardzo Ci służy...

Ostatnia edycja:
Do góry