reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

oj dziewczyny nie przejmujcie się. dzieci po samym porodzie zawsze są takie pomarszczone i opuchnięte. a po paru dniach wyglądają całkiem inaczej. ja pamiętam jak moja siostra cioteczna w tamtym roku w marcu synka urodziła. jak zobaczyłam zdjęcia świeżo po porodzie to pomyślałam "jeju ale brzydal", a po paru dniach jakiś taki mniejszy się zrobił i był tak śliczny, że trudno mi było w to uwierzyć! myślałam, że może dzieci podmienili:-D

reklama
grecja no wiem wiem jak dzieci malusie wyglądają ;) Tylko ja ogolnie swoich uczuć boje. Aleee mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
Dobra ide robić obiad ;)) nie piszcie za dużo żebym nadrobiła was później ;P

no mi tez sie Miki brzydki wydalwal taki siny brudny aczolwoiek i tak ta chwila byla cudowana:-p
Artystka uczucia przyjda jak nie od razu to po czasie;-) ja przez pieerwszy miesiac caly czas mialam w glowie ze jestem zla matka bo wlasnego dziecka nie rozumiem nie rozruzniam placzu itp. a teraz nikt nie wie tak dobrze jak ja:-) wiec czaas wszystko zaltwi.

jestemaniolkiem porod bedzie jak bedzie.
pola mnie tez dopiero po przebuciu peherza zaczelo bolec+oksytocyna bo bez nie to bym tam 100 lat siedziala rozwarcie wszytko ok a skurzy nie ma:confused::-p

Misiu sie przespal i mi broi a w szkoloe to sie dzisaj nauczyciele uwzieli ale no nie wazne nie wiele zostalo:wściekła/y:

Ale piszecie :-)
DZIEWCZYNY, nie ma co za wczasu martwić się porodem i co potem będzie. Trzeba mieć dobre nastawienie, choć nie nastawiać się na to że będzie lekko. Ja tak naprawdę zaczęłam się bać porodu kiedy poczułam że jestem zmęczona, a już miałam parte skurcze. Drugi poród tak samo. Ale warto się przemęczyć, naprawdę. A dzieci nie wyglądają tak jak te w filmach, piękne, pulchne i gładziutkie. Ale dla każdej mamy jej dziecko jest najpiękniejrze :-)

hm. Co tam jeszcze miałam napisać.
aha. Tak o tych imionach piszecie. Ciekawe czy znalazłby się ktoś taki, kto nazwie swojego syna Edward, albo Carlise itp? Albo Bella dla córki :-) wiem że niektórzy już za wczasu planują takie imiona :-)

ja na pewno nie dam mojemu dziecku jakiegoś typowo zagranicznego imienia, chociaż sama mam dziwne:baffled: mi się dla chłopczyka od zawsze podobało imię Dominik:rolleyes2: nad innym się nawet nie zastanawiałam (no może jeszcze Filip). a dla dziewczynki może być Kornelia, Amelka, Jagoda, ojj dużo by wymieniać:-D w ogóle to dużo ludzi zwraca uwagę na to, żeby imię pasowało do nazwiska, co według mnie jest bez sensu

Ostatnia edycja:
Agulek wiem wiem nawet kiedys co jakis czas bywalam bo kosz trenowalam a tam byla jedyna druzyna ktora nam zagrazala w kuj-pom no i jedno wiem napewno nie lubilam grac na waszej hali:-pale faktycznie nie daleko:-)

Gracje imie masz fajne.;-) A mialam clopaka o imieniu Filip no nei powiem fajny byl:-p

Ewi Edward to takie chyba normalne ale pozostale co podalas kosmos.

Grecja moja tesciowa wybierala takie imiona zeby pierwsza litera imienia zgadzala sie z pierwsza litera nazwiska (typu Kamil Kowalski itd) :-D
i powiem Ci ze jak urodze kiedys syna to damy mu na imie Patryk , potrzymamy tradycje tesciowej :-D

Aha ,zapomnialam Ewi nie dalabym dziecku na imie Edward - Edziu:-D wogole ze starych imion to podoba mi sie Antoni - Antos , do innych mam watpliwosci

Ostatnia edycja:
ale przyznajcie, Dominik piękne imię, prawda? zakochana jestem normalnie:-D
jakby ktoś mi się będzie wtrącał do nadania imienia mojemu dziecku to chyba wyjdę z siebie i stanę obok:no:

reklama
Grecja takkkkk bardzo ladne :tak::-p
powiem Ci ze kazda babcia bedzie chciala Ci podrzucic propozycje jak dac dziecku na imie a jak nie wybierzesz takiego jakie im sie podoba to bedzie ..obraza.. :-D Moja mama np. byla zla ze dalam Alicja Zuzanna a powinnam Zuzanna Alicja :sorry2::rofl2:

Ja znam sasiadke ktorej tesciowa wybierala imie dziecku , taka tradycja ze to tesciowa wybiera imie - chore ale wybrala Jacka wiec tragicznie nie bylo :-)

Do góry