reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

c6908b1dd05fd2f0.jpg

e559743894012c98.jpg

Tu ma 3 dni ;-)ehh kiedy to było :-) taka tyci tyci Mysia :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Femme slodziutkie te zdjecia:-) a Ninka chyba do Ciebie podoban jest?

Ale jestem glodna i najchetniej bym cos zjadla ale bed walczyc ze soba:-p

mój synek ma juz 13 miesecy prawie za pare dni bedzie miał i do tej pry pamieatm cały porub powiedcie mi jedno czy to jest dobry pmysł dziecko w takim wieku do złobka oddac

Ale tu dziś był ruch. I widzę,że na dodatek stare mamuśki się zameldowały. Troszkę poczytałam-ale nie wszystko,bo ciężko Was nadrobić.

Femme-pamiętam jak zaczęłam pisać na forum-ninka była taka malutka. A tu już ponad rok ma. Jak się chowa malutka?? Pewnie mamusia musi za nią biegać. Co do twojego wieczoru -wiem jak to jest mój nie odrywa się od konsoli lub komputera. Liczę,ze z tego wyrośnie...choć ma 27 lat. Wierzyć warto. A teekena akurat bardzo lubię. Tylko nie fifę-bo wkońcu mi się znudziło na to patrzeć.
Jak pierwszy raz zobaczyłam Adasia-to byłam w szoku-bo wyglądał naprawde dobrze. Nie był poobijany, wszystko miał takie zgrabne i kolor skóry ładny. No i szok,ze sie we mnie zmieścił(serio tak pomyślałam). No i zdziwiło mnie,ze pierwsza doba życia a on tak oczkami przewracał-rozglądał się. Inne dzieci spały cichutko w pierwszej dobie. A mój mały ciekawski awanturnik:) tak go pamietam. A przed porodem miałam wizję,ze będzie miał dużo kłaczków ciemnych-tak mi sie snił. A jak rodziłam usłyszałam widzę łysolka.... a ja szok-nie może być-moze zle widzi. Okazało sie,ze jakies tam włosy ma-ale malutko:p

Dorom-kupę czasu. Jak Alanek?? Ciekawe jak wygląda?? Napewno to już duży facet. I widzę,że też ma tak dużo ząbków jak synek Umi. Mój też się zapowiadał z szybkim wyrośnięciem ząbka-ale męczy się już długo-a ząbka dalej nie ma. Jak ja Ci zazdroszczę. Modlę się by już się skonczyło to marudzenie. A poza tym już się niecierpliwię-jak on będzie wyglądać taki gryzący:p

Pamiętam jak kilku z Was kibicowałam na porodówce. Wy mnie też wspierałyście. A tu pociechy już tak podrosły. Jakoś takiej zadumy dostałam nad upływającym czasem. Może to przez tą zimę. Marzę już o słonku i spacerkach z moim małym. Bo jak narazie czasem wyprowadza mnie z równowagi swoim marudzeniem. Ogólnie z niego wielki wesołek i urwis,ale przez zęby to taki niedotykalski bywa.

Zionka- ja mam nadzieje,ze synka przynajmniej do 2 roku życia odchowam. Sama nie wiem co będzie. Chce wrócić na studia. W poniedziałek ide w tej sprawie. I narazie nie wyobrażam sobie zostawić go 4 dni w miesiącu teściowej. Może z czasem mi przejdzie. Przyzwyczaje sie i sama go oddam do żlobka. Jak narazie nie opusciłam go na dłuzej niz 4 h.
Andrzejek super imie. Nasz też miał opcje Andrzej-tylko w ciąży nie chciałam. Jeden i drugi dziadek ma tak na imię. Dalismy mu na drugie. A teraz nawet żałuje. Adasiów się namnożyło.Jak nie ustrzelimy drugiej dziewczynki to będzie Andrzejek.

Ostatnia edycja:
mój syn ma imie po tacie...a drugie po dziadku czyli Darek Ignacy....a teraz to masakra jakas nie mam pojęcia jakie imie wybrac,jak mi sie jakies podoba to D nie i odwrotnie....podobaja mi sie polskie,proste imiona....obstawiamy drugiego chlopca i dotychaczasowe typy to Juliusz(Julek),Wojciech ale gdyby byla dziewczynka to Liliana....jak bedzie zobaczymy jak sie dzidziul urodzi
ignacy, juliusz, lilianka przecudne imionka :)

JESTEŚANIOŁKIEM. EDYTA Ja lubię imię mojej córki. To jedyne które mi i S się podobało. A że taki charakter jest mu przypisany to nic nie poradzę. Sama się o to prosiłam :-) he, he.
A wszystkie Justyny jakie znam są takie uparte :-)
uwierz ze lepszego imienia nie moglas wybrac, mala bedzie z mega charakterkiem, ale uwierz ze nie jest az tak zle ;)....

Tu ma 3 dni ;-)ehh kiedy to było :-) taka tyci tyci Mysia :-)
jejus jakie cudenko z niej przsliczne!!....

MOTYLICA - ...żałosna jesteś z takimi pytaniami. co ty masz 10 lat i pytasz się koleżanek czy chcą się z Tobą kumplować ... daj spokój ...

Tylko sie pytam....nie uwazam tego za zalosne....

I po egzaminach! HURAAAAAAAAAAAAAAA!
Fizyka - 4, chemia - 5, informatyka - 6
Gz plx :D

I bek... musze leciec wykarmic dziecię :cool2:

Gratuluje zdania Egzaminow...

Firanka_do mnie bylo...pytanie o tytul nicku?? czy nie??

korlowych snow:)

Ostatnia edycja:
hej
pobódka o 7.00 młody oszalał......:|

dzieki dziewczyny za gratki.....:*

Femme-rzeczywiście sliczna Ninka Ci z brzuszka wyskoczyła.....troszke mojego Darusia przypomina tez taki czarnuszek był.....a imie ma swoim tatusiu a moim mężu....czyli mamy Darusia Juniorka....a jak Ci sie córeczka chowa????kiedy plany na drógie?????:)))))

Ewi-moja ciąża ok....cały czas zagrożona przez ta szyjke ale staram sie o tym nie myslec i lecimy do przodu.....17 lutego mam połowkowe usg to juz bedziemy wiedzieli co tam siedzi......:)a z Darusiem ostatnio same nerwy,najpierw zapalenie grdła,dwa tyg męki...a tamten tydzien wirus grypy jelitowej,cztery dni biegunki i wymioty tak siemeczyl ze juz prawie do szpitala pukalam....ale przeszlo....nieststy wczoraj mielismy bilans dwulatka i wyszlo ze młody ma szmery przy serduszku...i lecimy do kardiologa i stulejke....eh.....mam nadzieje ze to przejdzje z wiekiem,ze to rozwojowe......a jak twoje szkraby.....????Justynka to juz duza dziewczynka.....???a Mareczek???

Jestesaniolkiem-zobaczymy czy którys typ utzryma sie do końca:)a z brzuszkiem mialam dokladnie tak jak dziewczyny piszą....młody wyskoczył a ja sie zastanawialam gdzie sie mój brzuch podzial.....tak pósto sie tam zrobilo.....

Asheara-ja tez Cie pamietam:)jak twój synek?????jak sobie radzisz ze szkoła i opieką nam malcem????:))))po ocenach widze ze całkiem spoko:)))

Łooo matko ,spodziewalam sie ze wiecej naprodukujecie :-p:-D
Umie nocka swietna , Ala zasnela po 20 i spala do 7 tylko ze ja sie meczylam z @ :dry::sorry2:

mamaola uhu widze w ciazy Jestes :-) Gratuluje ;-) dawno Cie nie bylo :happy2: to teraz musisz uwazac na siebie , a przy Darku ktos Ci pomaga czy siedzisz z Nim sama w domu ?
a imiona sliczne :tak: a ciaza zaplanowana byla ?

Ashera ja nie nazywam sie Polna :-p wogole jakbym miala sie tak nazywac zostalabym przy panienskim , a weeee :baffled::-D :-D ..Polna..to jest pewien skrot od nazwiska ;-)
Gratuluje niezlych ocen ;-)

motylicaja tak Firanka Ciebie sie pytala !!

Femme ja to Cie zawsze podziwialam ze Ty jestes taka fanka gier :sorry2: jestem drazliwa na tym punkcie :-D

reklama
edyta mi tez moj gin nie chcial powiedziec ale go wyblagalam ze chcemy wiedziec no i wkoncu Nam ulegl i powiedzial ..ja tu gwizdka nie widze.. :-D nastepnym razem kloc sie o zdjecie bo masz takie prawo ;-)

Do góry