reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hehe dziewczyny mi sie stare imiona podobają, a z takich bardzo nowoczesnych imion.
Wogóle imie Urban?! ja mam Urbańska na nazwisko :p I ktoś mi ostatnio powiedział zeby był Urban Urbański heheheh :p
Mi sie podobają takie imiona wlasnie jak Antoni, Krzyś, Hanna, Franio, Wojciech... ;) Nie podoba mi sie strasznie jak dają takie dziwne imiona takie kurcze trudne do wymówienia, albo Vivienne czy cos takiego... Jak np Wiśniewski dał dzieciakom.

reklama
powiem Ci ze kazda babcia bedzie chciala Ci podrzucic propozycje jak dac dziecku na imie a jak nie wybierzesz takiego jakie im sie podoba to bedzie ..obraza.. :-D Moja mama np. byla zla ze dalam Alicja Zuzanna a powinnam Zuzanna Alicja :sorry2:
u mnie to my wybieramy, moja mama tylko sie spytala jakie wybralismy , tesciowa nawet ne wiem czy sie tym zainteresowala... wali mnie ona :)...

Mnie babcia moja najbardziej wkurza.. ;/. Codziennie wyskakuje mi z nowymi imionami i milion razy pyta sie o jedno imie o np Maksa i sie pyta codziennie a ja codziennie jej odpowiadam ze nie. Wkurza mnie bo jest tak: Maksymilian? by miał przezwisko Maksyk ;/
Jejku moja babcia wogole od kazdego imienia takie beznadziejne skróty wymyśla, np Milosz mi proponowała, mi sie podoba, czemu nie, ale jak mnie wkurza jak babcia skraca Miłek i Miłek ;/
Jejku ona wogóle ma taki głos jak z kreskówek i strasznie mnie wkurza, codziennie rzuca imiona jakies ;/
Moja mama strzela fochy jak nie jest po jej, mojemu tacie to wszystko jedno ;p nie interesuje sie tym wcale ;p

EWI imiona prosto ze Zmierzchu, powiem ci że Bella, Edward ( tak ma na imie mojej siostry tesc , typowy Edek-Zgredek )czy Carlise bym może nie dała, ale Alice, Jasper - Alicja, Kacper , czemu nie; D Jacob-Jakub - chociaz mi sie Jakub nie podoba.

No i przy dziewczynce tak sie składa że chce Alicje, a przy chłopczyku Antek. Mam super przyjaciela mówie na niego Antek , choc ma inaczej na imie :D Ale on lubi. Takze chciała bym Antka , ale pewnie moj chlopak bedzie marudzil... ogolnie na chlopaka nie mam innego pomyslu, albo mi sie nie podoba, albo podoba ze wzg. na cos , albo jest zagraniczne a ja wole polskie jednak moze dac. No bo jak dziecku dam imie Brian , to moja babcia bedzie mówiła Brian i w zyciu nie wpadnie ze wymawia sie Brajan. Ogolnie na razie mowimy Julka, kiedys sie nam podobalo ale teraz juz sie nam troche znudzilo i Julka jest dopoki nie bedziemy wiedzieli płci , a potem sie okresli jakos konkretniej :D

Ja byłam wczoraj u gina. Babka stwierdziła, że mi sie szyjka skrociła do 1cm, a w skurczu jest gładka. jak mnie badała to miałam skurcz, ktorego nawet nie czulam. powiedziała, ze do końca ciazy raczej nie dojde, daje mi tak jeszcze ze 3 tyg. powiem szczerze, że troche mnie to zmartwiło...

Z tego co mowia u mnie to kobietka zdrowo moze rodzic od 37 tyg ciazy Ze wtedy dziecii w 99% maja juz cialko i narzady w pelnii rozwiniete ... Mi mowili ze na dniach bede rodzic gdy zaczynal mi sie 34 tyg jakos tak i tak caly czas mnie straszyli w szpitalu u gina a rodzilam dzien po terminie :)) Brzuchol mialam ogromny wisial na dole a siegal cyckow :))

Witajcie kobietki;-)

Nie zaglądałam bo w poniedziałek byłam u chirurga, miałam drobny zabieg i jak wróciłam do domu to aż płakałam z bólu tak mnie rwało. Dziś jest troszkę lepiej więc mogłam usiąść i do was zajrzeć choć jeszcze za bardzo nie mogę chodzić;/

A moja kruszynka kończy dziś 4 m-ce, ehhh jak ten czas szybko leci.:-D

Gratulacje !!!!!!!!!!!!

ASHEARA - hehe no to pojechałaś z tematem konkretnie :laugh2: :-p

Witam stare i nowe mamuśki :-p stwierdziłam że zacznę się z powrotem u was udzielać :-)

Noo to milo ze zamierzasz pisac znow :))

Artystka nieprzejmuj sie :)) Moja babcia powtarza ciagle ze nie ladnie bo ruskie prawoslawne imie dalam :)) Ami sie takowe podoba :)) A jakby byl chlopak to nazywal by sie Ksavier, Fabian, Kajetan jakos tak :)) Byleby do nazwiska pasowalo :))

Ostatnia edycja:
Co do imion to dla chlopczyka bylismy od poczatku zgodni,ze Antoś.Ale dla dziewczynki bylby wiekszy problem bo ja chcialam i chce Kaline(mam nadzieje,na nastepne dzidzi) ewentualnie Liliankę.A mojemu Kalinka sie nie podoba i juz.Bo to takie ruskie.

A dlaczego Antoś sama nie wiem,moj R ma tak na 3.A ja jakos lubie swietego Antoniego( od rzeczy zgubionych) i czesto sie do niego modlilam jak cos zgubilam.

Teraz moj R zaczal wybrzydzac bo jego mamie sie nie spodobalo to imie,stwierdzila ze Antek to takie jak ze wsi ,lepsze zebysmy dali Staszek(tak bedzie mial na drugie po moim dziadku).Dla mnie Stasiu jest śliczne ale STASZEK:confused::confused: zgroozoo wrrr.I od tej pory R cos marudzil ostatnio mi wymienil chyba wszystkie imiona chlopiece ale zadne mi sie nie podobalo.Ja i tak powiedzialam ,ze dziecku wody z mozgu robic nie bede i mowie juz do niego Antos i tak zostanie:tak::tak:.A zdaniem innych sie nie bede sugerowac.

Mnie babcia moja najbardziej wkurza.. ;/. Codziennie wyskakuje mi z nowymi imionami i milion razy pyta sie o jedno imie o np Maksa i sie pyta codziennie a ja codziennie jej odpowiadam ze nie. Wkurza mnie bo jest tak: Maksymilian? by miał przezwisko Maksyk ;/
Jejku moja babcia wogole od kazdego imienia takie beznadziejne skróty wymyśla, np Milosz mi proponowała, mi sie podoba, czemu nie, ale jak mnie wkurza jak babcia skraca Miłek i Miłek ;/
Jejku ona wogóle ma taki głos jak z kreskówek i strasznie mnie wkurza, codziennie rzuca imiona jakies ;/
Moja mama strzela fochy jak nie jest po jej, mojemu tacie to wszystko jedno ;p nie interesuje sie tym wcale ;p

współczuję... znów tatuś mojej dzidzi wymyślił sobie że jak będzie dziewczynka to będzie Aurora ;/ większego absurdu w życiu nie słyszałam... miałbym nazwać córkę jak radziecki okręt podwodny?! w życiu! :p co do chłopaka jesteśmy na szczęście zgodni... będzie Aleksy i już... czy się komuś podoba czy nie... w końcu to nasze dziecko!

Mazia89 Antoś to śliczne imię... nawet jako Antoni ładnie brzmi... tak dostojnie... :) a teściowa to wiesz... pomarudzi i jej przejdzie zwłaszcza jak mały będzie już z Wami :D

a ja dziewczynki odebrałam dziś wyniki tej krzywej cukrowej... ale nie wiem czy dobre czy nie (nie chciałabym tego drugi raz przechodzić... bleee) może któraś z Was się troszkę na tym zna?! :p

mazia wez sie nie przejmuj tym co mowi tesciowa pfffyy.... to twoj syn, ona juz swojemu wybierala imie...!!!!! Mi sie strasznie podoba imie Antoś, jest mega slodkie....
moja mama tez sie zdziwila ze na drugie Nadzi damy Antosia (Nadia Antonina)

Nadia tez ruskie imie ale P. ma korzenie ukrainskie wiec w duzej czesci to jego wybor!
Chlopak mial byc Nikodem Ireneusz (drugie po moim s.p. tacie)

a wg mnie Staszek dobre imie, ale na drugie, bo na pierwsze to takie dziiiwne... ;)

reklama
Jestesaniolkiem,Edyta nie przjmuje sie Tesciową,bo ona to zawsze tak na przekó mi.Ja powiem ,ze cos jest czarne a ona ze to biale:D.Ogolnie nie jest zle.Ona jest chorym czlowiekiem.A Antka to pewnie i tak bedzie widziec ra na ruski rok.

Edyta ale Twoj wymyslil imię o_O skad mu sie takie wzielo?? A Aleksy tez mi sie podoba.

Do góry