reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Polna wypracowanie to pół biedy zawsze coś sie napisze gorzej jak ktoś trafia na temat którego ni w ząb nie może ruszyć:-p Mnie wkurzyło to że ja opisała sie w jednym zadaniu masakrycznie duzo i było chyba 5 pkt na jedno odpowiedziałam zle i ani jednego nie przyznali mi dla tego przeszłam na podstawową

Motylicja no śliczny fryz, no a kolczyki i w ogóle biżuterie uwielbiam! Kocham! Mam mnóstwo, czasem sama robie kolczyki ;]
Polna no ja mieszkam na 4 pietrze. Mam farta bo u mnie ¾ osób to babcie i dziadkowie J Aleee… Jest też młodych troche i powiem że niezłe potrafią zrobić imprezy ale sąsiad pode mną ma 21 lat i robi raz na miesiąc impreze to zawsze przychodzi i się mnie pyta czy nie będzie mi przeszkadzać. :p ostatnio mu powiedziałam że jak ma coś dobrego do jedzenia i przyniesie to się nie pogniewam :p to śmiał się ale następnego dnia przyniósł mi ciasto :p Ale nie przyjęłam ;) W końcu żartowałam tylko z tym jedzeniem ;p
Lenka- masz w 100% racje, ja kiedyś nie przepadałam za złotem. Teraz tylko złoto. Też uważam że do złota się dorasta. Kiedyś np. też wina nie lubiłam białego, a teraz (tzn nie jak w ciąży jestem ;p ) ale ogólnie to lubie białe wino J

Umi2 ja jestem blada, ale mi np. złoto pasuje tzn aż taka blada może nie bo ja raczej mam pomarańczowy odcień skóry. Moja mama ma np. już oliwkową karnacje i też jej pasuje złoto, ale moja koleżanka która jest blada ale ma taką różowawą lekko cerę to jej już nie pasuje, ale srebro ślicznie u niej wygląda a np. u mnie tak dziwnie, jestem jeszcze bledsza w srebrze. Tzn mówie o zimie, bo jak w lato opale się to i srebro fajnie wygląda ;]

Aguszakochana noo to fajnie że już niedługo będziesz maluszka miała przy sobie.. też bym chciała żeby mój był ze mną już ;)

Asheara ;) no też platyna świetna ;) mam jeden pierścionek platynowy, ale niestety w ciazy palce spuchły i nosze tylko 2 pierścionki złote ;p które były za duuuże na mnie a teraz są dobre :D

Jeśli chodzi o szkole..
Wiecie zastanawiam sie czy iść zaraz po feriach teraz w lutym do szkoly na zaoczne.. ;/ Bo niby dyrka mi obiecała ze moge od półrocza drugiego przyjść na zaoczne, ze z dyrektorem porozmawia czy bede mogła. Bo poziom tego co mialam w szkole plastycznej, jest wyższy niż na zaocznym i że miałabym całe 1 półrocze zaliczone. Ale po 1 zdaje mi sie ze nie załatwiła mi dyrka tego, po 2 jak od lutego pojde do szkoly z brzuchem jeszcze?? gdzie ja nie moge z domu sie wygrzebać raz na pare dni a co dopiero jak bede miala większy brzuchol? Poza tym chciałabym być z małym bo niestety na mame liczyć za baaardzo to nie moge.. A chciałabym siedzieć z synkiem i nie myslec narazie o nauce. Ale wtedy bym miala rok do tyłu.. I by mi od wrzesnia 2 lata nauki zostały, a od 2 półrocza jakbym poszła teraz.. to by mi rok został..
Hm.. Ja to myśle że maturke to bym matematyke i historie rozszerzoną mogła napisać ;) Wogóle całą wiedze jaką powinno się mieć z historii kończąc pierwszą klase liceum to mam :p Mialam takiego nauczyciela że w jeden rok szkolny wszystko od podstawówki aż do nawet 2 klasy liceum z nami przerobił :p A ja pisałam komisa z hisi jak wiekszość osób w szkole.. I wszystko do tej pory umiem, na pamiec znam nawet na której stronie co jest w książce ;p
Ale szczerze, biologia nigdy!

artystka ja mam skóre taka jak mój młody na zdjęciu w sygnaturze nawet w avatarze widac ze z nas dwa blade typy tak wiec u mnie złoto całkowicie nie na miejscu wygląda białe złoto w połączeniu ze zwykłym tak ale nie samo żółte. Biologia a fe:-D Co do tego czy powinnas isc na zaoczny tok nie mam pojecia ja wiem ze zostałabym ale ty musisz podjąć decyzje sama.

Matura z matmy - jakas masakra. Jestem totalnym głąbem z matmy, jak wszystkiego sie moge nauczyc to matmy nie i juz. Na maturze myslalam zeby pisac geografie, łatwa, przyjemna, w sam raz dla takiego lenia jak ja. Myslalam tez o historii jako ze lubie historie , ale jak zwykle wole isc na łatwizne ; P a do biologi mam straszne obrzydzenie

Ogolnie tesciowa do mnie dzwonila i umowila wizyte do ginekologa dla mnie na sobote... poczytalam troche o tym ginekologu na internecie i z opini kobiet wynikalo ze jest emm..lekko ujmujac, malo kontaktowy , nic nie mowi chyba ze sie spyta. A ja co ja jestem zielona co ja moge spytac? Dlatego pojde w sobote, a potem pojde do swojego, tez nie jest za ciekawey ale ma wrazenie ze moze byc bardziej nowoczesny. No i jutro na 7 ide z nia na morfologie i cos tam, kobieta o mnie dba :D

a ja caly dzien mecze sie ze czkawka..

madzia geografia? Tak Ci sie wydaje że łatwa i przyjemna :D Chociaż ja umiem duuuzo z geografii to nie pisałabym jej :p A fee ;D
Najchętniej bym pisała historie sztuki rozszerzoną ;P

Jej, dziś taki mam dzien że nie moge praktycznie oddychać,tak mi jakoś jest ciężko że sobie nie wyobrażacie.. Duszno mi, ciężo mi łapać powietrze i jakaś taka niespokojna jestem.

artyska ciezko byc spokojnym skoro ciezko zlapac oddech, wydaje mi sie ze musisz sie czyms stresowac, moze nawet troche nieswiadomie czyms sie denerwujesz

Ja zauwazylam ze nie moge sie kapac w goracej wodzie, kiedys nie bylo problemu a ostatnio zaczynam sie dusisc, i musze odkrecac zimniejsza wode, po prostu bym sie wiem ze zwyczajnie udusila...ciekawe od czego to... moze jakas alergia albo cos...
A geografia jest latwa, nauczyc sie porzadnie mapy, obliczac polozenie geograficzne plus pare innych dupereli, poczytac troche i juz sie ma potrzebna widze do zdania matury. .

Mariola - wos jest prosty ale zludny, zmienia sie w wosie wszystko tak szybko jak pogoda i wlasnie te zmiany w ustawach i innych takich duperelach jak np zmiana ministra do spraw rolnictwa, a ty trafisz temat z tym zwiazany i juz mozesz nie zdac matury. Gospodarka zmienia sie z minuty na minute takze ja osobiscie darowala bym sobie wos...
w Historii juz nic zmienic nie mozesz wiec jest o wiele lepsza, a geografia zmienia sie ale nie tak czesto jak politycy w naszym rzadzie...na szczescie

Ostatnia edycja:
madzia18 no moim zdaniem nie jest taka prosta gera bo oprocz tego co wymienials jeszcze strefy rozne nazwy dziwne chociazby iles rodzaji lagun albo wydm. A wos byl prosty zawsze byl za taki uwazany ale w zeszlym roku juz nie dali takiej prostej i w tym juz tak duzo osob nie chce pisac ja mysle ze wos to dla tych co sa w miare na bierzaca i interesuje sie polityka itp

Asheara No cóż mi też strasznie szybko te 9 miesięcy przeleciało..;) Sama byłam w szoku gdy lekarz powiedział mi że jestem gotowa do porodu ponieważ dziecko jest już nisko ,szyjka się skraca..teraz tylko czekać na rozwarcie:-D Myślę że już nieługo to nastąpi ponieważ ostatnie dni czuję się nieco gorzej ;/ A mała waży już ponoć 3 kilo 200 więc jest gotowa wyjść na świat ;] :tak:Dziękuje ci bardzo za życzenia ..;)
kolia Dziękuje za życzenia...;) A co do śniegu to sama osobiście trochę się na niego wkurzam..ale to tylko teraz ponieważ idąc gdzieś po śliskiej nawierzchni wyglądam co najmniej jak pingwin jak nie bałwan z tym brzuchem he :tak: Ale jak brzuszka nie bedzie to bardzo chętnie wybiorę się na spacerek.
artystka92 Teżsię cieszę...a najbardziej ciekawi mnie mina mojego faceta kiedy przyjedzie do szpitala i zobaczy malucha..pewnie się rozklei..:-)

reklama
POMOCY, musze szybko cos znalezc na rozstepy co mozna uzywac wczesniej niz od 4 miesiaca ciazy. Jest w ogole takie cos? Albo jaki kolwiek zwykly krem mozna stosowac?

kolia sadze ze ja z wosem nie miala bym problemu dlatego ze chodze do technikum ekonomicznego, wszytsko na biezaco

Do góry