reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

madzia chodzi o to ze czasem tak mam. i to raczej nie z nerwów, wydaje mi sie ze to zleży od tego jaka jest pogoda, jak jest cieplej to mam otwarte okna, jeszcze przed swietami przy otwartych oknach spałam i byl przepływ powietrza, teraz są mrozy i zamkniete wszystko.. I dlatego, duszno mi i ciężko ;/ A jak wychodze na dwor to jest ok, tylko ze u mnie to nigdzie nie odśnieżają ;/ ze 20 takich ruchliwych ulic odśnieżyli, a ja mieszkam tak ze sa same male, malo tego nawet z klatki ciezko wyjść ,śniegu po kolana jest a nikt nie odśnieża wiec ja przejde 20 metrów i jestem zmeczona ( zauważyłam że nie chodze jak kobieta w ciązy ale własnie tak jak powiedziała aguska że jak pingwin:p ) bujam sie, na prawo, na lewo, na prawo na lewo ;p haha
dla odmiany jeśli chodzi o ciążę.. Leci szybko jak nie wiem, niedawno dowiedzialam sie ze w ciazy jestem a tu juz 31 tydzień ;p ;] czas leci nieubłaganie, jeszcze dosłownie chwila i bedzie dzidzius ze mna, zleci szybko :)

kolia zgadzam sie! :) Gera nie jest taka aż prosta, trzeba znać rodzaje, gleb, opisać je (to też sie do geografi zalicza) a geografia nie tylko polega na mapach ;) jest duuużo wręcz mnóstwo rzeczy ktore trzeba znać a tak naprawde na biologi sie powinno ich uczyć ;) ja sama nie wiedzialam ze do działu geografi wlicza sie tyle z biologi ;)
Duuużo nauki, nie oszukujmy sie ;) W każdej dziedzinie jest haczyk, i każda dziedzina na swój sposób jest trudna ;)

madzia oliwka ;) Żaden krem nie daje rezultatów ;)
Oliwka najzwyklejsza, można od poczatku używać i jest według mnie najlepsza :)

reklama
artystka oj leci pamietam jak test robilam a lobuz juz ma prawie 14 miesiecy i probuje wszytskich ustawiac:shocked2::-)
madzia oliwka napewno ja cala ciaze uzywalam balsamu nivei ale chyba bardziej pewna jest oliwka.

Tu taka rozmowa o maturze a ja zamiast sie uczyc siedze na bb ale jutro wolne to nadrobie:-p

Jeśli z wosu polegnę na bieżących wydarzeniach to nadrobię innymi :). Tematy odnośnie bieżących są głównie oparte na teskatch źródłowych i statystykach więc można z tego jakoś wybrnąć. A nawet jeśli nie odpowiem na pytanie o aktualnym ministrze to przecież jest tam też sporo teorii dotyczącej różnych ciekawych spraw :).
artystka mi też czasy ciąży lecą strasznie szybko:) . Mimo że na kazdej chwiili skupiałam się żeby jej nie zapomnieć to pamiętam tylko chwilę jak dowiedziałam się że jestemw ciąży , jak powiedziałam dla mojego M o pozytywnym teście , normalnie każdy szczegół z tamtego dnia pamietam :), i to co jest pomiędzy . A tak to kompletnie nic. Zleciało mi tak , że nie wiem :)

jeju dziewczyny przerażacie mnie. nie było mnie zaledwie pare godzin a wy już natrzaskałyście 4 strony:szok: no więc tak:
geografia tylko wydaje się łatwa, ale wcale taka nie jest. trzeba mieć duuużą wiedzę, żeby ją zdać. ja pisałam wos rozszerzony i jestem zadowolona. wcale nie jest taki zły, na pewno lepszy niż historia;-) zmian ministrów itd z nowym rokiem nie musicie się obawiać bo matury są układane już w styczniu, więc nie ma mowy, żeby było coś aż tak nowego. najlepiej wejść na stronę CKE i porozwiązywać sobie matury z lat ubiegłych. wtedy przynajmniej można mniej więcej zobaczyć jaki jest poziom i do czego większą wagę przyłożyć. a propos jeszcze tego wosu - jeżeli w pierwszej części abc wam trochę nie pójdzie to można nadrobić drugą częścią, czyli pytania do źródeł, które się czyta i 3 część czyli wypracowanie z wiedzy własnej i z tych źródeł (mówię o poziomie rozszerzonym). a podstawowy to już w ogóle łatwizna:tak: patrząc na te wszystkie matury z wosu to radzę się dobrze nauczyć Unii Europejskiej, wszystkiego o państwie i z prawa też trochę. reszty też można się spodziewać ale pewnie w mniejszych ilościach

madzia-ty dzis lenuszek jestes...ehhe:-)

co do pierscionow to mnie sie podobaja proste...nie za wystaajcym cozkiem bo mozna gdzies zachaczyc...

ja ide na 13 do Piotrusia i juz doczekac sie nie moge....ehhe

u mnie nie sypie.....ale cos szaro buro jest....

buzka

Ojj jak ja bym miala patrzec ze cos wystaje to zadnej bizuterii bym nie miala chyba Bo uwielbiam wielkie pierscienie duze bransolety wielkie kolczyki i duze korale :)

Witajcie mamusie ;) :-) Ale szybko uzupełniacie posty.... szok :-D
Wybaczcie że ja nie w temacie ale przygotowuję się aktualnie do wielkiego finału ;) W piątek byłam u gina i okazało się że co prawda rozwarcia nie ma ale szyjka jest już skrócona a dziecko jest już bardzo nisko.Co dzień czuje delikatne skurcze więc za niedługo powinno być po wszystkim...Przez ostatnie dni sprzątałam , przygotowałam rzeczy do szpitala i szykowałam wyprawkę... na wszelki wypadek ;P jesli już bede gotowa bede zaglądać tu często...;-)

Noo to czekamy na porod Bo juz w sumie mozesz zdrowo rodzic :)) Milego i lekkiego porodu :)

madzia18 - planujecie zareczyny? :szok:

O matko, to juz ? :shocked2:
Niebawem bedzie po wszystkim chociaz te ostatnie dni zazwyczaj sie ciagna niemilosiernie... Aguś, zycze Ci rozwiazania bez komplikacji i wi miare mozliwosci szybkiego :*

To prawda.. mam tak samo - zloto mi sie podoba, ale na kims. Jao osbiscie w zlocie wygladam jak jakas... cyganka? :-D
A piersionek zareczynowy marzy mi sie z platyny... no ale coz... pomarzyc mozna, co nie? :-D

Dziś czekaja mnie wielkie porzadki... 4 prania, caly dom do wysprzatania, obiad zrobic... w tym wszystkim jeszcze sie zajmowac Damianem, a jak zasnie to wkuwac material. Na sama mysl padam z nog :dry:

P.s DAMIANEK WCZORAJ SKONCZYL 3 MIESIACE... KIEDY TO MINELO???! o_O

No u mnie 16 Nadinka bedzie miala 9 miesiecy :)) Czas lecii tak szybko a dopiero sie to widzii wlasnie po dzieciach :)

POMOCY, musze szybko cos znalezc na rozstepy co mozna uzywac wczesniej niz od 4 miesiaca ciazy. Jest w ogole takie cos? Albo jaki kolwiek zwykly krem mozna stosowac?

kolia sadze ze ja z wosem nie miala bym problemu dlatego ze chodze do technikum ekonomicznego, wszytsko na biezaco

Oliwka :))

Cześć Mamuśki ;-) widzę że wiele tematów poruszyłyście :tak:
1. Pierścionek fakt białe złoto jest ciekawsze czasy się nieco zmieniły i my tez taki wybraliśmy tzn. Ja przedstawiłam kilka opcji mojemu B a on sam zdecydował :-D jest mały delikatny cudny :-D czekałam ponad 3 lata ale się doczekałam :-D
2. Matura haha :-) 4 lata wstecz tez się stresowałam a teraz to bym z biegu podeszła :-p zdawałam biologie rozszerzoną jestem maniaczką biologiczną:sorry2: robią wokół tego mnóstwo złej atmosfery i stresu a jak się już zacznie pisac to z górki leci :tak: będę za was trzymac kciuki :tak::tak::tak:
3.Jeżeli macie pytania kosmetyczne o rozstepy cere to piszcie zajmuje sie tym na codzień i chętnie wam doradzę musicie ostrożnie do tematu podchodzić żeby maluchom nie zaszkodzić:tak::tak::tak:

Witajcie mamusie ;) :-) Ale szybko uzupełniacie posty.... szok :-D
Wybaczcie że ja nie w temacie ale przygotowuję się aktualnie do wielkiego finału ;) W piątek byłam u gina i okazało się że co prawda rozwarcia nie ma ale szyjka jest już skrócona a dziecko jest już bardzo nisko.Co dzień czuje delikatne skurcze więc za niedługo powinno być po wszystkim...Przez ostatnie dni sprzątałam , przygotowałam rzeczy do szpitala i szykowałam wyprawkę... na wszelki wypadek ;P jesli już bede gotowa bede zaglądać tu często...;-)

OOO juz juz....to trzyma kicuki za rozwuj akcji...

Motylicja no śliczny fryz, no a kolczyki i w ogóle biżuterie uwielbiam! Kocham! Mam mnóstwo, czasem sama robie kolczyki ;]

Jeśli chodzi o szkole..
Wiecie zastanawiam sie czy iść zaraz po feriach teraz w lutym do szkoly na zaoczne.. ;/ Bo niby dyrka mi obiecała ze moge od półrocza drugiego przyjść na zaoczne, ze z dyrektorem porozmawia czy bede mogła. Bo poziom tego co mialam w szkole plastycznej, jest wyższy niż na zaocznym i że miałabym całe 1 półrocze zaliczone. Ale po 1 zdaje mi sie ze nie załatwiła mi dyrka tego, po 2 jak od lutego pojde do szkoly z brzuchem jeszcze?? gdzie ja nie moge z domu sie wygrzebać raz na pare dni a co dopiero jak bede miala większy brzuchol? Poza tym chciałabym być z małym bo niestety na mame liczyć za baaardzo to nie moge.. A chciałabym siedzieć z synkiem i nie myslec narazie o nauce. Ale wtedy bym miala rok do tyłu.. I by mi od wrzesnia 2 lata nauki zostały, a od 2 półrocza jakbym poszła teraz.. to by mi rok został..
Hm.. Ja to myśle że maturke to bym matematyke i historie rozszerzoną mogła napisać ;) Wogóle całą wiedze jaką powinno się mieć z historii kończąc pierwszą klase liceum to mam :p Mialam takiego nauczyciela że w jeden rok szkolny wszystko od podstawówki aż do nawet 2 klasy liceum z nami przerobił :p A ja pisałam komisa z hisi jak wiekszość osób w szkole.. I wszystko do tej pory umiem, na pamiec znam nawet na której stronie co jest w książce ;p
Ale szczerze, biologia nigdy!

a dziekuje....kochana a ldaczego mama ci nie pomoze??? a ty masz chlopaka?? Nie wiem jaka jest twa sytulacja wiec sie pytam....

Ojj jak ja bym miala patrzec ze cos wystaje to zadnej bizuterii bym nie miala chyba Bo uwielbiam wielkie pierscienie duze bransolety wielkie kolczyki i duze korale :)

Mnie tu chodzilo bardziej o pierscionki...ze mozna zachaczyc o ubranie...

A ja po pracy..juz dawno.....i u znajomocyh byla.....

Co do Piotruska....to naprawde zle bylo na paczatku z nim jak mi jego mama to opowiadala to prawie sie sie rozryczalam:( Dostal tych dysznosci nagle...dobrze ze go czestochowy dojechali...a pozniej do jakiego szpitala 2 jechal w karetce...i tam mu dawali lekii i nic...nie dzilaly na niego....juz mieli mu robic Tracheotomie(chyba tak sie to pisze) ale naszczescie mu sie ta krtan rozluznila....I spedzili tam 5 dni...i wrocili...Piotrek ogolnie lobuziaz jest....Bardzo sie cieszyl ze przyszlam do niego..patrzyl sie na mnie jak weszla...jak w obraz...

a Pozniej tulil sie do mnie z godzinke i opwiadal tak po dziecinnemu ze :Wiesz byles w szpitalu i jechalem kartetka ale ona nie dziwonila tylko troszke,i mi robili kuj kuj w raczke(czyli wbijajli mu weflon) i dostalem misia...w karetce...."

Wiecie ja nie wiem co bym zorbila jak by On umarl:(....ale juz jest oki..wiec nie mysle.....co by bylo gdyby

ps;Sorki musilam sie wyzalic.....

reklama
ok, nie wiem czy nadaje sie do mlodych mamusiek ( mam aktualnie (jeszcze) 19lat.... w tym roku stukna mi 2 dyszki)....

Ok, znam tu jedna cudna pania ---> artystka kissiak dla ciebie :*!!! ---> ale i tak co nie co napisze, tak w wielkim skrocie - z Tatusiem Malej (panem P. ) jestem juz poonad rok :), wpdlismy niechcacy ale szczerze, gdyby nie mysl ze Mala jest w drodze to na bank bysmy juz ze soba nie byli, corunia nas do siebie zblizyla :)... Kochana dzidzia, co nie :D???...

Problemy sa jak wszedzie, ale dajemy rade - a przynajmniej staramy sie :)...
P. skonczy 27 lat w tym roku a nadal z niego wielki dziec - mezczyzni chyba nigdy do konca nie dorastaja :D ....

Wiec tak, nie pracuje, szkoly nie skonczylam ( powodem jest rodzina a raczej jej czesciowy brak ale to malo wazne), narazie nie widze sie w szkole, ale moze od wrzesnia uda mi sie skonczyc to co zaczelam :)...

ok... jak narazie chyba starczy :)...
Buziaki Sliczne :*

Do góry