reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

GUMI$ : luteina Ci nie zaszkodzi bo biorą ją kobiety w ciąży na podtrzymanie ciąży. Pierwszy test, jeżeli jest zrobiony za wcześnie może byc negatywny (moje dwa pierwsze testy były - a potem + :)) :tak:
Poczekaj jeszcze do końca tygodnia i zrób jeszcze jeden test. Jeżeli jesteś już w 39 dniu cyklu to istnieje duże prawdopodobieństwo :)) no chyba że twoje cykle są takie nieregularne... to z testem poczekaj jeszcze tydzień.
U mnie pierwszym objawem były swędzące piersi a raczej same sutki. Jest to jeden z objawów początku ciąży.
Powodzenia :-)

reklama
Ja również mam 20 lat i spodziewam się Maluszka :))) jestem bardzo szczęśliwa, mój narzeczony również - ciążą nie była wpadką. Lecz macie rację dziewczyny... Ciężko jest kroczyć spokojnie ulicą. Niech tylko zauważy Cie jakaś "uprzejma" babcia... Wiadomo że dzisiaj kobiety odkładają macierzyństwo "na potem". Ja tak nie chciałam! I widzę że Wy również :) Podziwiam Nas :D może czeka Nas więcej trudności niż mamy po np. 30tce lecz są to głównie kłopoty typowo materialne - jak w moim przypadku. Szukamy właśnie mieszkania, ja mam problem z pracą ponieważ jestem zatrudniona na um zlecenie (MOZE KTORAS Z WAS BYLA W TAKIEJ SYTUACJI W ZWIAZKU Z PRACA - PROSZE O PODPOWIEDZI CO ROBIC :().. Natomiast jestem pewna (!) że starsze mamy będą mogły Nam pozazdrościć Kochane swobodnego dobrego kontaktu z dziećmi, cierpliwości, pomysłowości itp :D Także trzymajmy się i cieszmy nadejściem Maleństw :DDD

Pozdrowionka :*

Ania1201 A mnie nic nie swędziało za to strasznie jajniki mnie bolały
Asiowo reakcja jak u mojego chłopaka:-p Ja tunczyka uwielbiam :-) Pamietam jak mój T sie skrzywił jak zobaczył w pizzy ananasy:-p a teraz je ze smakiem:-) Ale do tunczyka w pizzy go nie przekonałam:-)

Ale nadziergałyście tych postów :p

umi2 -Jak już ma się maleństwo to jakoś się człowiek prezyzwyczaja do tego noszenia na rękach ale ćwiczenia mogą sie przydać :p.
Pisałaś o tym, że w drzwiach się nie mogłaś zmieścić... Jak jak byłam w ciąży kąpałam się czasem w wannie z moim mężem, bo wtedy podnosił sie poziom wody i chociaż cały brzuch miałam pod nią. :p

agusiaczek - Witaj wśród młodych mam.

dorom5 - W imieniu Klaudynki dziekuję za komplement :)

Asiowo - Wiesz, raczej mamy swoje rytuały... Do niedawna była codzienna kąpiel o tej samej porze (teraz kąpe przeważnie co drugi dzień), mąż akurat wychodzi na nocki do pracy więc są buziaczki na dobranoc no i butla. Wsumie to tylko 3 oststsnie wieczory był takie problemy z zasypianiem... Dziś raz w dzień tak sie wykopywała i wogóle ale zaczełam jej spiewać "Aaaaa kotki dwa..." i zasneła. teraz na wieczór zrobiłam tak samo i po pół godzinki poszła spać.
Pozatym to i moja córcia nie miała kolek co bardzo mnie cieszy.
No i smacznej pizzy.

misia moja miała kolki do końca 4 m-ca, synek znajomej przez bite 6 m-cy :sorry2:
gumi$ ja brałam luteinę 50 pod język ale po ciązy gdy od zakończenia karmienia jeszcze przez 6 m-cy nie miałam okresu a jakieś plamienia no i te wstrętną nadżerkę :zawstydzona/y::dry:
galarecia cieszę się, że lepiej między wami :-) u nas jak wiatr zawieje :-( raz mnie kocha, później szarpie i wyzywa :-( przez rok planowaliśmy kupno domu, udało sie z kredytem a ten pajac dziś mi mówi ze on nie bedzie dla mnie(!) domu kupował bo on wie ze razem nie będziemy, bo jestem taką kobietą z którą się wytrzymać długo nie da (jesteśmy 5 lat razem) buu :-:)-:)dry:
asiowo ach jak zadroszcze, facet pomaga, jeszcze w kuchni siedzi hihi
ale babcia moja mi powiedziała ostatnio "widziały gały, co brały" ach właśnie o to chodzi ze wtedy taki niebył :dry:

wpisałam się do POZNAJMY się :-D i wkleiłam zdj :-p

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chcialabym sie usprawiedliwic.. czytam wszystkie posty.. jezeli widze cos waznego to pisze ,a jezeli piszecie coś miedzy sobą to poprostu nie chce sie tak nagle wcinac. ;)

misia391 - Mnie żebra bolą strasznie :dry: Czasami nie moge juz wytrzymać :dry: I sie prostuje albo zginam, juz sama nie wiem co mam robić. Mam nadzieje ze i mnie tzn. Synka kolki nie bede łapać. No a z tym karieniem, to licze na pomoc położnych, i oczywiście Mamy - hehe :-p Ja podobno ciągnęłam z cyca pół roku - wiec jakby to nie było Mamy wiedza co i jak :tak:
Asiowo - Dziekuje :zawstydzona/y: No to kólko do pływania gdzieś w szafie mam :-p To fajnie że takie można wykorzystać, a nie wydawać sianka na jakieś specjalne.
Szczęściara z tymi zebrami, ja czasami zwijam sie z bolu - wieczorami np. teraz :dry:
ANIA2608 - Nio czuje to samo :-( Z tą piersią to nie udalo Ci się :-( Ale nie z Twojej winy, i mi może sie taka sytuacja przydażyć, ale jestem dobrej mysli ;-)
Galareciu - Dziekuje. To widze że każda jest za dmuchanym kolkiem, ale macie racje oczywiście po co wydawać niepotrzebnie sianko. Ale wszystko juz wporzadku? Wszystko zagojone? Pękniecie? Myśle o tym że te kolki do 7-8 miesiaca to musza byc straszne... boje sie troszke macierzynstwa :-(
madzik1388 - Czyli z tymi kolkami to wszystko zależy od Nas samych :tak:
Umi2- Pupa tzn. krocze mnie tez boli - ahh te uroki ciazy :-p
Panistepelek - Pozdrów Klaudynke :-p;-)

reklama
Maagda Spokojnie to nie był atak:-) chodzi o to ze wszyscy chcą traktowac nowe osoby tak samo jak stare juz znane:-) i dlatego taka reakcja:-)
diankusładne zdjęcia:-) sliczna córeczka
panistepelek hahahah to mnie rozbroiło. :-) swietny pomysł:-D jak bede juz na koncówce to wypróbuje to tylko musimy juz mieszkac na swoim bo u mnie tylko prysznic to sie nie da:-)
Dorom korcze to mi troche cierpnie ale ogólnie to tak jakby mnie kosc ogonowa bolała albo posladki:-p

Do góry