reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Femme Ty to jesteś bezwzględna:-p A przywitanie szczere i prawdziwe:tak:

Baby nie mam głowy żeby zapamiętać to wszystko i odpisać wszystkim...

Dorom jeśli chcesz uniknąć kolek to polecam buteleczki Dr Brown's.My wzięliśmy jedną na próbę i są naprawdę świetne.Mają w środku taki lejek do odpowietrzania i dzięki temu dziecko nie łapie powietrza i nie ma kolek:tak: Kup sobie od razu taką dużą do mleka i mała do herbatki:tak: Naprawdę warto,bo kolki to prawdziwa zmora.
A jeśli chodzi o szczepienia to my też braliśmy te bezpłatne.Ale te płatne nie polegają tylko na tym,że jest mniej kłuć,ale głównie na tym,że są czystsze i lepsze.Także jak dzieciaczek jest słaby albo choruje to na pewno warto za nie zapłacić.

reklama
Galareciu - Ja chciałabym karmic piesia, ale zobaczymy czy mi się uda. Jak nie to zostanie mleczko modyfikowane. Tak sobie myśle że nie masz zdjęcia Maluszka w sygnaturze :-( A milo się ogląda zdjęcia Waszych pociech :-)
Femme - No oby mój Synek mało płakał przy szczepianiach, Twoja Ninka to dzilna babka, po Mamie? :>
A ja postanowiłam uzupełnic informacje o sobie na wątku "Poznajmy się" :-) Żebyście wiedziały skąd sie wziełam :-) I wogole coś o mnie :-) No i wybaczcie ze wczesniej tego nie zrobiłam :-) Ale nadrabiam... nadrabiam :-)

Krystynka ja tam bede cieszyc sie i z dziewczynki i z chlopczyka .. wazne zeby zdrowe bylo. ;) Mimo iz lekarz powiedzial mi ze dziewczynka bedzie to nie nastawiam sie ;) bo moze okazac sie ze się pomylil. ;)
Umi2 no wlasnie znajac życie tak będzie.. ze jak urodze to napisze wam ze bylo wszystko ok i bol do zniesienia. ;))

dorom5 ja też chciałam karmić piersią.. Tylko niestety nie udało się, bo nie miałam już siły i wsparcia..
No ale Tobie życzę aby się udało.
Uzupełniaj, uzupełniaj:tak:

Aniu2608 te płatne podobno mają w sobie żywe bakterie którą są lepsze dla słabego i skłonnego na wirusy organizmu. Ale uważam że jeżeli nic dziecku nie jest po bezpłatnych to nie ma co wyrzucać pieniędzy w bloto.

Maagda zapraszam na wątek https://www.babyboom.pl/forum/mlodziutkie-mamy-przyszle-i-obecne-f236/poznajmy-sie-16614/ i do odpisywania każdej a przynajmniej większości.

edit:
Maagda dziękuję.

A co do kasowania postów tak jak femka pisała za niestosowanie się do regulaminu to ja jestem za. Tylko to już zadanie moderatorek.

Ostatnia edycja:
Galareciu wiadomo,że te płatne są lepsze,ale jeśli dziecko jest zdrowe i silne i dobrze znosi szczepienie to też uważam,że lepiej wydać te pieniądze na coś innego.Gdybym miała więcej kaski to na pewno bym je wzięła,ale przy takich normalnych warunkach można sobie odpuścić.w końcu większość ludzi z nich korzysta i jest ok:tak:

Dorom A Ty zauważasz może,że dość często do Ciebie piszę czy nie bardzo???

Madziu a odpisywać można czasem też do kogoś kto kieruje swoje słowa ogólnie do nas,a nie tylko i wyłącznie do Ciebie.

dorom Ja akurat chciałam przejsc tyłem do niego i nie zmiescił mi sie brzuch:-p ale co do boczków to w moim przypadku to prawda. Ja tez zamierzam karmic piersia ale do 4 miesiaca potem do pracy musze sie wybrac i jak cos to bede małemu mleczko odciagac:-)
Galarecia To uzupełnie ale nie dzis bo do tego trzeba weny której mi brak:-p
Maagda_ Samolubie jeden:-p pisz do wszystkich bo moze byc tak ze nikt ci nie odpisze i co wtedy nastanie głucha cisza, a ty poczujesz sie odrzucona chociaz powód mógłby byc taki ze np temat sie wypalił:-) tak wiec czytaj wszystkie posty i nie tylko gdy zobaczysz swój nick bo czasem ktos moze napisac cos waznego a ty przegapisz bo nie bedzie skierowane do ciebie:-p

my chociaż nie mamy za dużo kaski (w tym mies. nam zabrakło) to i tak zdecydowaliśmy się na te płatne szczepionki :sorry2:;-)
tak mi było szkoda naszej niuni że musiałam się na o zdecydować
tyle kłuć nas ominie :-D

ANIA2608 - Aniu, jezeli Tobie nie odpisywałam to wybacz :zawstydzona/y:
Staram się kazdemu odpisywać, poprawie się :tak:
A co do kolek, to mam nadzieje że uda mi się ich uniknac :sorry2: Chciaz pewnie kazde dziecko je ma i mnie tez to czeka. Zapisalam sobie nazwe buteleczek, dzięki ;-)
Galareciu - To duzo zalezy od pielegniare czy karmi sie piersia? Czy mi sie wydaje? Bo slyszalam ze jak pielegniarka pomoze mi odpowiednio przy karieniu Maluszka to mi bedzie juz latwo, najwazniejszy ten pierwszy kontakt dziecka "cycem".
Jak ktorejs nie odpisze, to odrazu z gory przepraszam Dziewczyny! Żeby nie bylo pozniej nieporozumien.
edit: Umi2 - Ja 20 tyg. o ile sie nie myle bede na macierzynskim. Tak ze po 5 miesiacach pojde do pracy. A ma pytanko bolą Cie żebra?

Ostatnia edycja:
reklama
Dorom, z tym karmieniem nie jest tak łatwo jak piszesz:tak: No niestety... nie zalezy od od pielegniarki, a od Ciebie i dzieciątka i od Twoich najblizszych. Moim zdaniem wsparcie najblizszych musi byc tu ogromne... samemu nie da sie rady, osłabienie i zmeczenie organizmu daje w kość. To, że karmie mała do dziś to zasługa przede wszystkim mojego męża, który mi bardzo pomagał na poczatku gdy wszystko bolało..., dojrze na tyłku siedziec nie umiałam, to przy przystawianiu ból nieziemski, mała mnie pogryzła tak, ze ryczałam:zawstydzona/y: Ale P. na poczatku tak mi pomagał, ja praytcznie tylko karmiłam małą, a On przewijał, przebierał, kąpał, itd...:tak:

A co do szczepionek, Paulinka była szczepiona tymi bezpłatnymi i nie załuje. Doszłam do wniosku, ze kiedys nie było skojarzonych i jakos wszystkie dzieci były szczepione normalnie. Moim zdaniem, ze bezpłatne to nie znaczy gorsze! Mała i tak popłakała tylko przy 3 kłuciu, 2 pierwszych nawet nie poczuła:-p Na 1 szczepieniu nawet spała:-D i nic jej nigdy nie było, a troszke juz tego przezyła...:tak:

Do góry