reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo - Oczywiscie nie mówie ze bezpłatne to gorsze ;-) Tylko żal tych Maleństw :-(
Wsparcie mysle ze bede miec w najblizszych... ale wiadomo zobaczymy za 3 miesiace jak to bedzie :tak:
A jeszcze przy okazji, warto kupic takie kolka pod tylek, jak sie siada po porodzie? Cos jak dmuchane kolko do plywania ;-)

reklama
ANIA2608 - Aniu, jezeli Tobie nie odpisywałam to wybacz :zawstydzona/y:
Staram się kazdemu odpisywać, poprawie się :tak:
A co do kolek, to mam nadzieje że uda mi się ich uniknac :sorry2: Chciaz pewnie kazde dziecko je ma i mnie tez to czeka. Zapisalam sobie nazwe buteleczek, dzięki ;-)
Galareciu - To duzo zalezy od pielegniare czy karmi sie piersia? Czy mi sie wydaje? Bo slyszalam ze jak pielegniarka pomoze mi odpowiednio przy karieniu Maluszka to mi bedzie juz latwo, najwazniejszy ten pierwszy kontakt dziecka "cycem".
Jak ktorejs nie odpisze, to odrazu z gory przepraszam Dziewczyny! Żeby nie bylo pozniej nieporozumien.
edit: Umi2 - Ja 20 tyg. o ile sie nie myle bede na macierzynskim. Tak ze po 5 miesiacach pojde do pracy. A ma pytanko bolą Cie żebra?

jeśli chodzi o kolki to moja mała wogóle ich nie miałą :-) więc to nie jest regułą że każde dziecko musi mieć
ja zaopatrzyłam się w kropelki na kolki ktore polecała znajoma bo jej dziecko często miało kolki a po kropelkach przechodziło
ale nie używałam tych kropelek więc mam je na sprzedaż jeśli ktoś chciałby odkupić ;-) dałam za nie 60zl ale chociaż za to 50zł mogę odsprzedać ;-)
a butelki używam i używałam z AVENT'a
(dzieci kolki mają do 3mies)

a co do karmienia piersią to ja sama wszystkiego musiałam się nauczyć, położne mi przy karmieniu nie pomagały, nawet nie prosiłam ich o to :-)

a jak chodzi o żebra to mnie strasznie bolały :angry:

Dorom... sliczna z Ciebie mamusia:tak:
A co do kólka... to ja własnie korzystałam z takiego za 3 zł kólka do pływania:-D po co miałam wydawac kase na kólka poporodowe i kupiłam zwykłe dmuchane:tak: rewelacja, przez 2 tygodnie tylko na nim siedziałam, a teraz lezy w szafie i czeka na Paulinkę jak bedzie pływac:-D

A wracając do tematu kolek to mała tez ich w ogole nie miała, a jadłam normalnie, nawet słodycze;-)

A żebra mnie nie bolały, bo brzuszek miałam bardzo nisko, żeber córeczka nie dosięgała:tak:

Paulinka smiga po podłodze, a tata z nią:-p Mały czołgista:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asiowo szczepionki płatne mają lepszy skład,ale jeśli dziecko dobrze reaguje na te bezpłatne to dla samej ilości kłuć szkoda wydawać takie pieniądze.

Dorom ja też bardzo chciałam karmić piersią,ale niestety Fabianek miał żółtaczkę i przez 2 tygodnie nie mogłam tego robić,a po tym czasie on już się przyzwyczaił do butelki,a mi prawie całkiem zanikł pokarm:-( A jeśli chodzi o żebra to mnie strasznie bolały:no: Czasami czułam się tak jakby ktoś mi trzasnął w nie metalowym prętem:no:

dorom5 ja dmuchane kółko do pływania zakupiłam (za chyba niecałe 3zł) i powiem Ci że jak na tym siadałam to tak nie ciągnęły szwy. A byłam mocno naciągnięta przy zszywaniu a teraz to "pękło" i już się nie zrośnie..
Z karmieniem jest ciężko. Ważny jest pierwszy kontakt, ale dużo też zależy od Ciebie i dziecka.
Zdjęcia bardzo łądne i Ty również. Urocza z was para.
Mnie również bolały żebra. No i kręgosłup cały i miednica.

misia391 u mnie np. butelki Avent się nie sprawdziły. Mam ich chyba 3 a mały nie chciał z niej pić. Każde dziecko jest inne.
A co do kolek to nie są do 3m-ca. Kolki potrafią nawet pojawić się ok.7-8m-ca życia.

Umi2 ale nadrobisz. Czekam w takim razie na wenę.

Asiowo wsparcie męża to bardzo wiele. Powtórzę się znowu: "trafił Ci się SKARB"

Witam mamuski, kurcze ale mam do nadrobienia, nie dam rady wszystkim odpisac, jeszcze mala mi na cycu wisi i pisze jedna reka
Femme w koncu do nas zajrzalas, juz myslalam ze zapomnialas o nas
dorom5 ja jak wychodzilam ze szpitala to mi wzieli takie kolko, ale i tak na nim nie siedzialam, zle mi z nim bylo
a co do szczepionek to tez mamy te bezplatne, czytalam ze po tych skojarzonych dzieci bardziej goraczkuja i sa marudne, a tak malej nic nie bylo
Galarecia fajnie ze kolezanka byla, chociaz sobie pogadalyscie
ANIA2608 czemu nie moglas karmic malego?? nie bylas z nim w szpitalu, kurcze juz nie pamietam jak to bylo

A co do kolek, to jesli maja byc, to beda, czego my nie probowalismy zeby sie ich pozbyc, mozna troche je zlagodzic, a przejsc musza same

Siemka wszystkim :)
Wpisałam się na (jak się nie mylę) poznajmy się.
Udało mi się dzisiaj dostać na wizytę u ginekologa. Nie potwierdził on ciąży ani jej nie wykluczył (dzisiaj jest 39 dzień od ostatniej miesiączki a robiony wcześniej test wyszedł negatywnie). Powiedział tylko, że mam powiększoną macice. Przez 4 dni (3 razy dziennie) mam brać luteinę50. Jeśli po tym czasie nie wystąpi okres to mam zrobić ponownie test i zgłosić się do niego. Teraz to zaczęłam się troszkę tego bać... Była któraś z was takiej sytuacji?
Aaa... I chciałam was bardzo przeprosić, że nie odpisuję każdej z osobna, bo po prostu nie wiem co. Ale jeśliby okazało się, że jednak jestem w ciąży to pewnie znajdą się i tematy do wspólnych rozmów. Ale jak na razie to was podczytuję codziennie. A jak znajdzie się jakiś temat na który mam jakiekolwiek pojęcie to z chęcią podzielę się swoimi spostrzeżeniami :)
Pozdrawiam was i wasze szkraby bardzo gorąco :)

Gumis... ja Ci nie pomoge:zawstydzona/y: Oby wszystko dobrze sie ułozyło, powodzenia:tak:

Paulinka już spi..., a mąż rzadzi w kuchni i robi pizze:-) Hawajską - moja ulubiona;-)a te jego ciasto, mniam:-D zaraz sobie posiedzimy razem, wypije karmi i pewnie za godzine padnę:-p

W ogole brzuchol mnie okropnie boli i taka obolała w ogole jestem i słaba:zawstydzona/y: Niestety uroki @:zawstydzona/y: i jest jeszcze gorsza niz ta pierwsza po porodzie:zawstydzona/y:

Witam. Ja tylko na chwilę. Właśnie wróciliśmy z wizyty. JUSTYNka okularki dostała. W sobotę będą już wyrobione. Nie dała się zbadać. Pod koniec marca mamy iść do szpitala na dokładniejsze badania.

reklama
Dorom Nie dzis mnie cos boli u góry ale raczej to nie zebra:-p najbardziej dokuczaja mi plecy i pupa:-p
gumi$ Trzymam kciuki zeby dobrze było.
Asiowo Piszac pizza hawajska masz namysli ciasto ser ananasy i szynke lub tunczyka? Bo jak tak to powiem ze uwielbiam taki skład:)
Ewi To dobrze moze akurat małj wzrok sie poprawi. powiem ci ze dobre sa cwiczenia na wzrok ja chodziłam do takie okulistki w rzeszowie i ona mnie na takie cwiczenia skierowała. Mnie sie wzrok poprawił po miesiacu, a był taki chłopak który miał osobne cwiczenia bo miał dosc mocnego zeza coprawda nie zlikwidowali go ale wada była o wiele mniejsza. Podobno do 14 roku zycia mozna skutecznie walczyc z wadami wzroku.

Ostatnia edycja:
Do góry