reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mikusia Czy sie wstydze? pewnie tak chociaz nie nauczycieli a bardziej ludzi w szkole. Co do nauczycieli to jakos nie widze sensu bo radze sobie ze wszystkim mam corpawda gorsze wyniki niz w tamtym roku ale to jest spowodowane zmeczeniem bo teraz jestem jakas troche niepozbierana. Poza tym chce byc traktowana jak inni w mojej klasie. Nie chce zeby ktos sie aginał do mnie bedz traktował mnie gorzej niz innych tylko dla tego ze jestem w ciazy. A zarówno takich jak i tych drugich nauczycieli bym spotkała. A mam pytanie czy tobie cos dało to ze powiedziałas nauczycielom? Bo ja np na poczatku nie miałam zadnych dolegliwosci typu mdłosci, czasem zasypiałam na lekcji i do teraz tak mam jak lekcje trwaja dluzej niz do 12:15 jestem wtedy tak padnieta ze nie panuje nad tym i zasypiam:-)
gosia88 Witaj:-)

reklama
Umi2 - W sumie to byłam 4 grudnia, i nie dowiedziałam się nic a nic o płci Dzidzi, a bardzo chciałam dlatego później poszłam też 23 grudnia :-) Dowiedziałam się że będzie synek, i teraz ide w sumie po miesiącu :-) Wizyty mam co miesiąc. Ale słyszłam że w III trymestrze chodzi się co 2 tyg. to prawda?
Panistepelek - Hehe, no masz racje, bedzie musiala :-) Mi Mama opowiadała że ja miałam byc chłopcem - Krzysiem, a na porodówce taki psikus i wyszła dziewczynka i też miałam dużo dużo rzeczy błękitnych i beżowych :-)
mikus_a - Wiem, najważniejsze by się zdrowa urodziła :-) Wybraliśmy w sumie już na samym początku ciąży dla synka Alanek, a dla córeczki Amelka :-)
Witaj Gosiu
Mam pyt. do moderatorek :-) Nie wpisałam się na początku do wątku "Poznajmy się" i czy zrobic to teraz? :-) Czy już nie jest to konieczne. Pytam bo pewnie nie wiecie nawet jak mam na imie :-(

mikus_a - Masz racje... nie ma jak inaczej skrócic Więc, mam nadzieje że w przyszłym tyg. bede miala potwierdzone że jest Alanuś :-)
Mam nadzieje ze dostane nowe zdjecia i Wam przesle :-) Powiem szczerze że na początku ciąży - gdy byłam w "rozsypce" nie pomyślałabym że tak bardzo będe się cieszyc ze zostane Mamusią :-) A tu prosze :-)

mikus_a - A jakim technikiem jesteś? Bo ja Ochrony Środowiska i na egzaminie byłam już po porodzie.

gosia88 - Witaj. Mam nadzieję, że bedziesz tu częściej zaglądać.

dorom5 - Ja prawie do ostatniego momentu myślałam, że będę mieć chłopca mimo, że lekarz nic konkretnego na ten temat nie powiedział (nie chciałam poznawać płuci). Przy oststsnim USg, zapomniał się i powiedział, że to Dziewczynka :D.

dorom5 wiesz, jak dziewczynka będzie miała niebieskie ciuszki to nic. Gorzej jak miałaby być dziewczynka a urodził by się chłopiec. Chłopca w sukieneczki nie ubierzesz..
A poza tym mój Adaś ma parę ubranek i rzeczy różowych np. kocyk, poszewkę od podusi, grzechotkę, gryzak.. Tak więc kolor możesz założyć każdy jak dziecko małe.

panistepelek, mikus_a wy to macie dobrze. Technikum ukończone.. A ja musiałam zrezygnować i do liceum się przenieść..

Umi2 ja tam nie wiem czy jest sens mówić. Kto wie ten wie. A jak będzie bardziej widać to zaczną się poprostu pytania tak jak było u mnie..
A za plecami i tak będą mówić nawet jak powiesz że jesteś w ciąży.

witam
przeczytałam co naskrobałyscie, ale nie jestem w stanie was nadrobic, wybaczcie
My wrociłysmy od mojej babci i dziadka i Paulinka ucina sobie drzemke. Ostatnio chodze jakas przymulona, mała w nocy budzi sie po 2-3 razy na cyca, ja nie dosypiam, mąż ciagle w pracy i wraca o 19:zawstydzona/y: jakby jeszcze z tego jakas kasa była:-( jedyne co zdazy zrobic to wykapac mała. Po prostu wysiadam, nie nadązam z praniem, prasowaniem, odkurzaniem, gotowaniem, zmywaniem, itp, itd...:zawstydzona/y: Czasem marze o kims do pomocy choc raz w tygodniu, albo o mniejszym mieszkaniu:zawstydzona/y: a Paulince znów ząbki okropnie dokuczaja i czasem juz z nia nie moge... głowa to co wieczór mnie boli:-(

Ala sie obudzila i mama z Nia poszla do siostry wiec jest troche spokoju :cool2::-)
Dziekuje za Mile komentarze na temat Ali ;-)

Black i ja Trzymam Kciuki ;-) Zycze szybkiego i sprawnego porodu albo cesarki :-)

Dorom Tobie to nie przegada ,Twoj to z Toba bedzie mial przesrane jak urodzisz:-p:-D a co do pytania no to chyba nie musiz tam pisac :-p a imie mozesz napisac tutaj ale cos mi sie wydaje ze masz na imie Dorota ?:confused:
Ladne imionka wybraliscie :tak:

Umi cos mialam Ci napisac ale mi wylecialo z glowy :sorry2::-D

Mikusia to widze ze ..koledzy.. Twojego sa bardzo celni jak juz za pierwszym razem sie udalo zafasolkowac :zawstydzona/y::-):-D
My z P raz sie nie zabepieczylismy i jak widac podzialaly :-):-D

dorom5 Włąsnie cos o tym słyszałam ze co 2 w takim razie ja z torbami pójde 200 zł w miesiacu eh mam nadzieje ze jakos sie wymigam:-p Ja tez sie tam nie wpisałam obsatwiam ze masz na imie Dorota ale pewnie nie trafie:-p
panistepelek Byłas zła na tego lekarza czy raczej ucieszyłas sie z wiadoosci:-)?
mikus_a Czy powiem czy nie i tak beda obgadywac wiec jakos to musze przezyc. A co do domysłów czy ktos wie to zastanawiam sie nad tym ale bardziej nad ludźmi z klasy mysle ze byliby na tyle ok ze porpostu podeszliby i zapytali:-)
Galarecia mam podobne zdanie do twojego:-)

Co do ubranek to ja mam miec Kacperka ale kupiłam mu rózowy polarek był tak śliczny ze nie mogłam sie oprzec mój T popatrzył sie troche krzywo ale nie oponował za bardzo i tak po mnie widział ze nic nie zdziała i jeszcze fioletowe babskie gatki mu kupiłam cóz... skąponuje to z innymi rzeczami i bedzie chłopak I klasa jedynego koloru jakiego bym dziecku nie kupiła to czarny bo jakos nie moge sobie malucha w takim stroju wyobrazic a wierzcie mi na słowo widziałam czarne spioszki.

Polna Odbijasz sobie wczorajszy dzien i mała przehandlowałas eh... Odpoczywaj puki mozesz:-) Skleroza nie boli ale nie martw sie nie jednokrotnie tak miałam ze chciałam cos komus odpisac a jak przyszło co do czego to nie pamietałam co:-p
Asiowo A nie mozesz poprosic kogos o pomoc np mamy lub tsciowej? Bo faktycznie musi ci byc ciezko

Ostatnia edycja:
Witam ::blink: jestem mamo 9-miesięcznej Kamilki i nie żałuje,dzidzia była planowana chodź w brzuszku pojawiła się jeszcze przed ślubem :-D nie zaraz żeby to wpadka !? po prostu oboje tego chcieliśmy......no i po wiem szczerze że warto było,pójść na całego .....ps. mam męża 25.12.2008 minęła nasza pierwsza rocznica ślubu,a 14.04.2009 nasza córcia będzie miała roczek

reklama
witam,ja obecnie przebywam na urlopie wychowawczym,i tak samo miałam najpierw wykorzystać urlop wypoczynkowy,... najgorsze sa te papierkowe załatwianie ile ja musiałam się nabiegać po urzędach :eek:pozdro

Do góry