reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Świetne zdjęcia :-D
Każde jest śliczne :-) Ale najbardziej podoba mi się to z języczkiem :-D
Fajna ta Twoja córeczka :-) Pewnie się z Nią nie nudzisz.
Kiedyś - dawno temu - nasze początki czyli ok. 3 lat temu :-) Bił się i miał nos złamany. I teraz coś mu przeskoczyło i ma problemy z oddychaniem :/ Wiec nieciekawie :/ I dziś miał wizyte u laryngologa co tam jest nie tak, czy zabiegu nie będzie musiał miec :/
Wybacze mu jak przyjedzie z kwiatkiem :-D
Hehe.

reklama
oliwka_11 Kurcze to nie ciekawie i jeszcze liczy na pomoc własnej mamy. Biedne te dzieci.
KasiaF8713 godzin porodu to masakra u mnie w rodzinie własnie takie długie porody przewaznie sa i tego sie obawiam moja mama rodziła mnie 16 h i po tym czasie zrobili cesarke.
A co do pracy to super. Nie mozesz cały czas z dzieckiem siedziec mimo iz to napewno cudowne przezycie ale pomysl jesli od małego bedzie przyzwyczajony ze pracujesz to nie przezyje szoku jaki napewno przezyłby gdybys poszła do pracy gdy Kacperek skonczyłby 3 lata wtedy mógłby czuc sie porzucony.
EWI44 Kurcze juz myslałam ze musiałas od nowa zdawac czy cos az sie przeraziłam
polna_N Takie dzieci t łatwo zadowolic:-) dobrze ze grzeczne były:-)
O matko 14!! bijecie rekordy, ale to straszne ze tak włąsne dzieci wykorzystują i innych.
sliczne zdjecia ta twoja Ala to juz duza pannica.
Galarecia A ile po porodzie mozna załozyc spirale? bo tak sie zastanawiam nad tym co bedzie jak urodze i za bardzo do kolejnej dzidzi mi sie nie spieszy:-)
mikus_a Kuruj sie dziewczyno:-) 12 rodzeństwa masakra
Dorom Daj mu odetchnac jak czytałam twoja wypowiedz to tak jakbym widziała siebie:-p kłuce sie z moim T o byle co... Nie mówie ze u ciebie to byle co bo sie martwiłas ae faceci tak maja cóz...
Moltizerka Witaj

A ja byłam dzis w szkole goraczki nie mam ale gardło mi szwankuje i wzrok. Mały mi sie rozpycha w brzuchu raz nawet na lekcji tak mnie kopna w pecherz chyba ze miałam ochote go w kacie postawic ale nie miałam jak:-p wyrodna matka ze mnie bedzie jak nic. Eh musze troche ogarnac w moim pokoju bo wszedzie walaja mi sie ksiazki i ubrania. Dzis usłyszałam za soba tekst " Nie co ty ona nie jest napewno w ciazy" heh odwracam sie zeby zobaczyc o kim to a to oczywiscie o mnie. śmiac mi sie chciało bo obie dziewczyny doszły do wniosku ze przytyłam heh ciekawe co powiedza za miesiac... A w klasie nadal nikt nic nie mówi, choc wydaje mi sie ze powinni sie domyslac ale co tam poczekam sobie mam czas:-)

Jutro rano jadę do szpitala. Trzymajcie kciuki :tak: Przeżywam strasznie, torbe już ustawiłam koło drzwi i najchętniej to bym już pojechała ;-). Emocje straszne ;-) No, ale w końcu się doczekam. Trochę się boję, ale będzie dobrze, musi. Dziś skurcze mnie łapią i to dość silne, ale nie regularne, chyba przez te całe emocje;-).
Jestem ciekawa co postanowi lekarz biorąc pod uwagę rozmiary mojej córci. Pewnie o porodzie naturalnym mogę zapomnieć, ale szczerze mówiąc, to już nie ma dla mnie większego znaczenia, ważne że malutka w końcu będzie z nami.

Adilea
gratuluję córci :-) Koniecznie wstawiaj fotki, napisz jak poród i jak się czujesz :-)

klucha09 .Moltizerka Witam :-)

Polna fotki urocze ;-) Zaraz przypomina mi się moje dzieciństwo i to jak z moją mamą urzędowałam w kuchni ;-)A ta fotka z języczkiem, rewelacja :-)

BlackWizard w takim razie będe trzymać kciuki. Oby z malutką było wszystko dobrze.

klucha09 ,Moltizerka witam!

umi2 najlepiej jest założyć 2-3m-ce po porodzie tak żeby wszystko powróciło do swojego stanu sprzed ciąży.

polna_N Ala jak zawsze śliczna. I to zdjęcie z języczkiem mi też się najbardziej podoba.

Ostatnia edycja:
U Nas już 3 bardzo dobra nocka.
Własnie wróciłam z przeglądu samochodu... I kolejna stówka poszła :-/

Galarecia - Ok. Od dziś będę edytować posty.

klucha09, Moltizerka - Witajacie.

polna_N - Widzę, że masz Małą pomocnice w kuchni :)

polna_N - Ja też sobie przeczytałam te zasady :-) Dla formalności. Więc, B. dostał recepte na krople do nosa i ma łykac tabletki. Jak sie nie poprawi :/ To zabieg w kwietniu po świętach ! ! ! A My w kwietniu rodzimy :/ Wali się, wali..
Może by suchy badyl :p
Umi2 - Czyli to pewnie ne nastroje ciążowe. No już mogłam dac spokoj, i sie nie klocic, ale juz sie wkrecilam i tak sie zaczelo. A z drugiej strony tak dawno sie nie klocilismy ze fajnie tez jest sie pogodzic ;> :-)
No brzuszek u mnie widac i to bardzo, nawet pod kurteczka puchowa, wiec i u Ciebie widac :-) Teraz pewnie wścibskie "koleżanki" beda czesciej tak gadac za plecami, takie życie :/ Wiec wiesz, olej to! :-)
Black - Będe trzymac kciuki i bede z Toba duchem :-) No i bede czekac na relacje i zdjecia córy :-)
mikus_a - No najgorzej było na początku bo taką bekse puściłam, pewnie hormony szaleją. Pozniej juz bylo lepiej :-) I mi przeszlo.
Witam nowe Mamusie!
Za tydzień mam wizyte u Gin. już nie moge się doczekac :-) Gorzej bedzie jak sie dowiem że to jednak nie chłopczyk będzie! I co zrobie? Wszystko pokupione błękitne, ale byłby numer :-)

Galarecia To ja w takim razie poczekam na twoją opinię i jesli bedziesz zadowolona to ja tez pomysle o takiej metodzie bo o tabletkach bym zapomniała a takie cos byłoby wygodniejsze. tak mi sie wydaje.
BlackWizard Ja równiez trzymam kciuki:-)
mikus_a Mikusia wie tylko dyrektor i wychowawczyni nikt inny ewentualnie sie domyslają chociaz nie wiem bo odczuc mi tego nie dali. Co o matury mam szczera nadzieje ze dam rade jak cos to podpytam lekarza czy nie da sie o tydzien przesunac porodu zebym zdazyła jakos dosjc do siebie a jak sie nie da to na rzesach pójde na tą mature i napisze:-p
Świetną masz tą małą umie sobie dziewczyna radzic od najmłodszych lat:-p Spryciara nie wyjdzie to przynajmniej sobie pospiewa, ale moze wkoncu zasnie:-)

Dorom No napewno cos widac ale jakos chyba nie dposzuczaja tego do siebiew kurtce to mi wcale brzuszka nie widac eh ale to pewnie przez moja budowe ty jestes o wiele szczuplejsza:-) A co ile ty do lekarza chodzisz bo ja byłam przed swietami i nastepną wizyte mam na 2 lutego dopiero bo lekarz stwierdził ze z moimi wynikami bez sensu chodzic czesciej. Troche sie zdziwiłam bo ja na jego miejscu chciałaym sobie zarobic no ale ok

Ostatnia edycja:
reklama
witam wszystkie mamusie:) ja pierwszy raz na tym watku wiec powiem co nieco:) aktualnie mam 20 lat i koncze 7miesiac ciazy wiec chyba sie zaliczam do mlodych mamus:) jestem na 1.roku studiów myslalam ze bedzie ciezko bo mamy full zajec fizycznych taki kierunek ale sobie radze. A na dzidzie juz nie moge sie doczekac tak jak i wy zapewne mialyscie lub macie o ile nosicie jeszcze dzidziusie:)

Do góry