reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mikusia wiesz z tego co slyszalam od tesciowej i bratowej to Oni jak ich dzieci juz pracowaly a nawet sie powyprowadzali z domu to rodzice kazali im dawac czesc pieniedzy :szok::sorry2: a jak ktores dziecko sie zenilo to nic sie nie dokladali a po weselu to prosili o pieniadze :sorry2: WSTYD !!! !!!
a najsmieszniejsze jest to ze On - czyli ojciec !! nie pracowal i nie pracuje odkad urodzilo sie 7 dziecko !! zyja z opiekunczego cos ponad tysiac zlotych:szok: matka ma rente to tez jakies 800 zl ,mieszkanie dostali od miasta,dzieci maja darmowe obiady w szkolach,caritas pomaga i dotego co miesiac dostaja jakies bony na jedzenie i odziez na 500 zlotych !!
Zyc nie umierac :sorry2:

reklama
dorom: juz nie długo malutki bedzie z Wami. pomyśl że co raz blizej już:-) co do porodu mój narzeczony nie był ze mną bo miałam cesarkę:-( ale nie było źle:-)

KasiaF87- przecież nie jesteś wyrodna matką, idziesz do pracy dla Was. napewno bedzie ciężko ,ale w końcu każda mama musi przez to przejśc. Będzie dobrze zobaczysz:tak: Ja nie wiem jak pogodzę macieżyństwo z powrotem na uczelnie:dry: Pamiętam pisałaś że jak bede musiała gdzies wyjśc to żebym spuszczała pokarm, ale jak spuszczę to potem przez długo wogóle nic nie leci...:-(

Galarecia
- z tego co pamiętam masz lezaczek fisher price dla małego. (ale nie wiem czy dobrze pamiętam) jeśli tak to sprawdza się?

EWI44 i zawsze mu dajesz butle przed spaniem?? Samo mleko czy z dodatkami??

pola997 tak, mam leżaczek z fisher price. No i sprawdza się bardzo dobrze. Usypiam w nim małego, karmię gdy dostaje posiłki łyżeczką. No i jeszcze służy mu do zabawy. Jest bardzo fajny i przynajmniej jak idziesz do kuchni to możesz wziąść dziecko wsadzić do leżaczka i razem z tobą do kuchni.

polna_N no niestety ludzie korzystają jak mogą. Dla mnie to poprostu bezczelność tak kasę wyłudzać.

Ostatnia edycja:
Ja tesh wpadalam w tym wieku, teraz mam 17 i slecznego 2 miesiecznego synka jest cudowny i bardzo sie cieszesz ze ze mna jest ze wszytkim sobie jakos sobie poradzisz to nie takie przerazajace jak sie wydaje :-) wiec glowa do gory nie ma co sie zalamywac wszytko bedzi ok :tak: pozdrawiam przyszle malenstwo :blink:

Moj synek czesto dostaje czkawki najczescie po tym jak zaczyna swoja zabawe w lozeczku i macha swoimu raczkami. Da sie tego jakos uniknac i czy to spotyka jakas wieksza ilosc dzieci ?

45dd4561f5.png

polna_N - To dobrze że już bez gorączki. A stawy i blizna to też mam nadzieje przejdzie.
Oliwka - Ja też mam takie coś jak polna, od 1 stycznia i płacimy 3w1, i musze przyznac ze sie oplaca.
Galareciu - Też bym z chęcią wstała już teraz do Maluszka. Ale jeszcze troche drogi przede mną. Nio to też bzika miałaś ciasteczkowego :-)
krystynka88 - To widze ze to normalne. Taki instynkt we mnie się budzi.Też się boje, ale wierze że sobie poradze :-)
KasiaF87 - Tak to chyba jest. Pamiętam moją kuzynke jak wracała po okresie macierzynskim do pracy. Miała takie obawy jak Ty, jednak dała rade. Napewno w ten miesiąc wszystko sobie poukładasz :* No i oby Mały był dzielny na szczepieniu.

madzik1388, polna997 - Mam nadzieje że ten czas szybciutko poleci. mikus_a - To do wyrka, a nie przed komputerem i się kurowac :-(
Pierwszy raz od początku ciąży, czyli od sierpnia pokłóciłam się pożądnie z Bartkiem. Wyprowadził mnie tak z równowagi że się popłakałam i nie mogłam się uspokoic :-(
Powiedział mi na koniec kłótni że nie mam się już do niego odzywac... Teraz dzwoni i wiecie próbuje rozmawiac... ale sam fakt że mi tak powiedział... i nie przeprosił :-(
I juz dzien mam zjeb*** :-(
Ehhh...

Czesc Kobietki ja mam 24 lata Jagodke urodziłam gdy mialam 22 lata a pierwsza dzidzie stracilismy gdy mialam 21 lat. Teraz jest bardzo barzo duzo dziewczyn w waszym wieku ktore zachodza w ciaze i oby wsrod nich bylo jak najwiecej tak odpowiedzialnych i dojrzale myslacych kobietek jak wy. pozdrawiamps suwaczku pokaz sie w koncu

Dorom ohh ta hustawka nastrojowa w czasie ciazy :-):-D
a o co wlasciwie poszlo ?

Ja zaraz glade Ale spac to pozniej powklejam fotki jak z Ala wczoraj robilysmy pierogi :-)

Polniaczku - To czekam na zdjecia, napewno mi humorek poprawia :-)
Może masz racje że to huśtawka nastrojów, ale ja tylko powinnam ją miec, a nie Bartek :/
Poszło o to że wstałam i czekałam za telefonem od Niego bo miał dzis wyzyte u lekarza, żeby się wyjaśniło co z tą jego przegrodą :/ Czy bedzie musial miec zabieg. A tu nic... czekam i czekam a żadnej wiadomości, i telefonu nie dostałam, to się wkurzyłam i nakrzyczałam na niego że miał się odezwac :-) I pozniej juz poszło... Klotnia jak nic!
Teraz to mi się wydaje śmieszne :-)

A wiec obiecane fotki - sporo ich bedzie :-)

Tutaj Ala robi dziurke w mace ...

Tu jest przygotowane przez babcie ciasto ...

Tutaj walkujemy ....

A tu swoim walkiem :-)

Trzeba troche maki dosypac ...

Upsss , pobrudzilam sie :-)

:-D

Dorom to Twoj ma cos z sercem czy chodzi o cos innego ? a probowal sie chodziaz tlumaczyc czy nie dalas mu dojsc do glosu ? :-)
Wiesz mi raz P powiedzial jak mialam takie fochy ze On czasami tez ma dosc ciaglego kontrolowania albo sluchania jak mi ciezko , ze sie czepiam itp ,

Moze On tez tak mysli a nie dzownil bo moze chcial Ci to powiedziec osobiscie a Ty na Niego naskoczylas :sorry2:

reklama
Do góry