reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo ej Kochana Ciebie ostatnio cos czesto lapia takie dni ? :no:
chodziaz pogoda i Paulinka tego nie ulatwiaja :sorry2:
Trzymaj sie i glowa do gory ;-):tak:

Umi a wiesz ze ja widzialam taki komplecik dla noworodka w trupie czaszki :szok::eek: i korzystam poki moge bo mama dzis stwierdzila ze do pracy nie pojdzie tylko zostanie w domu i mi pomoze przy ALi :tak:
juz wiem co mialam Ci napisac :-p
otoz chodzi mi o ciaze - wkoncu kiedys sie dowiedza i tak jak piszesz beda Cie obgadywac za plecami , niestety taki juz los Mlodych Matek :sorry2:
a co do klasy to powiem Ci ze u Nas jak kolezanka wyladowala dopiero wszpitalu a byla juz w 6 miesiacu to Nas oswiecila wychowaczyni ze jest w ciazy - po popierwsze przez glowe Nam nie przeszlo ze Ona ..tenteges.. a po drugie miala taka budowe ciala ze ledwo bylo widac brzuch :tak:

Ajedyny plus tego wszystkiego to bedziesz znana w calej szkole :-):-D:-p;-)

Mikusia no wlasnie tak czytam posty na glownym i mnie qrwica lapie :wściekła/y:
Chyba bedzie trzeba dopisac ze jak ktos nie bedzie przestrzegal zasad skasuje sie Ich posty :cool::-D

Ewcia witaj

Ostatnia edycja:
reklama
dorom5 - pewnie będzie chłopczyk. Mi lekarz mówił że jezeli na usgokazało się że bedzie dziewczynka to zawsze szansa jest że może jednak byc chłopiec, przy chłopcu szanse są znikome, ale są!;-) dziewczynka zawsze w niebieskich ciuszkach może chodzić, gorzej jak chłopiec miałby w rózowych:-)

Umi2- ja pisałam maturę jakoś w 5 tyg. Nikomu nie mówiłam, nie było widać więc co ich obchodzi. Na studiach zaczęły się głupie docinki typu "ale ja Ci współczuję" u Ciebie chyba już widać.

polna_N - rozkoszna Twoja córcia. Mała pomocnica :-) (dlatego fajnie byłoby mieć córcię też, zawsze pomoże, jest z kim iść na zakupy itp :-p)

ewcia_24 - Witaj:-)

Galarecia- w takim razie mojemu młodemu tez kupię taki leżaczek, wogóle uwielbia jak się go buja:-) a Twój Adaś ile ważył po skończonym pierwszym miesiącu? ? (bo chyba urodził się maleńki) jestem ciekawa, niewiem ile dzieci powinny przybierać na wadze:dry: i ile wogóle juz ma???

panistepelek
- ja studiuję ochronę środowiska ,ale nie jestem zachwycona:dry:

Ala sie obudzila i mama z Nia poszla do siostry wiec jest troche spokoju :cool2::-)
zazdroszcze... jak ja bym tak chciala chociaz na godzinke:zawstydzona/y:

Asiowo A nie mozesz poprosic kogos o pomoc np mamy lub tsciowej? Bo faktycznie musi ci byc ciezko

Nawet jesli to... teściówka pracuje do 16 i u mnie byłaby dopiero o 17..., a wtedy to ja juz jej nie potrzebuje, mama pracuje do 17, u mnie byłaby o 18:zawstydzona/y:

umi: ja też nigdy w życiu bym nie kupiła dziecku czarnych śpioszków:eek:

Ja kupiłam tylko małej kiedys czarne spodnie ze snoopy:-) i mi sie bardzo podobaja, fajne grube i nie brudza sie odrazu:tak:

Asiowo ej Kochana Ciebie ostatnio cos czesto lapia takie dni ? :no:
chodziaz pogoda i Paulinka tego nie ulatwiaja :sorry2:
Trzymaj sie i glowa do gory ;-):tak:

Dzieki... na pewno na wiosne bedziejuz duzo łatwiej:tak: Teraz tez staram sie z mała wychodzic chociaz na chwilke, ale mam dosc noszenia tego wozka:zawstydzona/y: zniesc jeszcze jakos daje rade, ale wniesc wózek z tym moim klocem na 3 pietro:zawstydzona/y: to chyba ze 20kg... masakra jakas:zawstydzona/y:niedługo kręgosłup mi siądzie, z reszta juz wysiada od noszenia mojego pulpeta:zawstydzona/y:

A w ogole chwaliłam sie juz, ze moja mała przekonała sie do mojego jedzonka:-) troszke rzadsze musze jej robic, ale je:-) juz ma poporcjowane miesko w zamrazarce, tescie obiecali, ze przywioza cielęcinke to tez poporcjuje i zamroze:tak: a do tego tylko warzywka jakies ugotuje i spokoj z obiadkami, słoiczki to mam tylko jak gdzies jade z mała:-) super... tak sie ciesze, bo juz widzimy ile oszczedzamy:tak:a to dopiero kilka dni:tak:
Wiecie co... mówi sie, ze pieniadze szczescie nie daja, ale wiecie... bez pieniedzy nie da sie zyc:-( Nie wiem jak my wyrobimy dalej, jak my mamy wyżyc za 350zł miesiecznie we trójke (po opłatach):zawstydzona/y: i jak na złosc nikt do Pawła nie oddzwania, a cv wysyła juz dosłownie wszedzie:zawstydzona/y: wykoncze sie i psychicznie i fizycznie:zawstydzona/y:i jak tu myslec o 2 bobasku:zawstydzona/y:

pola997 ważyli go jak miał 17dni i ważył 3450g (czyli 500g więcej, bo urodził się mając 2950g) a jak miał prawie 2m-ce ważył 5070g.
No a teraz jak byłam 11.12czyli jak miał niecałe 5m-cy to ważył 6680g.

ewcia_24 witaj!

umi2 a z czym podone zdanie??
No i rzeczywiście w III trymestrze powinno się co 2tyg chodzić na wizytę do ginekologa.

mikus_a niby wiele nie daje ale zawsze to jakieś wykształcenie w konkretnym zawodzie a nie tylko ogół.

Asiowo napewno już niedługo Twój mąż znajdzie lepszą pracę i b ędzie wam lepiej. No i będziecie mogli się o drugą dzidzię starać. Już ja widzę jaka Ty będziesz wtedy szczęśliwa.. Ahh..

Ostatnia edycja:
ewcia_24 Witaj
polna_N W czaszki? No masakra fajnie czasem wyglada jak juz taki roczny chłopczyk ma dżinsowy strój i kolorową koszulke i na główce hustke w czaszki jak pirat wtedy wyglada ale jeszcze az tak mnie to nie razi, ale komplecik masakra...
Polna i to jest chyba rozwiazanie zagadki!! mnie w klasie uwazaja za spokjna i stateczna i nikt nie podejrzewa ze ten brzuszek to ciaza a co dopiero ze jestem "rozwiazła":-p moze dlatego nikt sie nie domysla albo nie chce sie domyslac:-p
No to ci mama niespodzianke zrobiła eh odpoczniesz sobie przyajmniej troche.
pola997 Mam nadzieje ze ja tekstu typu " współczuje ci" nie usłysze bo mnie to tylko zdenerwuje juz wolałabym usłyszec to co powiedziała moja wychowawczyni czyli ze postapiłam nieodpowiedzialnie i zgadzam sie z tym w zupełnosci. No u mnie widac ale jak bym sie uparła to mogłabym ukryc:-)

Galareciu, polna997 - Też fakt, macie racje. Lepiej miec błękitne niz różowe :-) A różowe się dokupi gdyby miala byc Dziewuszka.
Asiowo - To może mógłby ktoś przychodzic Ci pomagac ten raz w tygodniu? :-( Zawsze byłoby Ci łatwiej.
Polna_N - Nie no nie bedzie miała tak źle :-) Chyba :/
Mam na imie Agata.
Umi2 - Hehe, to obydwie z torbami pojdziemy :-) No nie trafiłaś niestety :-) Ty za to jestes Ania :-D
Witaj Ewciu,
A mi sie podobały przez jakis czas czarne wózeczki. Ale teraz poluje na niebieskie, błętkitne lub zielone :-)

Asiowo napewno już niedługo Twój mąż znajdzie lepszą pracę i b ędzie wam lepiej. No i będziecie mogli się o drugą dzidzię starać. Już ja widzę jaka Ty będziesz wtedy szczęśliwa.. Ahh..

ojj... bede bardzo szczesliwa:tak: pewnie 2 razy bardziej niz teraz jestem:tak:nawet sobie nie wyobrazacie jak ja juz marze o 2 dzidzi... mimo tego, ze tak ciezko czasem. ale wiem, ze czas szybko zleci i Paulinka zaraz bedzie duza panna;-)

Asiowo - To może mógłby ktoś przychodzic Ci pomagac ten raz w tygodniu? :-( Zawsze byłoby Ci łatwiej.

wlasnie o to chodzi, ze nie ma kto mi pomóc:zawstydzona/y:w mojej rodzinie wszyscy pracuja, albo są przy koncówce ciazy:-D niestety taki mój los...

Pieprze wszystko, nie robie dzis nic, bedzie syf:shocked2::eek:

Asiowo wiesz mama zabrala Ale i stara sie mnie obciazac tylko dlatego ze nie mam rozrusznika i szybko sie mecze a tym bardziej po wczorajsze goraczce jest strasznie zdenerwowana !!
Jeszcze zakazdym razem jak wraca z pracy o 23 a ja jak juz spie to przylazi do mnie do pokoju i maca czy zyje :sorry2::-D
Fajnie ze Paulinka juz ladnie wcina :tak: no i tesciowie zrobia dobry uczynek jak kupia miesko :tak:

Umi no moja wychowaczyni malo nie zemdlalam jak druga dziewczyna w ciagu miesiaca oswiadczyla jej ze jest w ciazy :-D wiec wsumie Nasze klasa zaslynela z tego ze byly u Nas dwie ciezarowki a wychowawczyni zbierala wyrazy wspolczucia przez pare tygodni :-D
A ten komplecik to widzialam na allegro ale to juz z rok temu bylo !!

No wlasnie a ja musze kupic wage bo ta co jest zostala popsuta przez Ale :shocked2::sorry2:

Dorom Agata :szok:- wzyciu bym nie zgadla :no: i wogole skad ten nick ?:confused::-)

Ostatnia edycja:
Asiowo To juz coraz lepiej jesli twoja Paulinka lubi twoje jedzonko. Szkoda mi cie tylko jesli chodzi o ten wózek bo zniesc go z 3 pietra to musi byc masakra. a potem go wyniesc to jeszcze gorzej.
Galarecia Chodziło mi o to ze zgadzam sie z tobą co do teg iz nauczyciele i tak sie dowiedza i tez nie mam zamiau o tym mówic:-) Duzy ten twój synek.
dorom5Sherlock'a Holmes'a ze mnie nie bedzie:-p To sie tam wpisz to przynajmiej poznam twoje imie:-p
polna_N To co Ala z tą wagą wyrabiała:-p no bo az taka ciezka byc nie moze:-) A czemu wyrazy współczucia tak jakby oa sie miała kto wie jak napracowac przy 2 ciezarnych... Ja to tego swiata nie rozumiem.

reklama
Asiowo - No to dzis masz wolne :-) Czasami trzeba odsapnąc!
polna_N - Skomplikowane z tym nickiem. To od firmy Taty :-) Jakos gdy gdzies sie rejestruje to wpisuje wlasnie taki, bo zawsze bede pamietac :-)

Do góry