reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo ej Kochana Ciebie ostatnio cos czesto lapia takie dni ? :no:
chodziaz pogoda i Paulinka tego nie ulatwiaja :sorry2:
Trzymaj sie i glowa do gory ;-):tak:

Umi a wiesz ze ja widzialam taki komplecik dla noworodka w trupie czaszki :szok::eek: i korzystam poki moge bo mama dzis stwierdzila ze do pracy nie pojdzie tylko zostanie w domu i mi pomoze przy ALi :tak:
juz wiem co mialam Ci napisac :-p
otoz chodzi mi o ciaze - wkoncu kiedys sie dowiedza i tak jak piszesz beda Cie obgadywac za plecami , niestety taki juz los Mlodych Matek :sorry2:
a co do klasy to powiem Ci ze u Nas jak kolezanka wyladowala dopiero wszpitalu a byla juz w 6 miesiacu to Nas oswiecila wychowaczyni ze jest w ciazy - po popierwsze przez glowe Nam nie przeszlo ze Ona ..tenteges.. a po drugie miala taka budowe ciala ze ledwo bylo widac brzuch :tak:

Ajedyny plus tego wszystkiego to bedziesz znana w calej szkole :-):-D:-p;-)

Mikusia no wlasnie tak czytam posty na glownym i mnie qrwica lapie :wściekła/y:
Chyba bedzie trzeba dopisac ze jak ktos nie bedzie przestrzegal zasad skasuje sie Ich posty :cool::-D

Ewcia witaj

Ostatnia edycja:
reklama
dorom5 - pewnie będzie chłopczyk. Mi lekarz mówił że jezeli na usgokazało się że bedzie dziewczynka to zawsze szansa jest że może jednak byc chłopiec, przy chłopcu szanse są znikome, ale są!;-) dziewczynka zawsze w niebieskich ciuszkach może chodzić, gorzej jak chłopiec miałby w rózowych:-)

Umi2- ja pisałam maturę jakoś w 5 tyg. Nikomu nie mówiłam, nie było widać więc co ich obchodzi. Na studiach zaczęły się głupie docinki typu "ale ja Ci współczuję" u Ciebie chyba już widać.

polna_N - rozkoszna Twoja córcia. Mała pomocnica :-) (dlatego fajnie byłoby mieć córcię też, zawsze pomoże, jest z kim iść na zakupy itp :-p)

ewcia_24 - Witaj:-)

Galarecia- w takim razie mojemu młodemu tez kupię taki leżaczek, wogóle uwielbia jak się go buja:-) a Twój Adaś ile ważył po skończonym pierwszym miesiącu? ? (bo chyba urodził się maleńki) jestem ciekawa, niewiem ile dzieci powinny przybierać na wadze:dry: i ile wogóle juz ma???

panistepelek
- ja studiuję ochronę środowiska ,ale nie jestem zachwycona:dry:

Ala sie obudzila i mama z Nia poszla do siostry wiec jest troche spokoju :cool2::-)
zazdroszcze... jak ja bym tak chciala chociaz na godzinke:zawstydzona/y:

Asiowo A nie mozesz poprosic kogos o pomoc np mamy lub tsciowej? Bo faktycznie musi ci byc ciezko

Nawet jesli to... teściówka pracuje do 16 i u mnie byłaby dopiero o 17..., a wtedy to ja juz jej nie potrzebuje, mama pracuje do 17, u mnie byłaby o 18:zawstydzona/y:

umi: ja też nigdy w życiu bym nie kupiła dziecku czarnych śpioszków:eek:

Ja kupiłam tylko małej kiedys czarne spodnie ze snoopy:-) i mi sie bardzo podobaja, fajne grube i nie brudza sie odrazu:tak:

Asiowo ej Kochana Ciebie ostatnio cos czesto lapia takie dni ? :no:
chodziaz pogoda i Paulinka tego nie ulatwiaja :sorry2:
Trzymaj sie i glowa do gory ;-):tak:

Dzieki... na pewno na wiosne bedziejuz duzo łatwiej:tak: Teraz tez staram sie z mała wychodzic chociaz na chwilke, ale mam dosc noszenia tego wozka:zawstydzona/y: zniesc jeszcze jakos daje rade, ale wniesc wózek z tym moim klocem na 3 pietro:zawstydzona/y: to chyba ze 20kg... masakra jakas:zawstydzona/y:niedługo kręgosłup mi siądzie, z reszta juz wysiada od noszenia mojego pulpeta:zawstydzona/y:

A w ogole chwaliłam sie juz, ze moja mała przekonała sie do mojego jedzonka:-) troszke rzadsze musze jej robic, ale je:-) juz ma poporcjowane miesko w zamrazarce, tescie obiecali, ze przywioza cielęcinke to tez poporcjuje i zamroze:tak: a do tego tylko warzywka jakies ugotuje i spokoj z obiadkami, słoiczki to mam tylko jak gdzies jade z mała:-) super... tak sie ciesze, bo juz widzimy ile oszczedzamy:tak:a to dopiero kilka dni:tak:
Wiecie co... mówi sie, ze pieniadze szczescie nie daja, ale wiecie... bez pieniedzy nie da sie zyc:-( Nie wiem jak my wyrobimy dalej, jak my mamy wyżyc za 350zł miesiecznie we trójke (po opłatach):zawstydzona/y: i jak na złosc nikt do Pawła nie oddzwania, a cv wysyła juz dosłownie wszedzie:zawstydzona/y: wykoncze sie i psychicznie i fizycznie:zawstydzona/y:i jak tu myslec o 2 bobasku:zawstydzona/y:

pola997 ważyli go jak miał 17dni i ważył 3450g (czyli 500g więcej, bo urodził się mając 2950g) a jak miał prawie 2m-ce ważył 5070g.
No a teraz jak byłam 11.12czyli jak miał niecałe 5m-cy to ważył 6680g.

ewcia_24 witaj!

umi2 a z czym podone zdanie??
No i rzeczywiście w III trymestrze powinno się co 2tyg chodzić na wizytę do ginekologa.

mikus_a niby wiele nie daje ale zawsze to jakieś wykształcenie w konkretnym zawodzie a nie tylko ogół.

Asiowo napewno już niedługo Twój mąż znajdzie lepszą pracę i b ędzie wam lepiej. No i będziecie mogli się o drugą dzidzię starać. Już ja widzę jaka Ty będziesz wtedy szczęśliwa.. Ahh..

Ostatnia edycja:
ewcia_24 Witaj
polna_N W czaszki? No masakra fajnie czasem wyglada jak juz taki roczny chłopczyk ma dżinsowy strój i kolorową koszulke i na główce hustke w czaszki jak pirat wtedy wyglada ale jeszcze az tak mnie to nie razi, ale komplecik masakra...
Polna i to jest chyba rozwiazanie zagadki!! mnie w klasie uwazaja za spokjna i stateczna i nikt nie podejrzewa ze ten brzuszek to ciaza a co dopiero ze jestem "rozwiazła":-p moze dlatego nikt sie nie domysla albo nie chce sie domyslac:-p
No to ci mama niespodzianke zrobiła eh odpoczniesz sobie przyajmniej troche.
pola997 Mam nadzieje ze ja tekstu typu " współczuje ci" nie usłysze bo mnie to tylko zdenerwuje juz wolałabym usłyszec to co powiedziała moja wychowawczyni czyli ze postapiłam nieodpowiedzialnie i zgadzam sie z tym w zupełnosci. No u mnie widac ale jak bym sie uparła to mogłabym ukryc:-)

Galareciu, polna997 - Też fakt, macie racje. Lepiej miec błękitne niz różowe :-) A różowe się dokupi gdyby miala byc Dziewuszka.
Asiowo - To może mógłby ktoś przychodzic Ci pomagac ten raz w tygodniu? :-( Zawsze byłoby Ci łatwiej.
Polna_N - Nie no nie bedzie miała tak źle :-) Chyba :/
Mam na imie Agata.
Umi2 - Hehe, to obydwie z torbami pojdziemy :-) No nie trafiłaś niestety :-) Ty za to jestes Ania :-D
Witaj Ewciu,
A mi sie podobały przez jakis czas czarne wózeczki. Ale teraz poluje na niebieskie, błętkitne lub zielone :-)

Asiowo napewno już niedługo Twój mąż znajdzie lepszą pracę i b ędzie wam lepiej. No i będziecie mogli się o drugą dzidzię starać. Już ja widzę jaka Ty będziesz wtedy szczęśliwa.. Ahh..

ojj... bede bardzo szczesliwa:tak: pewnie 2 razy bardziej niz teraz jestem:tak:nawet sobie nie wyobrazacie jak ja juz marze o 2 dzidzi... mimo tego, ze tak ciezko czasem. ale wiem, ze czas szybko zleci i Paulinka zaraz bedzie duza panna;-)

Asiowo - To może mógłby ktoś przychodzic Ci pomagac ten raz w tygodniu? :-( Zawsze byłoby Ci łatwiej.

wlasnie o to chodzi, ze nie ma kto mi pomóc:zawstydzona/y:w mojej rodzinie wszyscy pracuja, albo są przy koncówce ciazy:-D niestety taki mój los...

Pieprze wszystko, nie robie dzis nic, bedzie syf:shocked2::eek:

Asiowo wiesz mama zabrala Ale i stara sie mnie obciazac tylko dlatego ze nie mam rozrusznika i szybko sie mecze a tym bardziej po wczorajsze goraczce jest strasznie zdenerwowana !!
Jeszcze zakazdym razem jak wraca z pracy o 23 a ja jak juz spie to przylazi do mnie do pokoju i maca czy zyje :sorry2::-D
Fajnie ze Paulinka juz ladnie wcina :tak: no i tesciowie zrobia dobry uczynek jak kupia miesko :tak:

Umi no moja wychowaczyni malo nie zemdlalam jak druga dziewczyna w ciagu miesiaca oswiadczyla jej ze jest w ciazy :-D wiec wsumie Nasze klasa zaslynela z tego ze byly u Nas dwie ciezarowki a wychowawczyni zbierala wyrazy wspolczucia przez pare tygodni :-D
A ten komplecik to widzialam na allegro ale to juz z rok temu bylo !!

No wlasnie a ja musze kupic wage bo ta co jest zostala popsuta przez Ale :shocked2::sorry2:

Dorom Agata :szok:- wzyciu bym nie zgadla :no: i wogole skad ten nick ?:confused::-)

Ostatnia edycja:
Asiowo To juz coraz lepiej jesli twoja Paulinka lubi twoje jedzonko. Szkoda mi cie tylko jesli chodzi o ten wózek bo zniesc go z 3 pietra to musi byc masakra. a potem go wyniesc to jeszcze gorzej.
Galarecia Chodziło mi o to ze zgadzam sie z tobą co do teg iz nauczyciele i tak sie dowiedza i tez nie mam zamiau o tym mówic:-) Duzy ten twój synek.
dorom5Sherlock'a Holmes'a ze mnie nie bedzie:-p To sie tam wpisz to przynajmiej poznam twoje imie:-p
polna_N To co Ala z tą wagą wyrabiała:-p no bo az taka ciezka byc nie moze:-) A czemu wyrazy współczucia tak jakby oa sie miała kto wie jak napracowac przy 2 ciezarnych... Ja to tego swiata nie rozumiem.

reklama
Asiowo - No to dzis masz wolne :-) Czasami trzeba odsapnąc!
polna_N - Skomplikowane z tym nickiem. To od firmy Taty :-) Jakos gdy gdzies sie rejestruje to wpisuje wlasnie taki, bo zawsze bede pamietac :-)

Do góry