reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam mamusie.
U mnie tak jakoś brak chęci do czegokolwiek...Już się nie mogę doczekać świąt, bo to zawsze ponad 2 tyg wolnego, to trochę odpocznę od szkoły.

zazdroszczę że mieścisz się w stare spodnie.. ja mogę tylko o tym pomarzyć.. Poszłam 2rozmiary w górę.. z 36 zrobiło się 40.. A tyłek to mam ogromny teraz.. Ehh.. Po co ja tyle jadłam..
Nie martw się, ja też sporo przytyłam w ciąży. Po porodzie miałam 65 kg, później tak 60-62. Dopiero ponad rok po porodzie schudłam do 55 kg, a wtedy przestałam karmić. Teraz waże tak od 55 do 57 kg,a i tak mam jakieś 4 kg na plusie .Ale jak karmiłam to waga stała w miejscu i wcale nie mogłam schudnąć. Daj sobie trochę czasu na dojście do siebie, wiadomo trochę ruchu, polecam smarowanie balsamem. Efekty mogą być widoczne dopiero po kilku miesiącach, a nawet kilkunastu, ale tylko nielicznym udaje się zrzucić wagę od razu po porodzie.
Jak możesz mi powiedzieć to jakie masz te tabletki na zahamowanie laktacji?

umi u mnie to rodzinne ze kobiety maja szersze biodra a teraz po porodzie to jeszcze gorzej...
Ja mam tę samą dolegliwość. I te szerokie biodra strasznie mnie pogrubiają optycznie. Ale brzuszka też trochę mam, głównie takiej rozciągniętej skóry,nawet nie tłuszczyku. Ale miałam strasznie głębokie rozstępy na brzuchu.

Ostatnia edycja:
reklama
Olenka zgubisz zgubisz to pewne;) Przy maluszku jets tyle pracy ze nawet nie bedziesz wiedziala kiedy bedzieszmiała 5 ale na"-":):)

Femme ruch to tu jest nieziemski;) Kurde ładnie babeczki dajecie czadu z pisaniem szok;) Ja kapie Oliwiera kolo 19;) Jak tam byc młoda mamusia? Pewnie radzisz sobie rewelacyjnie?:)

Mikus witam witam:) Nio Twoja coreczka tez już niezły gigant;) rany wszystkie dzieciaczki rosna w oczach tylko swoje nie :)

mi w sumie zostaly 2 kg do konca ale chce jeszcze 3 kg schudnac - w sumie 5kg:) wtedy bedzie idealnie - zobaczymy czy mi sie uda:)
a w ciazy przytylam ponad 20kg:/ ale wiekszosc to woda byla no i brak ruchu ze wzgledu na poronienie a potem na przedwczesny porod.. mam tylko nadzieje, ze druga ciaza bedzie lepsza:)

Madzik gratulacje
angel witaj! Mały grzeczny czy łobuzuje troszkę?
Baska a ja zawsze miałam takie wrażenie, że ty chudzielec jesteś. Chyba, że to na odwrót właśnie- Ty tylko masz takie wrażenie, że za dużo ważysz...

Madzik ja w szpitalu mezałam na sali co karmiła 40 min, a potem jej sie krwe z brodawek lała... Nie wiem ale mi sie wydaje ze 40 min do troche za dlugo. Teraz tez mam z nia kontak i mowi ze mała jej zasypia tlyko przy cycu, i ze czesto go chce. Ja zawsze karmiłam 10 min. Masz chlopcyzka czy dziewczynke jak ma na imie?

Ilona mały grzeczny jak babcia z nim zostaje a jak ja wracam to daje czadu czasem:) Ale to rzadko grzeczniutki chlopczyk z niego:) Do tej pory zastanawiam sie po kim to ma:rofl2:

mikuś tak to juz jets z nasyzmi pociechami, tak bym chciala zeby jzu chodzil a jak bedzie chodizl to pewnie bede chciala zeby lezał znow tak jak kiedy byl niemowlakiem:)

Ilonko chudzielcem bylam w 4 klasie LO:tak: wtedy to az bylo chore niestety:-(ale wszystko dobrze sie skonczylo.. wtedy wazylam cos kolo39 kg i ciagle dazylam do mniejszej wagi:no:masakra jak teraz o tym pomysle..
a teraz waze 50 kg i chcialabym dobic do 45kg (jak zaszlamw ciaze to wazylam 47kg) ale ja malutka jestem bo mam 158 cm dokladnie:-)

ANGEL - no ja wcześniej kąpałam małą o 21 ale to było za późno później spać mi nie chciała do północy :-p a teraz tak 18:30 ... po brzyduli :-p :-) a póki co w roli mamy sprawuje się dobrze :-) ale to zasługa mojego aniołka bo zero z nią problemów :-)

MADZIK - nie no moja to tak max 15 min ale zazwyczaj to 10 jej starcza ale ona nie przysypia przy cycu i cały czas ciągnie ;-)

BASKA - no właśnie mi też się wydawało że ty chudzielec :-p ...edit no i miałam rację ! ty chudzielec jesteś nawet przy takim wzroście to malutko jest ! :-p ...ale 39 masakra ... tyle to dzieci ważą ! dobrze że z tego wyszłaś

Ninka już wykąpana zasypia ...albo już śpi :-p przy karuzeli :-) nie wiem czy to ta herbata miętowa tak na nią działa ale śpi rewelacyjnie :-)

Kurde jutro planuje z nią wyjść na spacerek ... ale tak jest mroźno że się boje :dry: myślicie że jak będzie taki mróz to mam iść ? ...bo ona jeszcze na spacerku nie była :zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Femme no wtedy tak wazylam:/ a teraz jzcze te pare kg, bo spodnie przyciasne sa a nie lubie takch obcislych:-D:tak:
co do spacerku to werandowalas ja juz?? bo jak nie to ubierz ja cieplo i otworz okno i tak z kilka minut.. kurcze moje dziecie z kwietnia to juz po ttyg bylam z mala na dworze..
Madzik a moze Twoja mala zrobila sobie smoczka z cycusia?? tak to wyglada..a ile czasu tak intensywnie ssie?? i przysypia przy cycu?? kurcze ja tam specjalistka nie jestem moze niech Asiowo i Net sie wypowiedza one to weteranki:-D:-)
a z tym odkladaniem to musisz byc konsekwentna.. Moja Lena nie dosc, ze jadla po 10-15 min to potem byl odlot i nic jej nie ruszalo

Do góry