reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam mamusie.
U mnie tak jakoś brak chęci do czegokolwiek...Już się nie mogę doczekać świąt, bo to zawsze ponad 2 tyg wolnego, to trochę odpocznę od szkoły.

zazdroszczę że mieścisz się w stare spodnie.. ja mogę tylko o tym pomarzyć.. Poszłam 2rozmiary w górę.. z 36 zrobiło się 40.. A tyłek to mam ogromny teraz.. Ehh.. Po co ja tyle jadłam..
Nie martw się, ja też sporo przytyłam w ciąży. Po porodzie miałam 65 kg, później tak 60-62. Dopiero ponad rok po porodzie schudłam do 55 kg, a wtedy przestałam karmić. Teraz waże tak od 55 do 57 kg,a i tak mam jakieś 4 kg na plusie .Ale jak karmiłam to waga stała w miejscu i wcale nie mogłam schudnąć. Daj sobie trochę czasu na dojście do siebie, wiadomo trochę ruchu, polecam smarowanie balsamem. Efekty mogą być widoczne dopiero po kilku miesiącach, a nawet kilkunastu, ale tylko nielicznym udaje się zrzucić wagę od razu po porodzie.
Jak możesz mi powiedzieć to jakie masz te tabletki na zahamowanie laktacji?

umi u mnie to rodzinne ze kobiety maja szersze biodra a teraz po porodzie to jeszcze gorzej...
Ja mam tę samą dolegliwość. I te szerokie biodra strasznie mnie pogrubiają optycznie. Ale brzuszka też trochę mam, głównie takiej rozciągniętej skóry,nawet nie tłuszczyku. Ale miałam strasznie głębokie rozstępy na brzuchu.

Ostatnia edycja:
reklama
Olenka zgubisz zgubisz to pewne;) Przy maluszku jets tyle pracy ze nawet nie bedziesz wiedziala kiedy bedzieszmiała 5 ale na"-":):)

Femme ruch to tu jest nieziemski;) Kurde ładnie babeczki dajecie czadu z pisaniem szok;) Ja kapie Oliwiera kolo 19;) Jak tam byc młoda mamusia? Pewnie radzisz sobie rewelacyjnie?:)

Mikus witam witam:) Nio Twoja coreczka tez już niezły gigant;) rany wszystkie dzieciaczki rosna w oczach tylko swoje nie :)

mi w sumie zostaly 2 kg do konca ale chce jeszcze 3 kg schudnac - w sumie 5kg:) wtedy bedzie idealnie - zobaczymy czy mi sie uda:)
a w ciazy przytylam ponad 20kg:/ ale wiekszosc to woda byla no i brak ruchu ze wzgledu na poronienie a potem na przedwczesny porod.. mam tylko nadzieje, ze druga ciaza bedzie lepsza:)

Madzik gratulacje
angel witaj! Mały grzeczny czy łobuzuje troszkę?
Baska a ja zawsze miałam takie wrażenie, że ty chudzielec jesteś. Chyba, że to na odwrót właśnie- Ty tylko masz takie wrażenie, że za dużo ważysz...

Madzik ja w szpitalu mezałam na sali co karmiła 40 min, a potem jej sie krwe z brodawek lała... Nie wiem ale mi sie wydaje ze 40 min do troche za dlugo. Teraz tez mam z nia kontak i mowi ze mała jej zasypia tlyko przy cycu, i ze czesto go chce. Ja zawsze karmiłam 10 min. Masz chlopcyzka czy dziewczynke jak ma na imie?

Ilona mały grzeczny jak babcia z nim zostaje a jak ja wracam to daje czadu czasem:) Ale to rzadko grzeczniutki chlopczyk z niego:) Do tej pory zastanawiam sie po kim to ma:rofl2:

mikuś tak to juz jets z nasyzmi pociechami, tak bym chciala zeby jzu chodzil a jak bedzie chodizl to pewnie bede chciala zeby lezał znow tak jak kiedy byl niemowlakiem:)

Ilonko chudzielcem bylam w 4 klasie LO:tak: wtedy to az bylo chore niestety:-(ale wszystko dobrze sie skonczylo.. wtedy wazylam cos kolo39 kg i ciagle dazylam do mniejszej wagi:no:masakra jak teraz o tym pomysle..
a teraz waze 50 kg i chcialabym dobic do 45kg (jak zaszlamw ciaze to wazylam 47kg) ale ja malutka jestem bo mam 158 cm dokladnie:-)

ANGEL - no ja wcześniej kąpałam małą o 21 ale to było za późno później spać mi nie chciała do północy :-p a teraz tak 18:30 ... po brzyduli :-p :-) a póki co w roli mamy sprawuje się dobrze :-) ale to zasługa mojego aniołka bo zero z nią problemów :-)

MADZIK - nie no moja to tak max 15 min ale zazwyczaj to 10 jej starcza ale ona nie przysypia przy cycu i cały czas ciągnie ;-)

BASKA - no właśnie mi też się wydawało że ty chudzielec :-p ...edit no i miałam rację ! ty chudzielec jesteś nawet przy takim wzroście to malutko jest ! :-p ...ale 39 masakra ... tyle to dzieci ważą ! dobrze że z tego wyszłaś

Ninka już wykąpana zasypia ...albo już śpi :-p przy karuzeli :-) nie wiem czy to ta herbata miętowa tak na nią działa ale śpi rewelacyjnie :-)

Kurde jutro planuje z nią wyjść na spacerek ... ale tak jest mroźno że się boje :dry: myślicie że jak będzie taki mróz to mam iść ? ...bo ona jeszcze na spacerku nie była :zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Femme no wtedy tak wazylam:/ a teraz jzcze te pare kg, bo spodnie przyciasne sa a nie lubie takch obcislych:-D:tak:
co do spacerku to werandowalas ja juz?? bo jak nie to ubierz ja cieplo i otworz okno i tak z kilka minut.. kurcze moje dziecie z kwietnia to juz po ttyg bylam z mala na dworze..
Madzik a moze Twoja mala zrobila sobie smoczka z cycusia?? tak to wyglada..a ile czasu tak intensywnie ssie?? i przysypia przy cycu?? kurcze ja tam specjalistka nie jestem moze niech Asiowo i Net sie wypowiedza one to weteranki:-D:-)
a z tym odkladaniem to musisz byc konsekwentna.. Moja Lena nie dosc, ze jadla po 10-15 min to potem byl odlot i nic jej nie ruszalo

Do góry