reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Nie planujemy 2 ale bralibyśmy to pod uwagę. Acz zaświadczeniem to nieprawda. Bartka chrzciliśmy w obcej parafii w miescie w ktorym zamieszkaliśmy. Nawet pod uwage nie braliśmy mojej czy Ł. Koleżance w parafii nie chcial ksiądz ochrzcić poszla do innej i tez bez zaświadczenia. Tylko chrzestni musza miec ze praktykujący sa

reklama
Macieja sory ale takie głupoty piszesz ... Chyba ze w ciemnogrodzie mieszkasz ... To co matce ltora sama wychowuje nie ochrzci ksiądz bo ślubu nie ma? Buhaha zabawne moja córka normalnie ochrzczona i co lepsze bez problemu w innej parafii czaisz to? :D ksiądz mi laske bedzie robił? On musi ochrzcić a nie jakies wymogi o których piszesz ... Czy Jan Chrzciel pytal kogo kolwiek o to w jakim związku jest czy poboeral opłaty za to? No poirytowalas mnie tymi postami a zarazem rozbawilas do leż

Paulina nie dzieki u nas tez mróz i śnieg Zuzia jak wyszla z przedszkola to tanczyla i spiewala sobie o śniegu :p opowiadaj co tam? Bo nie powiem ciekawa jestem:D

OLCIA popieram cie w 100%. Takie pieprzenie. Ksiadz MUSI udzielic chrztu, jesli sie sprzeciwia mozna zglosic go do kurii bodajze. Szef mojego meza nie ma slubu maja dziecko zyja razem, chrzest w Krakowie w bardzo znanej parafii, oboje stamtad pochodzili a proboszcz powiedzial ze nie udzieli chrztu ;) napisali do kurii i po tym wszystkim proboszcz przepraszal ich na łamach calego kosciola i ustnie i pisemnie na tablicy ogloszen. Gdybym ja byla pyskata jak teraz 3 lata temu to nie poszlabym do innej parafii tylko wyklocala sie o swoje :) do drugiej parafii nie musialam donosic kompletnie NIC, chrzestni rowniez. Nie wyobrazam sobie ze gdybym moze kiedys miala drugie dziecko po rozwodzie, zeby ksiadz nie udzielil chrztu. List do kurii i sprawa zalatwiona.

A co do sytuacji mojej, nie chce tu gadac o tym. Nie chce byc zlinczowana :p

Maciejka u mnie jest tak jak u dziewczyn jak pisalam zero zaswiadczen z rodzinnej parafii:-p nawet ksiadz ode mnie ze wsi nie wiedzial ze chrzest byl.Od razu poszlismy do parafii w miescie w ktorym mieszkamy wprpst powiedzialam ze slubu nie mamy i na tamta chwile nie planowalismy, zero problemow bylo tylko kazal chrzestnym przyniesc zaswiadczenia ze moga byc chrzestnymi tzn czy maja bierzmowanie;-)

Co do chrztu nam.się tez nie czepiali,ze slubu nie mamy,nie czepiali się nawer ze ja nie jestem ochrzczona...ksiadz powiedział ze skoro chcemy wychowywać dziecko w wierze w boga to on nie może odmowic

ANULA u nas to samo ;) u mnie w parafi to wogole nie wiedza ze Nikson istnieje
HAPPY to jak chcesz wziac slub bez chrztu, komunii, bierzmowania?

reklama
Do góry