reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Dla mnie tak jak pisałam ślub jest bardzo ważny, wesele już mniej. Wesela mogłoby dla mnie nie być wcale. Gdybym brała ślub po raz drugi to zamiast wydawać grubych tysięcy na rozdawanie zarcia i wódki, wybrałbym miesiąc miodowy na Karaibach :D natomiast dla gości skromne przyjedzie. Typowo 2 placki 2 świadki ;)

Lenati &&&&&&& ! Jesteś bardzo silna :-*

Happy oo to && !

Hejo my dziś spalismy do 9 ! Aż jestem w szoku .. Matunio jakiś grzeczniejszy się zrobił ale zobaczymy jak długo .. Nie mogę się dziś jakoś ogarnąć niedziela a jeszcze łóżko rozwalone wszyscy w pizamach no masakra jakas.

Lenati już mowilam silne dziewczyny jestescie !!

Happy && za brak @ ;)

Maciejka dla mojego S slub jest tak wazny , dla mnie moze i tez ale nie koniecznie koscielny ot tak szkoda kasy . tyle ze dla rodziny S to i wesele muuusi byc bo ludzie na wsi by gadali :) a i tak gadaja bo kurde no Zuzia z nieslubnych rodzicow :)

Mniejsza z tym planh na cywilny sa , myslelismy nawet o grudniu. Ale nie to mi w glowie , moze jak Zuzia ze szpitala wyjdzie to sie pomysli. Tyle ze no musze sie liczyc ze po cywilnym za jakis czas musi byc koscielny i wesele .

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka

Maciejka moja Asia b.dobrze sobie w 2 klasie radzi.Na koniec 1 klasy była wyróżniona.Lecz gorzej z synkiem co jest w 1 klasie, trudno mu sie skupic i jest dosc zywym dzieckiem..Ciężko mu usiedziec w szkole.
A ja od dzis znów sama z maluchami,bo mężus w południe pojechał.A twój mąż Maciejka w Polsce czy za granicą?

Lenati u mnie w rodzinie tez jest gadanie ze jak to cywilny przeciez to grzech albo gadka ze to nie ślub tylko papierek. Mówiliśmy ze nie chcemy kościelnego a caly czas sa pytania kiedys pójdziemy do księdza.

Lenati kościelny to nie od razu strata kasy i wielkie wesele. Zarówno jak po cywilnym tak jak i po kościelnym można zrobić skromne przyjęcie nawet w domu.
A ślub "bo co ludzie powiedzą" jest czymś abstrakcyjnym dla mnie.
Mój ślub, moje życie, moja sprawa i tego się trzymajmy :))

Oj dwie Anule mamy :p
Trzeba dokładnie sprecyzować ;)

A więc Anula599 to brawo dla Asi! mój syn identyczny jak Twój! mąż za granicą. A Twój?

Anula cywilny ma to do siebie, że częste są kościelne problemy jeśli chodzi o sakramenty dzieci :(

Maciejka, Bartek jest ochrzczony ale szczerze nie wiem czy gdybym teraz miala podjac taka decyzje czy zrobilabym tak samo. A wiecej dzieci nie chcemy wiec dla mnie to nie problem:-p

My mielismy problemy ze chrztem w jednej parafii to poszlam do drugiej :) w drugiej zero problemow.

Mrozu mrozu,komu komu ? :D jade se do szkoly i jest -12 ;)

reklama
Anula czyli że drugiego byście już nie chrzcili tak?

Paulina to u mnie to by też nie przeszło, co jakbym poszła do "obcej" parafii, to ta z kolei chciałaby zaświadczenie o zgodzie z naszej parafii. Kościół to mafia :p

Do góry