reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Nie planujemy 2 ale bralibyśmy to pod uwagę. Acz zaświadczeniem to nieprawda. Bartka chrzciliśmy w obcej parafii w miescie w ktorym zamieszkaliśmy. Nawet pod uwage nie braliśmy mojej czy Ł. Koleżance w parafii nie chcial ksiądz ochrzcić poszla do innej i tez bez zaświadczenia. Tylko chrzestni musza miec ze praktykujący sa

reklama
Macieja sory ale takie głupoty piszesz ... Chyba ze w ciemnogrodzie mieszkasz ... To co matce ltora sama wychowuje nie ochrzci ksiądz bo ślubu nie ma? Buhaha zabawne moja córka normalnie ochrzczona i co lepsze bez problemu w innej parafii czaisz to? :D ksiądz mi laske bedzie robił? On musi ochrzcić a nie jakies wymogi o których piszesz ... Czy Jan Chrzciel pytal kogo kolwiek o to w jakim związku jest czy poboeral opłaty za to? No poirytowalas mnie tymi postami a zarazem rozbawilas do leż

Paulina nie dzieki u nas tez mróz i śnieg Zuzia jak wyszla z przedszkola to tanczyla i spiewala sobie o śniegu :p opowiadaj co tam? Bo nie powiem ciekawa jestem:D

OLCIA popieram cie w 100%. Takie pieprzenie. Ksiadz MUSI udzielic chrztu, jesli sie sprzeciwia mozna zglosic go do kurii bodajze. Szef mojego meza nie ma slubu maja dziecko zyja razem, chrzest w Krakowie w bardzo znanej parafii, oboje stamtad pochodzili a proboszcz powiedzial ze nie udzieli chrztu ;) napisali do kurii i po tym wszystkim proboszcz przepraszal ich na łamach calego kosciola i ustnie i pisemnie na tablicy ogloszen. Gdybym ja byla pyskata jak teraz 3 lata temu to nie poszlabym do innej parafii tylko wyklocala sie o swoje :) do drugiej parafii nie musialam donosic kompletnie NIC, chrzestni rowniez. Nie wyobrazam sobie ze gdybym moze kiedys miala drugie dziecko po rozwodzie, zeby ksiadz nie udzielil chrztu. List do kurii i sprawa zalatwiona.

A co do sytuacji mojej, nie chce tu gadac o tym. Nie chce byc zlinczowana :p

Maciejka u mnie jest tak jak u dziewczyn jak pisalam zero zaswiadczen z rodzinnej parafii:-p nawet ksiadz ode mnie ze wsi nie wiedzial ze chrzest byl.Od razu poszlismy do parafii w miescie w ktorym mieszkamy wprpst powiedzialam ze slubu nie mamy i na tamta chwile nie planowalismy, zero problemow bylo tylko kazal chrzestnym przyniesc zaswiadczenia ze moga byc chrzestnymi tzn czy maja bierzmowanie;-)

Co do chrztu nam.się tez nie czepiali,ze slubu nie mamy,nie czepiali się nawer ze ja nie jestem ochrzczona...ksiadz powiedział ze skoro chcemy wychowywać dziecko w wierze w boga to on nie może odmowic

ANULA u nas to samo ;) u mnie w parafi to wogole nie wiedza ze Nikson istnieje
HAPPY to jak chcesz wziac slub bez chrztu, komunii, bierzmowania?

reklama
Do góry