reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam;)

Cos malo dziewczyn w weekendu, ale pod pon znow sie zaczne 10 str na dzien hehe:)

Netgirl ogromne gratulacje i spokojnych 9 meisiacy:):) To super jak bedzie chlopczyk bo bedziecie miec parke a co do bnlizniakow to jeszcze macie na nie duzooo czasu, zdarzycie;)

a ja wczoraj do 11 pralam w swej nowej pralcje-ladnie mnie ponioso;)

islandka witamy!:) opowiedz cos o sobie;) sliczny bobasek;)

chwilami dziecki za linki napewno cos wybiore;)

Mi dzis Oliwier dal pospac obudzil sie o 3.30 a potem o 7.15;)

Jak wam mija niedziela?:)

reklama
O dzis moge nadążyc:) żadko mi sie to zgarza bo zawsze gdy wpadam to jest po kilka stron do nadrobienia ale to pewnie przez weekend

EWI44mozliwe ze humorki eh...

netgirl a znasz juz moze termin porodu tak orientacyjnie? bo szuka po wczesniejszych postach ale cos znaleźc nie moge.:-) A tak w ogóle to GRATULUJE:-)

ANGEL - ja mam nawilżacz do sprzedania :-p bo u mnie jest mega wilgotno a ja głupia jeszcze nawilżacz kupiłam i muszę go teraz sprzedać a używałam go może z 3 razy :-p

NETGIRL - już wiadomo płeć ?! :szok: jakim cudem ? :-p ... no i oczywiście gratulacje ! :-)

ISLANDKA - To nasze córeczki tego samego dnia się urodziły :-) a jak ma na imię Twój skarbek ? :-)

UMI - uroki ciąży :-p

ELLIE - no to powodzenia będzie dobrze :-)

U mnie leniwa niedziela ... mała ma pełno jakiś krostek na buźce :dry: chyba kremik jej nie podpasował tylko teraz nie wiem który ... we wtorek idę na ważenie itp to się spytam co mam z tym zrobić ...

A i to normalne że ona ciągle się pręży ? pręży się i pręży ciągle tą kupkę ciśnie :-p ale normalnie robi i już ok jest ta kupka chyba i nie płacze przy tym tylko po prostu się pręży strasznie ...

netgirl obys nie musiała lezec bo to fatalne. Trzymam kciuki ;-)

femm uroki ze ho ho;-p az człowiekowi głupio gdy sie opamieta;-p

A co do krostek gdy byłyscie w ciazy to tez was tak wysypywalo? Ja stwosuje preparaty do mycia twarzy ale to cos nie pomaga, zawsze mialam pryszcze ale tylko gdy mi sie @ zblizała a teraz to caly czas.

U nas dziwny dzień. Adaś nie chce jeść. IU najlepiej to by ciągle prawie spał albo płakał.. Ahh te ząbki..

Chwilami ja mam taki tańszy nawilżacz z tych co dałaś linki.. Ale nam nie pomaga. Mamy strasznie mały pokoik i zamiast pomagać to on jeszcze bardziej nam wysusza powietrze.. Już kiedyś nawet o tym pisałam..

islandka witam. Napisz coś więcej o sobie, o tatusiu dzidzi i udzielaj się często.

netgirl gratuluję w takim razie chlopczyka i życzę spokojnych 9m-cy. Na bliżniaki jeszcze masz czas. Będą pewnie następne. I cieszę się że tak się z mężem delektujecie tą ciążą.

femme fatal małe dzieci często się prężą.. To całkiem normalne, tym bardziej że piszesz że z kupką nie ma problemów.
Ale oczywiście jakby coś Cię bardzo niepokoiło to zawsze można zadzwonić do lekarza i zapytać.
A krostki mogą być nie tylko od kremu ale również od oliwki lub mydełka. U nas na początku też było ładnie a po jakiś 2-3tyg też wyskoczyły krostki. Odstawiliśmy oliwkę i mydełko i było już OK. Po jakiś 2m-cach znowu zaczęliśmu używać tej samej oliwki i mydełka i już jest OK.

Galarecia a to dziwne, że Ci wysuszał :confused: no bo jak woda paruje to przeceż musi zwiększyć stopień nawilżenia powietrza :dry: może w malutkim pokoju przesadziliście z nawilżeniem i powietrze zrobiło się ciężke?

Net łogromniaste gratulacje :-) No widzisz obstawialiśmy na 4 miesiąc a tu dopiero 7 tydzień :szok:

Polna znów słomiana wdowa...ehhh biedactwo :* ale podziwiam bo silna babka z Ciebie...ja bym nie dała rady.

Pada śniega od wczoraj :-D fajosko bo już nie jest tak szaro i brudno. Na szczęście w porę przywiozłam kurtkę zimową. Idę sprzątnąć w kuchni i potem zupkę kalafiorową zrobię...mniam.

hej mamusie:tak:

Netgirl... jeszcze raz gratulacje... i super, ze bedzie braciszek dla Despi:tak:

A my dzis wyskoczylismy do tego kina:-) Mąż w ogole sie nie spodziewał... na 13 zarezerwowałam bilety, a o 12 dopiero sie dowiedział, ze jedziemy:-p ale jaki szczesliwy:tak: Fajnie tak czasem na chwilke zapomniec, ze ma sie dziecko i poczuc sie jak za dawnych czasów:-) ehhh... zakochałam sie:-p:-D a najlepsze jest to, ze cała sala była dla nas!!!
Paulinka bez problemu wytrzymała... zdrzemneła sie na chwilke pod okiem babci, wypiła troszke herbatki... i była grzeczna, wiec super:tak: niedługo zamiast kina wyciagne M. na basen:tak:

Mykam posiedziec z M, bo weekend jest dla nas:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ANGEL - no nie wiem tak z 60zł jak dla Ciebie zrobię zdjęcie i wstawię :-) taki fajny jest z misiem :-p

GALARECIA - ja nie mam swojego lekarza w tym problem i nie mam do kogo zadzwonić ... muszę z tym porządek zrobić ... ale uspokoiłaś mnie

NET - no właśnie tak się zastanawiałam jakim cudem w 7 tygodniu już płeć znasz :-p a tu po prostu przeczucie :-) ja robiłam wróżby to mi chłopiec wychodził przeczucie miałam na chłopca i do tego dobrze wyglądałam co niby zwiastuje chłopca :-p a tu bach dziewczynka :-) :-p

reklama
Witam! zaglądam tu niestety czasami, muszę jeszcze pozałatwiać sprawy ze studiami ;/, chociaż przyznam że chciałabym częściej:-( ogólnie "nie jestem " w wielu tematach, może jak urodzę będę mogła sie bardziej udzielać;-)
netgirl- bardzo Ci gratuluję kolejnego maleństwa, oby wszystko układało się jak należy:tak:
kurczę, ja od początku ciązy nie byłam z moim facetem nigdzie:-( wogóle mam wrażenie, że jakoś mnie unika i zmienił do mnie nastawienie. kłócimy się dosyć często, niewiem jak to będzie dalej. tak strasznie chciałam się cieszyć tą ciążą. od faceta chyba zależy dużo ;/:-(
aha i jeżeli chodzi o te piersi to ja właśnie nie dawno miałąm zapalenie piesi :szok: mimo tego że jeszcze nie karmię. pierś mnie boli cały czas mimo brania antybiotyków. jest opuchnięta, lekarz straszy ,że może sie pojawiś ropień ktorego trzeba będzie usunąć a to może uniemożliwić karmienie:-( tragedia...
umi2- zgadzam się z netgirl pewnie bedziesz miała dziewczynkę. chociaż ja na początku też miałam wysypaną twarz, ale wysypka sama i szybko zniknęła. ja też miałam od samego początku przeczucia , że urodzę chłopca i faktycznie bedzie synuś! ogólnie mało jak do tej pory(6 kg) przytyłam nie miałam większych problemów z mdłościami itp.

Ostatnia edycja:
Do góry