reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam;)

Cos malo dziewczyn w weekendu, ale pod pon znow sie zaczne 10 str na dzien hehe:)

Netgirl ogromne gratulacje i spokojnych 9 meisiacy:):) To super jak bedzie chlopczyk bo bedziecie miec parke a co do bnlizniakow to jeszcze macie na nie duzooo czasu, zdarzycie;)

a ja wczoraj do 11 pralam w swej nowej pralcje-ladnie mnie ponioso;)

islandka witamy!:) opowiedz cos o sobie;) sliczny bobasek;)

chwilami dziecki za linki napewno cos wybiore;)

Mi dzis Oliwier dal pospac obudzil sie o 3.30 a potem o 7.15;)

Jak wam mija niedziela?:)

reklama
O dzis moge nadążyc:) żadko mi sie to zgarza bo zawsze gdy wpadam to jest po kilka stron do nadrobienia ale to pewnie przez weekend

EWI44mozliwe ze humorki eh...

netgirl a znasz juz moze termin porodu tak orientacyjnie? bo szuka po wczesniejszych postach ale cos znaleźc nie moge.:-) A tak w ogóle to GRATULUJE:-)

ANGEL - ja mam nawilżacz do sprzedania :-p bo u mnie jest mega wilgotno a ja głupia jeszcze nawilżacz kupiłam i muszę go teraz sprzedać a używałam go może z 3 razy :-p

NETGIRL - już wiadomo płeć ?! :szok: jakim cudem ? :-p ... no i oczywiście gratulacje ! :-)

ISLANDKA - To nasze córeczki tego samego dnia się urodziły :-) a jak ma na imię Twój skarbek ? :-)

UMI - uroki ciąży :-p

ELLIE - no to powodzenia będzie dobrze :-)

U mnie leniwa niedziela ... mała ma pełno jakiś krostek na buźce :dry: chyba kremik jej nie podpasował tylko teraz nie wiem który ... we wtorek idę na ważenie itp to się spytam co mam z tym zrobić ...

A i to normalne że ona ciągle się pręży ? pręży się i pręży ciągle tą kupkę ciśnie :-p ale normalnie robi i już ok jest ta kupka chyba i nie płacze przy tym tylko po prostu się pręży strasznie ...

netgirl obys nie musiała lezec bo to fatalne. Trzymam kciuki ;-)

femm uroki ze ho ho;-p az człowiekowi głupio gdy sie opamieta;-p

A co do krostek gdy byłyscie w ciazy to tez was tak wysypywalo? Ja stwosuje preparaty do mycia twarzy ale to cos nie pomaga, zawsze mialam pryszcze ale tylko gdy mi sie @ zblizała a teraz to caly czas.

U nas dziwny dzień. Adaś nie chce jeść. IU najlepiej to by ciągle prawie spał albo płakał.. Ahh te ząbki..

Chwilami ja mam taki tańszy nawilżacz z tych co dałaś linki.. Ale nam nie pomaga. Mamy strasznie mały pokoik i zamiast pomagać to on jeszcze bardziej nam wysusza powietrze.. Już kiedyś nawet o tym pisałam..

islandka witam. Napisz coś więcej o sobie, o tatusiu dzidzi i udzielaj się często.

netgirl gratuluję w takim razie chlopczyka i życzę spokojnych 9m-cy. Na bliżniaki jeszcze masz czas. Będą pewnie następne. I cieszę się że tak się z mężem delektujecie tą ciążą.

femme fatal małe dzieci często się prężą.. To całkiem normalne, tym bardziej że piszesz że z kupką nie ma problemów.
Ale oczywiście jakby coś Cię bardzo niepokoiło to zawsze można zadzwonić do lekarza i zapytać.
A krostki mogą być nie tylko od kremu ale również od oliwki lub mydełka. U nas na początku też było ładnie a po jakiś 2-3tyg też wyskoczyły krostki. Odstawiliśmy oliwkę i mydełko i było już OK. Po jakiś 2m-cach znowu zaczęliśmu używać tej samej oliwki i mydełka i już jest OK.

Galarecia a to dziwne, że Ci wysuszał :confused: no bo jak woda paruje to przeceż musi zwiększyć stopień nawilżenia powietrza :dry: może w malutkim pokoju przesadziliście z nawilżeniem i powietrze zrobiło się ciężke?

Net łogromniaste gratulacje :-) No widzisz obstawialiśmy na 4 miesiąc a tu dopiero 7 tydzień :szok:

Polna znów słomiana wdowa...ehhh biedactwo :* ale podziwiam bo silna babka z Ciebie...ja bym nie dała rady.

Pada śniega od wczoraj :-D fajosko bo już nie jest tak szaro i brudno. Na szczęście w porę przywiozłam kurtkę zimową. Idę sprzątnąć w kuchni i potem zupkę kalafiorową zrobię...mniam.

hej mamusie:tak:

Netgirl... jeszcze raz gratulacje... i super, ze bedzie braciszek dla Despi:tak:

A my dzis wyskoczylismy do tego kina:-) Mąż w ogole sie nie spodziewał... na 13 zarezerwowałam bilety, a o 12 dopiero sie dowiedział, ze jedziemy:-p ale jaki szczesliwy:tak: Fajnie tak czasem na chwilke zapomniec, ze ma sie dziecko i poczuc sie jak za dawnych czasów:-) ehhh... zakochałam sie:-p:-D a najlepsze jest to, ze cała sala była dla nas!!!
Paulinka bez problemu wytrzymała... zdrzemneła sie na chwilke pod okiem babci, wypiła troszke herbatki... i była grzeczna, wiec super:tak: niedługo zamiast kina wyciagne M. na basen:tak:

Mykam posiedziec z M, bo weekend jest dla nas:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ANGEL - no nie wiem tak z 60zł jak dla Ciebie zrobię zdjęcie i wstawię :-) taki fajny jest z misiem :-p

GALARECIA - ja nie mam swojego lekarza w tym problem i nie mam do kogo zadzwonić ... muszę z tym porządek zrobić ... ale uspokoiłaś mnie

NET - no właśnie tak się zastanawiałam jakim cudem w 7 tygodniu już płeć znasz :-p a tu po prostu przeczucie :-) ja robiłam wróżby to mi chłopiec wychodził przeczucie miałam na chłopca i do tego dobrze wyglądałam co niby zwiastuje chłopca :-p a tu bach dziewczynka :-) :-p

reklama
Witam! zaglądam tu niestety czasami, muszę jeszcze pozałatwiać sprawy ze studiami ;/, chociaż przyznam że chciałabym częściej:-( ogólnie "nie jestem " w wielu tematach, może jak urodzę będę mogła sie bardziej udzielać;-)
netgirl- bardzo Ci gratuluję kolejnego maleństwa, oby wszystko układało się jak należy:tak:
kurczę, ja od początku ciązy nie byłam z moim facetem nigdzie:-( wogóle mam wrażenie, że jakoś mnie unika i zmienił do mnie nastawienie. kłócimy się dosyć często, niewiem jak to będzie dalej. tak strasznie chciałam się cieszyć tą ciążą. od faceta chyba zależy dużo ;/:-(
aha i jeżeli chodzi o te piersi to ja właśnie nie dawno miałąm zapalenie piesi :szok: mimo tego że jeszcze nie karmię. pierś mnie boli cały czas mimo brania antybiotyków. jest opuchnięta, lekarz straszy ,że może sie pojawiś ropień ktorego trzeba będzie usunąć a to może uniemożliwić karmienie:-( tragedia...
umi2- zgadzam się z netgirl pewnie bedziesz miała dziewczynkę. chociaż ja na początku też miałam wysypaną twarz, ale wysypka sama i szybko zniknęła. ja też miałam od samego początku przeczucia , że urodzę chłopca i faktycznie bedzie synuś! ogólnie mało jak do tej pory(6 kg) przytyłam nie miałam większych problemów z mdłościami itp.

Ostatnia edycja:
Do góry