reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
witam!
Anno M narazie chyba nie ma tutaj zadnej mamy z Krakowa..., a przynajmniej tak mi sie wydaje:zawstydzona/y: ja i nie z Krakowa i za stara:-p

Paulinka konczy dzis 5 miesiecy i chyba Adas Galareci konczy dzis 4 miesiace:tak: jak ten czas leci...
u nas noc koszmarna, mała co 2 godziny była głodna:zawstydzona/y: nie rozumiem, bo w dzien je co 4... w nocy chyba nadrabia zaległosci...:-( heh... za duzo ja chwaliłam, a było tak pieknie...

Mykam na sniadanko...

Ona_mika Wszystko pociemnieje i zrobi sie sliczny bronz;-) ja to jestem tak biała ze az wstyd no ale puki co na solarke isc nie moge bo podobno szkodzi w ciazy.

Anna M i mysle ze napewno uda ci sie kogos naleźć:-) a moze zapytasz tez o zdanie dziewczyn które urodziły mając te nascie lat chociaz nie wiem do konca czy o takie cos ci chodzi:) puki co ja jeszcze nie urodzilam i z krakowa nie jestem ( wiec sie nie zaliczam:-p) a chetnie bym pomogła gdybym mogła.

Coś mnie głowa boli znowu...eh zamiast mi lekarz cos poradzic jak byłam u nigo to ten mnie na badania wysłał, ale nie patrzy na to ze do nastepnej wizyty mam miesiac, a do tego czasu zwariuje z bolami głowy

U nas nocka nieźle. Adaś popłakiwał ok 2 w nocy ale miał zamknięte oczka.. Pobujałam go bo spał w wózku i było OK. I spał do 7:15.
JA już wczoraj nie wzięłam tego proszka na laktację.. Bałam się że będzie tak jak pisałyście.. A mąż by raczej nie zajmował się Adasiem w nocy przez tydz albo i dłużej..

Asiowo ano 4m-ce już Adaś kończy dzisiaj.. Rzeczywiście ten czas szybko leci..

Ellie problemów nie powinno być. Tylko jeżeli nie jesteś zarejestrowana w urzędzie skarbowym i nie masz nr nip to musisz się zarejestrować i go przyślą.. I wtedy udać się do MOPS-u i tam wypełnić papiery.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomocy, właśnie odkryłam za uszkami małego takie twarde gulki średnicy ok 1cm... są one jeszcze na czaszce więc nie są to węzłyt chłonne... Cholera dlaczego zawsze coś niepokojącego odkrywam w weekend? teraz nawet do lekarza nie ma jak... ale może któraś z was znalazła kiedyć coś takiego u swojego malucha...

Mika a no zjadłam wczoraj 3łyżeczki jogurta, może troche nieodpowiedzialnie ale dziecko nie może przez widzi misie lekarki nie dostawać białka... jak narazie nic sie nie dzieje...
Galareciu,Asiowo wszystkiego naj dla waszych pociech z okazji mini urodzinek...

Ahoj ahoj;)

anna m ja jestem mlodziutka mama ale neistety do krakowa sie nei wybieramy z moim K.

wczoraj mialam przechlastany dzien rano skzola 6.16 autobus koncze o 12.15 pojechalam do spzitala po wyniki 2 godiznki mi jakos zlecialy i pojechalam do "L" na jazdy i mialam 2 godzinki potem moj K po mnie przyjechal i pojechalismy po pralke bo rzerujemy na rodizcach a z pieniedzy z 18-nastki kupilismy sobie wlansie pralke oczywisice do naszego auta nei wejdzie i pojechalismy do domu po samochod taty-Kombi. i pojechalismy po pralke i w domu bylismy kolo 20 od rana nei widzialam mojego malego szkraba i tak sie stesknilam ze sozk. Ale teraz weekend to sobie nadrobie;)

Mam taki syf w domu ze msuze to dzis ogarnac. Kurde juz wiem czemu mi sie mały tak ciagle budzi w nocy tzn... jets za suche powietrze dzis w nocy sie budzil o 11.30 calam mu sie napic 30 ml i moj K rozwiesil mokra pieluche na grzejniku i oburzil sie o 6.15 przespał prawie cala noc.

Mika ja tydzien czy dwa tyg po porodzie psozlam na solarke hehe. ale na stojace i mi byla tak słabo ze musiałam 2 min wzesniejw yjsc bo bym zemdlała, ale na mojego bladzioka nic mi nie chwyciło. tylko kremem sobioe sutki posmarowałam i juz;)

Rany jak ja pamietam jak mi sie zastoje porobily. I to w szkole nie mogłam reki podniesc do gory. i uciekłam z 2 kelsci i muslałam ze nei dojde na przystanek a troche kawał byl. i potem do domu syzbko i od ciagłam ponad 100ml ale niezbyt duzo to dalo dalej nie moglam podniesc reki do gory goraczki miałam 38,4 i myslałąm ze umre. ale potem mi jakos przeszlo jak wypiułam pelerginum cyz jakas taka tabletke.

ide sprzatac bo neid a sie chodizc pop domu syf z calego tygodnia...

buziaki:*:*

KASIA - mi w szkole rodzenia położna nawet mówiła że nie powinno się używać bo on działa leczniczo i jak w końcu wyskoczy coś na pupie to już leczniczo nie zadziała bo skóra się przyzwyczaja i działa normalnie ...

MADZIK - oj to nie ciekawie ...dobrze że wszystko dobrze się skończyło ...czekam na całą historie :-)

Mi w szpitalu też mówili żebym nie odciągała tylko małą przystawiała i okłady z mrożonych tetr robiła ... no i samo przeszło :-)

ILONA - każdemu coś napisałaś a nie napisałaś co u Ciebie kochana :-)

ANNA M - bardzo chętnie bym się zgłosiła ale jestem aż z Gdańska więc kawałek masz żeby dojechać :-p

MIKA - no kijowy strasznie miałaś ten poród ... ja już tydzień po porodzie byłam sprawna a 2 tygodnie to już skakać i biegać mogę :-p no ale nie ma się czego bać ;-) następny na pewno będzie lepszy będziesz wiedziała już co robić itp :-)

ASIOWO - u mnie też koszmarna noc -_- od 1:30 do 4 mała nie chciała spać -_-

...nie płakała ani nic ale sam fakt że nie spała i sobie tam coś mamrotała ciągle -_- dałam jej w końcu smoka (wcześniej nie dawałam) to się zaciekawiła i zasnęła :-p ale dzisiaj już nie chce :-p

ASIOWO, GALARECIA - najlepszego dla maluchów :-)

ANGEL - u nas za to jest za wilgotno :dry: całe parapety w wodzie rano miałam i nie wiem co ja mam z tym zrobić :dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no z tymi cycami po porodzie to przeje****....ja milam przez dwo dni cyce jak doda doslownie-nie milam pojecia ze moga takie wielkie byc:) tylko szkoda ze zadnej z nich pociechy nie bylo tylko bol straszny....kazaly przystawiac do piersi tak tylko jak ona mila pic z takich kamieni...jak tam sutek zniknal tak sie piers rozcioagnela...:p:p
stalam chyba z godzine nad szpitalnym zlewem i dusilam--brrr lecilo mleko i moje lzy oczywiscie tak bolalo.....i ledwo widzilam bo taka milam goraczke....

tak ja smarowalam niunie sudocremem po kazdym przewijaniu...nie nie po kazdym smarowalam jak mila zaczerwienina i dupa. teraz mam uzywac Tormentiolu(mimo tego ze na ulotce jest napisane ze nie wolno u niemowlaczkow )ma zniknacjak reka odjal -zobaczymy)

ja tez pochwalilam swoje dziecko a dzis w nocy zonk-3 pobudki na szczescie krotkie...-czyli szybkie zasypaianie spowrotem....

reklama
Hejka:):-)
Ale was ciężko nadgonic...:-):) Może jakoś mi się jeszcze uda ale tyle drukujecie że szok ;-)

A w ogóle mam pytanie jeżeli dostałam od znajomej ciuszki po dziecku były prane przez nią w proszku JELP tylko że leżały w szafie ok 2 miesięcy. To ja teraz też muszę je wyprac?? Chyba nie potrzeba:-)Jak sądzicie?

Do góry