reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
witam!
Anno M narazie chyba nie ma tutaj zadnej mamy z Krakowa..., a przynajmniej tak mi sie wydaje:zawstydzona/y: ja i nie z Krakowa i za stara:-p

Paulinka konczy dzis 5 miesiecy i chyba Adas Galareci konczy dzis 4 miesiace:tak: jak ten czas leci...
u nas noc koszmarna, mała co 2 godziny była głodna:zawstydzona/y: nie rozumiem, bo w dzien je co 4... w nocy chyba nadrabia zaległosci...:-( heh... za duzo ja chwaliłam, a było tak pieknie...

Mykam na sniadanko...

Ona_mika Wszystko pociemnieje i zrobi sie sliczny bronz;-) ja to jestem tak biała ze az wstyd no ale puki co na solarke isc nie moge bo podobno szkodzi w ciazy.

Anna M i mysle ze napewno uda ci sie kogos naleźć:-) a moze zapytasz tez o zdanie dziewczyn które urodziły mając te nascie lat chociaz nie wiem do konca czy o takie cos ci chodzi:) puki co ja jeszcze nie urodzilam i z krakowa nie jestem ( wiec sie nie zaliczam:-p) a chetnie bym pomogła gdybym mogła.

Coś mnie głowa boli znowu...eh zamiast mi lekarz cos poradzic jak byłam u nigo to ten mnie na badania wysłał, ale nie patrzy na to ze do nastepnej wizyty mam miesiac, a do tego czasu zwariuje z bolami głowy

U nas nocka nieźle. Adaś popłakiwał ok 2 w nocy ale miał zamknięte oczka.. Pobujałam go bo spał w wózku i było OK. I spał do 7:15.
JA już wczoraj nie wzięłam tego proszka na laktację.. Bałam się że będzie tak jak pisałyście.. A mąż by raczej nie zajmował się Adasiem w nocy przez tydz albo i dłużej..

Asiowo ano 4m-ce już Adaś kończy dzisiaj.. Rzeczywiście ten czas szybko leci..

Ellie problemów nie powinno być. Tylko jeżeli nie jesteś zarejestrowana w urzędzie skarbowym i nie masz nr nip to musisz się zarejestrować i go przyślą.. I wtedy udać się do MOPS-u i tam wypełnić papiery.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomocy, właśnie odkryłam za uszkami małego takie twarde gulki średnicy ok 1cm... są one jeszcze na czaszce więc nie są to węzłyt chłonne... Cholera dlaczego zawsze coś niepokojącego odkrywam w weekend? teraz nawet do lekarza nie ma jak... ale może któraś z was znalazła kiedyć coś takiego u swojego malucha...

Mika a no zjadłam wczoraj 3łyżeczki jogurta, może troche nieodpowiedzialnie ale dziecko nie może przez widzi misie lekarki nie dostawać białka... jak narazie nic sie nie dzieje...
Galareciu,Asiowo wszystkiego naj dla waszych pociech z okazji mini urodzinek...

Ahoj ahoj;)

anna m ja jestem mlodziutka mama ale neistety do krakowa sie nei wybieramy z moim K.

wczoraj mialam przechlastany dzien rano skzola 6.16 autobus koncze o 12.15 pojechalam do spzitala po wyniki 2 godiznki mi jakos zlecialy i pojechalam do "L" na jazdy i mialam 2 godzinki potem moj K po mnie przyjechal i pojechalismy po pralke bo rzerujemy na rodizcach a z pieniedzy z 18-nastki kupilismy sobie wlansie pralke oczywisice do naszego auta nei wejdzie i pojechalismy do domu po samochod taty-Kombi. i pojechalismy po pralke i w domu bylismy kolo 20 od rana nei widzialam mojego malego szkraba i tak sie stesknilam ze sozk. Ale teraz weekend to sobie nadrobie;)

Mam taki syf w domu ze msuze to dzis ogarnac. Kurde juz wiem czemu mi sie mały tak ciagle budzi w nocy tzn... jets za suche powietrze dzis w nocy sie budzil o 11.30 calam mu sie napic 30 ml i moj K rozwiesil mokra pieluche na grzejniku i oburzil sie o 6.15 przespał prawie cala noc.

Mika ja tydzien czy dwa tyg po porodzie psozlam na solarke hehe. ale na stojace i mi byla tak słabo ze musiałam 2 min wzesniejw yjsc bo bym zemdlała, ale na mojego bladzioka nic mi nie chwyciło. tylko kremem sobioe sutki posmarowałam i juz;)

Rany jak ja pamietam jak mi sie zastoje porobily. I to w szkole nie mogłam reki podniesc do gory. i uciekłam z 2 kelsci i muslałam ze nei dojde na przystanek a troche kawał byl. i potem do domu syzbko i od ciagłam ponad 100ml ale niezbyt duzo to dalo dalej nie moglam podniesc reki do gory goraczki miałam 38,4 i myslałąm ze umre. ale potem mi jakos przeszlo jak wypiułam pelerginum cyz jakas taka tabletke.

ide sprzatac bo neid a sie chodizc pop domu syf z calego tygodnia...

buziaki:*:*

KASIA - mi w szkole rodzenia położna nawet mówiła że nie powinno się używać bo on działa leczniczo i jak w końcu wyskoczy coś na pupie to już leczniczo nie zadziała bo skóra się przyzwyczaja i działa normalnie ...

MADZIK - oj to nie ciekawie ...dobrze że wszystko dobrze się skończyło ...czekam na całą historie :-)

Mi w szpitalu też mówili żebym nie odciągała tylko małą przystawiała i okłady z mrożonych tetr robiła ... no i samo przeszło :-)

ILONA - każdemu coś napisałaś a nie napisałaś co u Ciebie kochana :-)

ANNA M - bardzo chętnie bym się zgłosiła ale jestem aż z Gdańska więc kawałek masz żeby dojechać :-p

MIKA - no kijowy strasznie miałaś ten poród ... ja już tydzień po porodzie byłam sprawna a 2 tygodnie to już skakać i biegać mogę :-p no ale nie ma się czego bać ;-) następny na pewno będzie lepszy będziesz wiedziała już co robić itp :-)

ASIOWO - u mnie też koszmarna noc -_- od 1:30 do 4 mała nie chciała spać -_-

...nie płakała ani nic ale sam fakt że nie spała i sobie tam coś mamrotała ciągle -_- dałam jej w końcu smoka (wcześniej nie dawałam) to się zaciekawiła i zasnęła :-p ale dzisiaj już nie chce :-p

ASIOWO, GALARECIA - najlepszego dla maluchów :-)

ANGEL - u nas za to jest za wilgotno :dry: całe parapety w wodzie rano miałam i nie wiem co ja mam z tym zrobić :dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no z tymi cycami po porodzie to przeje****....ja milam przez dwo dni cyce jak doda doslownie-nie milam pojecia ze moga takie wielkie byc:) tylko szkoda ze zadnej z nich pociechy nie bylo tylko bol straszny....kazaly przystawiac do piersi tak tylko jak ona mila pic z takich kamieni...jak tam sutek zniknal tak sie piers rozcioagnela...:p:p
stalam chyba z godzine nad szpitalnym zlewem i dusilam--brrr lecilo mleko i moje lzy oczywiscie tak bolalo.....i ledwo widzilam bo taka milam goraczke....

tak ja smarowalam niunie sudocremem po kazdym przewijaniu...nie nie po kazdym smarowalam jak mila zaczerwienina i dupa. teraz mam uzywac Tormentiolu(mimo tego ze na ulotce jest napisane ze nie wolno u niemowlaczkow )ma zniknacjak reka odjal -zobaczymy)

ja tez pochwalilam swoje dziecko a dzis w nocy zonk-3 pobudki na szczescie krotkie...-czyli szybkie zasypaianie spowrotem....

reklama
Hejka:):-)
Ale was ciężko nadgonic...:-):) Może jakoś mi się jeszcze uda ale tyle drukujecie że szok ;-)

A w ogóle mam pytanie jeżeli dostałam od znajomej ciuszki po dziecku były prane przez nią w proszku JELP tylko że leżały w szafie ok 2 miesięcy. To ja teraz też muszę je wyprac?? Chyba nie potrzeba:-)Jak sądzicie?

Do góry