reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam dziewczynki!

Witam nowe mamusie.
Asiowo, Galercia wszystkiego naj, naj dla waszych dzieciaczków

Angel To się nalatałaś wczraj.

Kasiu Niestety ja w tej sprawie z tymi gulkami nie moge Ci pomóc. A czy one są za obydwoma uszkami?

Co do sudocremu to ja używam go ty7lko wtedy gdy coś się pojawi na pupie. Tormentiol też jest dobry, sprawdziłam to jak Justynka odparzała sobie pupę. Na codzień używam niwea albo hippa kremik. Ja to sprawdziłąm wszelkie możliwe kremy. Dobry jest też pentacrem. A jak mareczkowi wyskoczyły krostki przy fujarce to clotrimazolem smarowałąm i schodziło wszystk.

Galerciu Kurcze te Twoje tabletki to nieżle działają. Gdyby mi przyszło je brać i wcześniej bym wiedziała co mogą spowodować to w ogóle bym ich nie brała.

Więcej nie pamiętam i za wszystko serdecznie żałuję.

A oto co u mnie...

Kolejna noc nieprzespana. Mareczek nie mógł zasnąć , zasnął ok 11 i o 24.30 obudził się z wielkim płaczem. Nie chciał jeść, beknął kilka razy i się uspokoił, po godzinie zasnął. potem po 3 pobudka i tak od tej pory tylko pojękiwał. Uciekłam z nim do innego pokoju, spał w wózeczku i od tej 3 aż do 6 tylko musiałam go kołsać. Na szczęście mogłam rano pospać, to od 6.30 do 9.00 spokój.
Wczoraj wzięło mnie na pichcenie. To pizzę zrobiłam, potem upiekłam ciasto(napoleonka- połowy już nie ma) i chciałam jeszcze pierożki z jabłkami zrobić ale drożdzy mi zabrakło. Tak więc dzisiaj dokończę. Miałam sprzątać ale justynka śpi i nie chcę jej budzić. No i te moje upławy w krwawienie się zmieniły.
W poniedziałek chyba do ginka będę musiała się przejechać.

Madzia ja tobym je chociaż przepłukała jeśli tyle czasu leżały, no chyba że cały czas leżały w szafie.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Ja tylko na chwilke, bo dalej mam goraczke i czuje sie beznadziejnie. Widze ze nie tylko u mnie noc przewalona, mala straszsnie marudna, co chwile sie budzila i nie chciala zasnac, wisiala caly czas na cycu, w dzien tez jakas marudna jest, ciagle chce zeby ja nosic. Wydaje mi sie ze nie najada sie mopim mlekiem, bo jak skonczy jesc, to zaraz dalej szuka, a po sztucznym od razu sasypia, chyba bedzie dokarmianie
Asiowo, Galarecia wszystkiego najlepszego dla waszych maluszkow

Witam mamuski :)

Kasia jak tak patrze na Twojego synusia to bardzo przypomina mi Filipa jk byl maaly :)

Madzik
zdrowka zdrowka zycze :)

mikusia a co bedzie dziewuszka czas na spanie marnowac :p

Ewi
oj to Ci wspolczuje z ta nocka, a ja ostatnimi czasy mam z Filipem podobnie tylko on mki sie budzi 2-4 razy na picie... nie wiem dlaczego :/

http://mamaczytata.pl/pokaz/5859/filip

MAMAczyTATA.pl

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za życzonka dla Adasia.

Ale tu pustki.. No ale nie dziwię się. Weekend mamy.. Niektóre mają szkołę, a niektóre z was pewie spędzają ten czas z mężem i dzidzią..

madzik1388 mój Adaś też tak miał. A po jakimś czasie dokarmiania czasami sztucznym po moim mleku się prężył i płakał.. No i już całkiem na sztuczne musiałam przejść. Życzę Ci obyś nadal karmiła piersią.

angel501 ja też mam strasznie suche powietrze w pokoju.. Staram się codziennie wietrzyć. A mokre rzeczy na kaloryferach to też dobre rozwiązanie.

Ostatnia edycja:
Jejku dziewczyny. Moje cyce to się tak cholernie powiększyły, że poprostu nie moge na nie patrzeć i te cholerne rozstępy. :/
Aj ... dziś sie przymierzałam, zeby powiedzieć mamie o ciąży, ale za każdym razem rezygnowałam. Boje sie cholernie, nie wiem jak mam to powiedzieć.
Znacie jeszcze jakieś forum dla młodych mamuś.? :)

Czesc

Tak sobie czytam i czytam :)
Fajnie ze jest taki watek o mlodych mamach
Sama jestem mloda mama , za 3 miesiace skoncze dopiero 18 lat
a mam juz coreczke ktora urodzila sie 05.11.08 :)
i bardzo sie z tego ciesze i nie wstydze sie ze mam tyle lat .
A i Ellie nie boj sie powiedziec o tym mamie.
Ja tez sie strasznie balam !! Myslalam ze mnie ''zje'' jak jej to powiem
ale bylo ZUPELNIE inaczej, wogle sie nie spodziewalam ze tak spokojnie zareaguje :)
Powodzenia zycze ;**

6135530389.jpeg

Ostatnia edycja:
Witaj Islandka udzielaj się jak najczęściej i napisz coś więcej o sobie.Jak z ojcem dziecka z kad jestes itd itp
Ellie a ty powiedz mamie jak najszybciej.Będzie dobrze.Ja sama czekałam z powiedzeniem aż do 6 miesiąca i nic dobrego z tego nie wyszło.Ale jeśli chodzi o mamę przyjeła to bardzo dobrze.Tylko że przez te nerwy przez nie powiedzenie mamie wylądowałam w szpitalu z komplikacjami ciąży jednak nerwy robią swoje a maleństwo to bardzo mocno odczuwa

islandka Witaj:-) sliczne maleństwo
Ellie powiedz jak najszybciej, ja moją porposiłam o chwilke czasu i powiedziałam jej co prawda nie była w niebo wzieta i obie płakałysmy ale okazalo sie ze jest dla mnie ogromnym wsparciem. I zawsze mogę ją o wszystko zapytac bo wkoncu byla w ciazy i jest bardziej doswiadczona niz ja:-)

A mnie wczoraj chwyciły jakies wahania nastroju. Siedzę sobie z moim T. patrzymy na TV a ja nagle w ryk ze gruba jestem. On na poczatku sie wystraszył ze cos sie dzieje, ze cos boli a mnie sie poprostu przypomniało moje odbicie w lustrze i mój brzuch jest strasznie duzy niby zbyt duzo nie przytyłam od ostatniego miesiaca bo tylko 1/2 kg ale brzuszek urósł mi niesamowicie. Moze ta waga u lekarza była zepsuta bo to nie mozliwe chyba zebym tak mało przytyła a tyle mi sie na brzuchu zebrało. Co do biustu to wcale mi nie rosnie a boli jak nie wiem i jest jakis taki twardy i cieżki. Smaruje go kremem bo troche mi pote lepiej ale i tak mnie boli.

reklama
Witam z rana!

Polna Tak teraz mi się przypomiało. Ty biedna znów sama zostałaś. Ale p0rzynajmniej wróci za jakis czas.

madzik na razie staraj sie karmic tylko piersia. jesli kilka nocy bedzie takich samych dopiero wtedy podaj małej inne mleczko. u mnie juz niestety przesadzone. na noc prznajmniej raz mareczek musi dostac modyfikowane mleko ale w dzien karmie go cycem.
ellie taki niestety urok ciąży. przyzwyczaisz sie do tego widoku. nie strachaj sie dziewczyno tylko powiedz to prosto z mostu. im szybciej tym lepiej. ja jak mówiłam swojej mamie to był ze mną S. FAKT ZE BYLO TROCHE SPIEC ale udało się powiedzioec. i okazało sie zemama moja mogła sie domyslac ale tylko na podstawie snu no i jej obawy sie spelniły.

Umi hormonki, hormonki :-):-):-)

islandka witam kolejną młodą mamusię. opowiedz nam troche o sobie tak dla zapoznania.

u mnie w końcu spokojniejsza noc. mareczek obudził sie tylko 3 razy. za pioerwszym dałam mu cya i butle a 2 i 3 to sam cyc był i było ok. wczoraj zrobiłam te puierożki z jabłkami. do 20 je robiam. wyszły całkiem smaczne. jak bede miała wiwcej czasu to wstawie przepis. teraz spadam bo mi tu dzieciaki łobuzują

wstawiam jeszcze zdjatka

Załączniki

• P1110606.JPG
    P1110606.JPG
    149,6 KB · Wyświetleń: 36
  • marezek.JPG
    marezek.JPG
    355 KB · Wyświetleń: 28
Do góry